Video: Matěj Charvát - MEGAVALANCHE 2018

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 11.7.2018

Jet Megu byl pro mě takovej malej cíl s neurčitým datem. Právě letos díky tomu, že se na poslední chvíli objevila volná místa, jsem okamžitě svolal starou partu a k mému překvapení jsem nikoho nemusel ani přemlouvat a během 10 minut jsme byli všichni přihlášení.

Hned na začátek musím říct konec: Byl to opravdu zážitek, kterej bylo nutný zažít.

Historie Megy sahá až do roku 1995 a většinu věcí tak mají Francouzi opravdu podchycenou. Než se dostanete do hlavního závodu, je nutný projít kvalifikací, která se jede na zkrácené trati (cca 20min). Pokud se vám nepovede být do top35 ve vašem rozjezdu, jedete stejný závod, akorát o den dřív s pomalejšíma lidma. Užijete si to ale rozhodně uplně stejně…naopak ještě víc, protože na trati prostě budete mnohem déle.

Nám se podařilo probít se do hlavního závodu a mě dokonce do druhé řady na startu hlavního závodu po tom, co jsem byl v kvalifikaci 4. Hlavní závod je ale už trošku něco jinýho. Start na ledovci v 3330 m.n.m., kterej je prudkej tak, že tam prostě nikdo moc najet nechce je fakt zážitek. 300 riderů řítících se většinou střemhlav dolů je atmosféra, kterou nejde nahradit a následujících 20km a převýšení skoro 2700m vám dá tak zabrat, že si to nedokážete představit.

Tohle je prostě mountainbiking. Loket na loket, drsnej terén, stres, únava a pocit, kterej nejde popsat nikomu kdo si to nezkusil, vážně. Musíte si to zažít na vlastní kůži. Tak to zkuste třeba příští rok.

Mě se podařilo zaletět celkově na 27. místě s tím, že jsem během první třetiny píchnul předek, naštěstí se zalepil a následně jsem cca 3km před cílem měl defekt i na zadku, na kterém jsem to prostě už musel dojet! Další Čech s ambicema byl určitě i Přéma Tejchman, ten už má čtyřletou zkušenost a tak je mohl zúročit. Bohužel ale neprolomil smůlu a po třetí v řadě měl defekt. Do videa jsem Vám dal pár tipů, který se Vám můžou hodit. Než tam totiž dojedete, pravděpodobně nebudete mít vůbec představu co očekávat.

Jestli Vás něco konkrétně zajímá, neváhajte mi to napsat do komentářů přímo na YouTube pod video. Rád Vám odpovím. Mějte se a uvidíme se zase příště. Třeba příští rok na ledovci. Já tam asi budu, je to návykový.

Matěj



Sledujte Matěje a jeho Vlogy na YouTube kanálu a nenechte si ujít novinky na jeho profilech na facebooku a instagramu @matejcharvat. Tohle není ještě zdaleka cílová destinace a čeká vás po boku Matěje mnoho dobrodružství!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel tony 11.7.2018 v 22:57

    peknej report,,,palec

  • anonymní uživatel Madmax 12.7.2018 v 14:06

    Super report, souhlasím!!! Dobrej výkon!!!

  • anonymní uživatel Roman Vacek (Vacan222 (a) gmail.com) 14.7.2018 v 17:31

    Dobře Mates&spol. moc hezký pokoukání i poslouchání.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí