MojeKolo

Report: Michal Prokop o 3Länder enduro Reschnepass

Autor: Michal Prokop, kategorie: Report, vydáno: 5.9.2018

3Länder enduro v Reschnepass je prostě pecka. Je to v podstatě třídenní závod bez tréninku. Pátek prolog, sobota, neděle závod. Oficiální trénink je povolen vlastně jen v pátek, takže je nemožné natrénovat všech 9 měřených erzet. Což je pecka, protože většinu závodu jedete naslepo.

V pátek si dávám trénink s českou partičkou, Honza Vaner, Pšenda, Startér a Kuba fotograf. Milan Myšík se připojuje později, sjižděl půl dne youtube, aby dal kolo do provozuschopného stavu.
Traily v Reschenpassu jsou dlouhé, rozbité, přírodní, prostě skvělé. Stíhám projet čtyři erzety, abych jen tak tak stihl odpolední prolog pod hradem v Nauders. Prolog se nepočítá do závodu, ale podle výsledků se nasazuje do startu závodu.

V sobotu bylo naplánováno šest erzet, v neděli zbylé tři. Začalo se hned zostra. Lanovka nás vytáhla na první kopec nad Nauders. Po ránu to trochu klouzalo, ale na probuzení ideální trail. Na druhý transfer nás gondola vytáhla do 2000m a transferem jsme přejeli do Itálie na ikonický Bunker Trail. 1800m dlouhý trail s 350m převýšením. Na trojku se šlapalo podél Reschensee, kde na vrcholu Haideralm čekal oběd. Tam jsem konečně dohnal českou partičku. V prologu jsem lehnul, takže jsem startoval až na chvostu balíku. Milan do sebe ládoval vegan špagety, Honza Vaner asi třetí kafe a Pšenda se Startérem, kteří jeli „dvojičky“, to měli totál na háku. Haideralm erzeta je celkem ostrá, přes sedm minut v závodním tempu není málo.

Na čtyřku se nám už moc nechce. Za prvý toho už máme celkem dost a za druhý se začíná kazit počasí. Čtvrtá erzeta má být jen taková spojovačka, krátká, prý. No nic rozjedu to a po pár metrech se mi dostává řetěz mezi vodítko a rám. Vzpomenu si na Gwinna a pumpuju co to dá. Najednou trail mizí a následuje lesní cesta, která se postupně zvedá. Neváhám, seskakuju a běžím jak laňka. Dokonce na horizontu vidím Honzu Vanera, který jel 30s přede mnou. V tu chvíli mi totálně seklo, zastavuju, zkouším nahodit řetěz, ale to se mi nedaří, tak pokračuji v indiánském běhu dál. Po 500m do kopce! se erzeta vrací zpět do trailu. Po této erzetě jsem v podstatě mohl zamířit k autu a vyrazit směr nach hause. Nechal jsem tam určitě tak minutu. Na transferu na další erzetu jsem si vybavil všechny motivační citáty z Datlovýho instagramu a rozhodl se to nevzdat. Teda přišlo mi i líto té polopenze ve čtyřhvězdičkovém hotelu.

Na nejdelší transfer dne na pátou erzetu začíná pršet a teplota padá někam k 5 stupňům. Naštěstí nás čekala šlapavá erzeta s dvěma výjezdy, takže o teplo nebyla nouze. Při transferu na šestou erzetu a asi po 58km a 5432 výškových metrech míjíme hranice Švýcarska. Šestku držím pod plynem komplet na hraně, i když jí opět jedu na oči. Nakonec je z toho 8. místo po prvním dni. Vanyk s Myšíkem jsou pár fleků za mnou. Večer vynechávám společnou večeři od organizátorů a nabírám síly v hotelu při čtyřchodovém menu s rakouskými důchodci.

Neděle po ránu byla krutá. V 8:30 po propršené noci vyrážíme na první erzetu z celkových tří. Musel jsem vstávat docela brzo, abych se pořádně probral a byl ready stáhnout nějaké vteřiny. Jednička teda dost klouzala, ale na probrání opět krásná erzeta. Druhá erzeta dne byl Bergkastel Trail. 9 minut dlouhý flow trail, kdo neměl napumpováno, ten se dost trápil.

Závěrečná erzeta víkendu byla v Itálii, komplet celý Schöneben trail. Poslední erzeta nebyla zadarmo, ruce vytahaný, ale rohlíky na našich tvářích byly jasným znamením, že to byla pecka.

Nakonec jsem to stáhnul na celkové 6. místo. Honza Vaner 12., Milan Myšík po pár výjezdech mimo trať bral 13. flek a Pšenda se Startérem nakonec super 7. místo ve dvojičkách. Kdo nezná ježdění v Reschnepass, tak těm bych tento závod doporučil. Traily jsou bomba, většinu výškových metrů získáváte lanovkama a ty výhledy jsou k nezaplacení.



Kompletní informace o závodě, výsledky a mnohem víc najdeš na 3laenderenduro­.com

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 5.9.2018 v 23:03

    O teplo nebyla nouze. Já padaaaam

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí