MojeKolo

Report a fotogalerie: Světový pohár ve sjezdu v Leogangu

Autor: Honza Křenek, kategorie: Report, vydáno: 10.6.2019

Třetí kolo světového poháru je za námi a Loic Bruni opět úřaduje! Už v Mariboru bral Loic první místo a stejně je tomu tak i teď v Leogangu.

Trať prošla pár změnama, horní pasáž byla oproti minulým závodům jinak namotaná a to tak, že hned po startu trať vedla do prava do odkloněného svahu, který potrápil né jednoho jezdce. Po prvním tunelu byla udělaná nově pasáž taktéž v odkloněném svahu a nebylo zrovna lehké pohlídat si tam tu správnou stopu. Než jste se dostali na motorway následovala klasicky pasáž s kořeny a pařezy kde jste mohli vidět hodně pádů. Ve spodním úseku po wallridech byla udělaná nová pasáž v hrabance. Před cílem se nejelo klasicky vertikálním dropem dolů ale odbočovalo se před ním doprava na kořeny a dále už čekala jen cílová rovinka se skokem.

V Leogangu bylo velké zastoupení České i Slovenské reprezentace avšak do nedělního finále se dostal pouze Antonín Král, který ve finále bohužel spadl a dojel na 56. místě.

Pádů bylo v Leogangu víc než dost a potkalo to i Rachel Atherton a Lorise Vergiera ve finálové jízdě.

Kategorii juniorů vyhrál Thibaut Daprela a Vali Holl. Ženy vyhrála Tracey Hannah, která je momentálně číslo 1 v celkovém hodnocení a muže vyhrál Loic Bruni o pouhých 0.324 desetiny sekundy na druhého Grega Minnnaara a 0.746 na Troye Brosnana. Troy Brosnan zůstává i nadále ve vedení celkového hodnocení.

Elite Men
1. Loic Bruni: 3:16.132
2. Greg Minnaar: +0.324
3. Troy Brosnan: +0.746
4. Danny Hart: +1.994
5. Aaron Gwin: +2.418

Elite Women
1. Tracey Hannah: 3:42.107
2. Nina Hoffmann: +2.435
3. Kate Weaerly: +9.360
4. Marine Cabirou: +9.564
5. Veronika Widmann: +12.085

Junior Men
1. Thibaut Daprela: 3:23.950
2. Kye A Hern: +1.963
3. Matteo Iniguez: +3.125
4. Jamie Edmoson: +4.118
5. Patrick Laffey: +4.829

Junior Women
1. Vali Holl: 3:49.363
2. Anna Newkirk: +18.749
3. Mille Johnset: +19.266
4. Cassie Voysey: +35.377
5. Lauryne Chappaz: +36.342

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Pavel 10.6.2019 v 17:33

    Sorry, ale to jsou dost hrozné fotky... Jestli tohle má být nějaký fotoreport ze závodů, tak to je fakt tristní. A ty "pokusy o umění", jakože fotím přes sloupky kabiny lanovky, či co to je nebo přes nějaké vyřezané dřevo... Kdyby to mělo aspoň nějaký smysl či pointu, ale tohle nemá nic. Jako nic proti, kdyby šlo o fotky někoho, kdo má poprvé zrcadlovku v ruce a je fascinovaný malou hloubkou ostrosti a fotí každou píč....u a pak si to dá na Rajče, ale jako report na serveru zabývající se sjezdovými disciplínami. Kluci... takhle přeci ne....

  • anonymní uživatel Burda 10.6.2019 v 20:15

    Nápadité a povedené fotky jsou opět k vidění na Pinkbiku.

  • profilová fotka Pavel 10.6.2019 v 21:15

    Ty na Pinkbike jsou boží... ale na druhou stranu chápu, že je fajn dát prostor i někomu, kdo to nemá ještě tak moc v ruce, snaha se cení. A aspoň se autor těchto fotek bude příště víc snažit :)

  • anonymní uživatel Jan 10.6.2019 v 22:29

    jste dementi

  • anonymní uživatel Jan 10.6.2019 v 22:30

    fotograficky dementi

  • anonymní uživatel Jan 10.6.2019 v 22:31

    jdete do prdele, s takovejma buzeranteskejma foktama

  • anonymní uživatel Jan 10.6.2019 v 22:33

    vyfot si vlastní prdel a otázka Ti bude zodpovězena

  • anonymní uživatel Jan 10.6.2019 v 22:34

    hoŠŠŠi tohle je fakt už moc, nemyslíte?

  • anonymní uživatel Sunshine 29 10.6.2019 v 22:37

    Když se vám fotky tady nelíbí, koukejte tam, kde se vám líbí....Nadávat tady na fotky je jak šukat tlustou holku a vyčítat jí, že je tlustá...

  • profilová fotka Pavel 10.6.2019 v 23:24

    Sunshine: vidím nadpis "report a fotogalerie Leogang", u toho pěkná fotka, tak natěšeně rozkliknu, že se podívám na nějaké pěkné fotky a vyjukne na mě tohle. To nemůžu napsat svůj názor a myslím, že i objektivní kritiku? A nebo jsou už všichni tak zblblí FB a podobnými platformami, kde se jen všechno chválí a lajkuje, byť to stojí za vyliž prd*l? Kvůli tomuhle, říkejme tomu třeba nešvar, se vytrácí soudnost, sebereflexe, vkus atd... Když něco prezentuji ve veřejném prostoru, měl bych počítat s tím, že se k tomu může někdo vyjádřit, a že nemusí jen tupě přikyvovat, jak to je super.

  • profilová fotka Pavel 10.6.2019 v 23:30

    Sunshine: A jestli není Honza Křenek nějaký ego nabubřelec, tak se díky takové kritice na ten Pinkbike mrkne a zjistí, jak pěkné a zajímavé fotky se dají udělat a může ho to v jeho focení zase posunout někam dál. A bude to mít 100x větší přínos, než nějaké plácání po zádech a lajky za něco, co za to nestojí...

  • anonymní uživatel Michal (hofi.michal (a) seznam.cz) 11.6.2019 v 9:03

    U mě víc jak dobrý Honzo! Sleduji delší dobu a trochu závidím :-D
    Ale těším se na nějaký fotky tady od Pavla protože ty budou kulervoucí.

  • profilová fotka Pavel 11.6.2019 v 12:35

    Michal: pro někoho jsou kapely třeba jako Kabát, Chinaski a podobné hrůzy taky víc jak dobrý, když je hudební diletant... Ale zpátky k fotografii. Honzova fotka, kterou nejspíš sama redakce Dolekopu vybrala jako úvodní k nadpisu článku, je pěkná. Proto ji kluci asi i vybrali... Nemám absolutně problém ocenit něco, co je pěkné a povedené. Ale když se chci podívat na fotky ze závodu ve sjezdu a z deseti fotek na mě xkrát kouká "pohled přes něco na hory v pozadí", navíc bez jakéhokoliv smyslu, tak sorry jako, jak by řekl náš milovaný pan premiér. Fakt žijeme v šílené době, kdy se všem všechno jen chválí... A velice trefná věta na toto téma zazněla z úst Antonína Kratochvíla (pro neznalé - jeden z našich nejlepších fotografů, jako jeden z mála českých fotografů uznávaný ve světě) v jednom rozhovoru s ním - "Dnes je každý fotograf, většina z nich ale fotí srač..". Tímto bych to za mě uzavřel.

  • anonymní uživatel Marek (skynhetik (a) seznam.cz) 11.6.2019 v 15:02

    Škoda že biker a fotograf jako ty Pavle neví o tom "vyřezávaném dřevu" vůbec nic. :)

  • anonymní uživatel Tomáš 11.6.2019 v 16:32

    Hmm tak to je nátěr, prezentovat to tady na DK, asi bych se studem propad, navíc ty komenty se kterejma nejde než souhlasit. Přesně, člověk by rád mrknul na něco pěknýho a tohle tě akorát nasere

  • anonymní uživatel Jakub (kubabrazdo (a) gmail.com) 11.6.2019 v 22:35

    Vidím že tady tomu všichni hrozně rozumíte a jak se tu objeví jeden negativní komentář hned máte potřebu se přidávat a házet kritiku. Jestli se vám to nelíbí vemte si svoje topinkovače a běžte si dělat lepší fotky. Mnozí chtějí za obyčejnou nekvalitní fotku nesmyslné sumy, zato Honza dělá mnohem lepší fotky a nic za to nechce. Za mě super fotky a jsem rád že to pro nás děláš!

  • anonymní uživatel Jan 12.6.2019 v 19:33

    2Jakub: hele jako množství a snaha nenahradí kvalitu-neboa aspon koukatelnost,takže bych ho s tímhle fakt hnal

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 13.6.2019 v 21:03

    Žiju tam a jsem rád za tyto fotky. Jsem rád, že Ropelato dal můj skok. Jsem rád, že Connor dává no foot na gummibrücke. Jsem rád, že kolegovy vyřezávané hlavy lva zaujmou s pozadím Steinbergu a na opačné straně se banda válí v offcamber. Punkbike fotky jsem zatím neviděl...Caaaajk

  • anonymní uživatel Matess (mates (a) rojda.cz) 14.6.2019 v 10:09

    Borci běžte si do těch sadálí koupit ponožky

  • anonymní uživatel Iveta 17.6.2019 v 16:32

    Pro Pavla (i další komentující): To, že se Vám fotky nelíbí a komentujete to je naprosto v pořádku, ale nechápu zášť, s jakou komentujete a jak do svých komentářů skrýváte docela hnusné urážky. Honza fotí několik let, určitě nedržel zrcadlovku poprvé v ruce a jeho styl je specifický. Určitě ani nefotí sra...., jak naznačujete. Souhlasím s tím, že do článku byly vybrány i fotky ne čistě reportážního charakteru - popravdě nevím, kdo má výběr na starosti. Ale přesně tyto atmosféričtější fotky dělají z reportu zajímavý a soudržný celek. Honza si fakt na nic nehraje, není žádným "samozvaným fotografem", ani idiotem, který by nebyl schopen nějaké sebereflexe a myslel si, že je nejlepší. Do focení věnuje hodně energie, dává mu hodně času a peněz, má talent a navíc všechno dělá ve svém volném čase a s maximální pokorou. Vždycky je se co učit, ale určitě bych ho neoznačila za amatéra a bůhví co ještě...

  • profilová fotka Pavel 19.6.2019 v 15:01

    Iveta: Jsem veliký fanoušek neobvyklých, originálních a neklasických fotek. A je jedno, zda-li to je reportáž z DH závodů nebo reportáž ze života lidí na Osoblažsku nebo zdokumentovaná cesta někoho napříč Ruskem. Nemám rád ty neduhy dnešní fotografie - všechno hrozně přeostřené (Robert Vano - "Kdo říká, že fotka musí být ostrá"), nasaturované barvy a už vůbec nemluvě o HDR, to je šílený neduh dnešních fotografií, stejně jako magické šoupátko v LR - Clarity. Tento neduh už navíc i pronikl do záležitostí, jako je World Press Photo a podobných prestižních soutěží. Líbí se mi, že Honza tyto "berličky" nepoužívá a pokud ano, tak velice decentně, že to ani není poznat. U fotografie není důležitá forma, ale obsah. A u poloviny těchto fotografií prostě žádný obsah nevidím. Onanií nad hrátkami s hloubkou ostrosti jsem si kdysi jako začínající fotograf prošel, asi jako každý a taky jsem si myslel, jak je to cool fotka, ta ostrá větvička a za ní rozmazané pozadí a až časem mi došlo, že to není cool, ale že to je úplně o hovn... Protože tam nebyl žádný obsah, jen zajímavá forma.... Citát od Kratochvíla jsem použil jako obecný pohled na tenhle problém, nenaznačuji tím, že autor těchto fotek jinak fotí sračky. Neznám ho, jiné jeho fotografie jsem neviděl, tak nevím... Ale když se chci podívat na fotografie ze závodu světového poháru ve sjezdu, nechci u poloviny zveřejněných fotek koukat na právě nicneříkající hrátky s hloubkou ostrostí, na kterých není nic kreativního (tím samozřejmě neříkám, že taková fotka kreativní být nemůže, naopak, hloubka ostrosti je u přístrojů s velikým čipem jeden z nejdůležitějších kreativních nástrojů).

  • profilová fotka Pavel 19.6.2019 v 15:23

    Iveta: a naprosto s Vámi souhlasím, že je super, dát do reportáže i jiné fotografie, než pořád někoho na kole a je to přesně jak píšete, různé atmosférické fotky můžou reportáži velice pomoci a udělat z ní zajímavý a soudržný celek. Jinak nevím, co je na označení "amatér" špatného. Amatér v dané oblasti je někdo, kdo se tím neživí nebo alespoň já takto tuto definici vnímám. Na ITF v Opavě studují většinou amatéři a většinu našich "profesionálů" by hravě strčili do kapsy... Určitě nechci někoho urážet a pokud to z mých komentářů tak působilo, tak se za to omlouvám.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí