Video: Matěj Charvát - Sjezdový závody v Číně?! Shongshan International DH Race 2018

Autor: Matěj Charvát, kategorie: Video, vydáno: 13.9.2018

Sjezdový závody v Číně? Jo, je to tak trošku jako závody na jiný planetě, ale pokud máte rádi dobrodružství tak jako já, taky byste naváhali ani minutu a hned byste letěli pro vízum na ambasádu.

Ani ne 10 dní dopředu se dozvídám o tom, že se tyhle závody jedou. Je to trošku vyhrocený…nutnost víz, který trvají vyřídit cca 5 dní, jednou mě vyhodili, protože zvací dopis nebyl v pořádku. Dobrodružství to bylo už před odletem, ale všechno se zvládlo a já sem mohl v klidu odcestovat.

Tyhle závody nejsou jen o výsledcích a extrémním se soustředění na výkon. Je to i o poznávání nových věcí, kultury a lidí. A to je přesně to co mě na závodění poslední dobou nejvíc baví. Možná i proto si vybírám závody, které se jedou na místech, kde moc lidí z našich končin nezávodí. Proto, abych zažil něco co jsem za svojí skoro 20-ti letou kariéru ještě nezažil a udržel si to proč vlastně závodím – protože mě to baví! Tak doufám, že ať už závodit nebo jen tak jezdit baví i vás.

Trip na druhej konec světa, speciálně do číny je vždy trošku tak nějak krok do neznáma. Vůbec netušíte co máte čekat. Ať už mluvím o trati, celkově o organizaci závodu až po lidi a celkovou organizaci celýho výletu. Číňani to mají prostě trošku jinak. Pro nezcestovalého člověka řekl bych možná můžou působit až mimozemským dojmem. Já jsem si tak trošku už zvykl a uzpůsobil se na to, že nikdy nic není tak jak se domluví a ono to prostě většinou nějak zafunguje.

Nakonec se mi podařilo vyhrát, takže jsem happy. Víc to tu rozepisovat nebudu, mrkněte se na video!

Mějte se a uvidíme se zase příště!

Matěj



Sledujte Matěje a jeho Vlogy na YouTube kanálu a nenechte si ujít novinky na jeho profilech na facebooku a instagramu @matejcharvat. Tohle není ještě zdaleka cílová destinace a čeká vás po boku Matěje mnoho dobrodružství!



Photo Credit: ©Josh Zhang

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ladis 14.9.2018 v 6:52

    Alespoň v nadpisu byste mu gramatiku mohli opravit !
    sjezdovÝÝÝ závody . .

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí