reklama

Video: Matěj Charvát - Volcano mission: Mount BROMO

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 4.12.2017

Sopky v Evropě moc nemáme, je to něco co známe z filmů, knih a nebo z internetu. Dokud jsem ale nestál na hraně aktivního kráteru, nedokázal jsem si představit co to je. Co to je za sílu, která je někde hluboko pod zemí. Samozřejmě to nemohlo proběhnout bez kola a kamery.

Ten pocit, když se blížíte na hranu a slyšíte dunění a cítíte někde v hloubi svýho těla že se něco děje, všechno se tak lehce chvěje, fouká vítr a vy vystoupíte nahoru a vidíte něco co jste si ani nepředstavovali. Tak asi bych popsal mojí zkušenost, kterou jsem měl možnost zažít pár týdnů dozadu.

Po tom co jsme dozávodili v Klemuku (finále Indonéského poháru v DH) jsme se rozhodli podniknout tuhle misi sopka. Už jednou jsem pod kráterem Mount Broma na kole byl v lednu tohohle roku (vlog 4), ale to tak pršelo, že nebylo ani vidět nahoru a nemělo cenu se ani pokoušet vylézt nahoru.

Počasí tentokrát přálo a nebylo co řešit. Bylo nutné vyrazit brzo ? respektive jsme ani nešli spát a v půlnoci vyrazili z Klemuku, což je asi dvě hodiny cesty + pěšky nahoru.

 

Víc se asi nemá cenu rozepisovat, podívejte se na video, kde se mi podařilo zachytit celej den. Dlouhej den na kterej rozhodně jen tak nezapomenu. Nebyl to jeden zážitek, ale mnoho a všechny dost intenzivní. Nejsilnější okamžik asi když jsem vystoupal na kráter a podíval se dolu a pak samozřejmě sjíždění po hraně kráteru dolů na kole. Když fouká vítr směrem do kráteru a pod váma je tak prudká a vysoká stěna, že na to ani nesmíte myslet. Navíc se mi podařilo natočit docela slušný záběry a tak si to teď můžu připomínat a zároveň vám to trošku přiblížit. I když to samozřejmě z videa nebude tak intenzivní, tak mě při tom pořád nabíhá husí kůže.

Parádní trip a já doufám, že se vám líbil.

Pokud se vám to líbilo, dejte lajk a podpořte mě odběrem youtube kanálu. Něco se totiž chystá.

Díky a uvidíme se v příštím videu.

Matěj



Sledujte Matěje a jeho Vlogy na YouTube kanálu a nenechte si ujít novinky na jeho profilech na facebooku a instagramu @matejcharvat. Tohle není ještě zdaleka cílová destinace a čeká vás po boku Matěje mnoho dobrodružství!

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Dan 4.12.2017 v 17:52

    Nadherne, mega pecka!

  • profilová fotka Odrazka 4.12.2017 v 21:33

    Každej další vlog jde vejš a vejš... Jen tak dál, na tohle se koukat, baví!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí