Prototyp vidlice Fox 38 - větší průměr, větší tuhost

Autor: Keli, vydáno: 24.9.2019

S neustálým nárůstem zdvihu vidlic výrobci musí řešit i jejich tuhost. Osvědčené řešení v podobě přidávání materiálu a zvyšování zdvihu stávajících modelů nejde do nekonečna. A tak je na cestě u Foxu nová vidlice, s novým průměrem vnitřních nohou – Fox 38. Zatím se jedná o prototyp, ale na posledním závodě Světové enduro série jej na svých kolech vezl Richie Rude (vlevo), tak i vítěz tohoto závodu Martin Maes (vpravo).

U Foxu samozřejmě tajemně mlčí, ale jelikož si jezdci na takto důležitý závod zvolili právě novou vidlici, tak se dá očekávat, že prototyp je již ve vrcholné fázi svého vývoje. Zajímavé je, že Maesovo kolo mělo vidlici polepenou samolepkami RAD programu – Fox Research and Development a vidlice Rudeho nesla polepy 36. Takže to možná bude jen další evoluce modelu 36?

Ač vidlice nese polepy 36, tak průměr jejich vnitřních nohou je 38mm. Vizuálně rozdíl není zásadní, ale rozdíl v tuhosti zde zcela nepochybně bude. Rozdíl ve vnějších nohou oproti stávajícím jednokorunkovým vidlicím Fox je patrný na první pohled – zcela přepracovaná korunka, zcela jiné patky (včetně jistícího šroubu osy na pravé noze). Ze zadní strany nalezneme tlačítka na odstranění ve vnějších nohách nahromaděného vzduchu, podobně jak má sjezdová vidlice Fox 40. Zdvih 170mm, který krotí osvědčená tlumící patrona Grip2, která umožňuje nastavení pomalé i rychlé komprese a stejně tak i odskoku.

No uvidíme, kdy a s jakým názvem tuto vidlici Fox oficiálně představí.

Foto: Enduro MTB, Pinkbike

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel mirek (mirotarabass (a) gmail.com) 25.9.2019 v 19:21

    moc nového nevymysleli, keďže kúpili Marzocchi - tak to od nich prevzali(Bomber 66, ktorá je poriadne tuhá) to isté aj v úprave vnútorných nôh

  • anonymní uživatel Mirra (m.krizek (a) email.cz) 26.9.2019 v 18:45

    Ty jsi asi někde upadl na kámen?
    Bomber 66 má hmotnost 3000g + a to je sakra rozdíl ........... tuhost neznamená vše.
    Nemyslím si, že opustí Kašímu - lépe prodává.

  • anonymní uživatel mirek (mirotarabass (a) gmail.com) 26.9.2019 v 20:44

    to hej cca 3,2kg ale ide o to, že po tom ako ich kúpili prišli akože s "novinkami" :D

  • anonymní uživatel bok 27.9.2019 v 10:45

    mirek: logicky by přitom dávalo větší smysl je koupit a produkovat stejnej line-up jako 10 let nazpátek, viď :))

  • anonymní uživatel dawe 29.9.2019 v 20:24

    No nevsiml jsem si ze by se na jedokorunach zvedaly zdvihy. Spis je to kvuli teplym a tezkym ebikum. Nez ze by nekdo najednou potreboval 38mm nohy na jeho 180mm vidlici...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí