reklama

Novinka: Yeti SB165 nahrazuje SB6 a bude pouze na pružině

Autor: Keli, vydáno: 16.7.2019

Rok 2019 je rozhodně rokem 29 palcových kol ale to neplatí pro všechny právě dnes americká značka Yeti představila svoje kolo SB165, které je postaveno na malých 650b kolech. SB165 má sice malá kola, ale hodně zdvihu – 165mm vzadu a 180mm vepředu.

SB165 v nabídce nahrazuje model SB6, který již nebude dále pokračovat. Pro letošní sezónu to však není konec všem novinkám, za necelých 14 dní bude představeno další kolo a celá modelová řada na rok 2020.

Již podle zdvihu je jasné, kam nové kolo míří – enduro kolo na pomezí freeride. Kolo určené pro nejtvrdší enduro tratě a nebo do bikeparků. I geometrie tento směr potvrzuje, kdo by čekal něco jiného než long slack and low? Přestože se jedná o velmi agresivní geo s hlavovým úhlem jen 63,5 stupně, stoupací schopnosti zajisté nebudou také k zahození. Ze zkušenosti vím, že systém odpružení zadní stavby je velmi efektivní a strmý úhel sedlovky (77 st.) taktéž napomůže, velmi podobné to bylo i u nedávno testovaného Yeti SB150 Turq. Zajímavostí je naladění zadního odpružení na pružinové tlumiče, samozřejmě vzduch lze použít také, ale skutečný potenciál využiješ jen s pružinou.

Vzhledově vypadá velmi podobně jako ostatní letošní kola této značky. Takže nechybí ani Infinity switch a další podobné vychytávky, které známe z kol Yeti.
Na trhu bude kolo v celkem pěti specifikacích, rozdíl bude jak v osazení, tak materiálu a zpracování rámu, všechna kola jsou samozřejmě na karbonu. Tři modely budou postaveny na lepším rámu Turq a dva na nižším C/Series – rozdíl je 220 g v hmotnosti ve prospěch Turq.

V osazení zaujme využití 12rychlostního pohonu Shimano, které lze nahradit bezdrátovým pohonem Sram AXS.

Yeti patří mezi dražší značky a ani u modelu SB165 tomu není jinak. Ceny pro český trh zatím dovozce ještě nestanovil, nicméně doporučené ceny jsou tyto:

SB165 C1 C-Series Bike 6.090 Euro
SB165 T1 T-Series Bike 8.290 Euro
SB165 T2 T-Series Bike 8.690 Euro
SB165 T-Series Frame 4.190 Euro

Další informace hledej na webu výrobce www.yeticycles.com a nebo také na stránkách českého dovozce www.yetibikes.cz.

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí