Inovovaný RockShox Reverb C1 je zde - více zdvihy, méně síly

Autor: Keli, vydáno: 26.6.2019

Teleskopická sedlovka RoxkShox Reverb je na trhu již poměrně dlouho, během té doby nedoznala příliš zásadních změn, ano, nová páčka, dokonce elektronické dálkové ovládání, ale to nejdůležitější byla víceméně stále stejné. Až do teď.

Nyní je Reverb v nabídce v pěti délkách od 100 do 200 mm a ve třech různých průměrech. Kromě zvýšení zdvihu došlo také k celkovému snížení délky sedlovky, takže i ty vysokozdvihové budete moci dát na vyšší rámy.

To ale nejdůležitější nastalo uvnitř. Došlo k upravení IFP pístku, k tomu přidejte i nové mazivo či způsob mazání a díky tomu je potřeba o 50% nižší síla pro ovládání sedlovky. Výrobce slibuje také lepší chování v širším rozmezí teplot, v horku problémy nebývaly, ale v mrazu ano, teď již snad nebudou, uvidíme.
Abychom byli přesní, upravené vnitřnosti má již elektrický Reverb AXS představený nedávno, u něj je ta samá patrona, jen je namontována obráceně.

Vývoj teleskopických sedlovek jde dopředu mílovými kroky, kromě zvyšování zdvihu poslední dobou značky mysli i na jednoduché servisní opravy. Typicky zavzdušnění, ani RockShox není pozadu a přichází s upraveným systémem Vent valve technology. Čas od času se u drtivé většiny sedlovek stane to, že vzduch pronikne do oleje. Sedlovka buď začíná pružit a nebo úplně odmítne držet ve zdvihu. Řešení je jasné – odvzdušnění – vrácení vzduchu, tam kam patří. Vent valve technology tento krok usnadní a velmi zjednoduší stačí zmáčknout ventil zasunout sedlovku a je hotovo. Bohužel musíte před provedením této operace odmontovat sedlo.

Infobox

RockShox Reverb Stealth C1

Jedna cena bez ohledu na zdvih:
s klasickou páčkou („tlačítko s housenkou“) 10.140,– Kč
s páčkou (pádlem pod gripem) 1X 11.570,– Kč

Průměr: 30.9mm, 31.6mm, 34.9mm
Zdvih: 100mm, 125mm, 150mm, 175mm, 200mm
Délka: 301mm, 351mm, 414mm, 467mm, 519.5mm
Ovládání: Remote 1×, Standard (L-pod řídítkem, R-nad řídítkem)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel agrrr 27.6.2019 v 18:43

    Snad si dobre pamata, ale mal som raz starsiu Reverbu a mala presne takyto ventil, no fungoal skor ako vzduchova komora aj na capicke bolo vygravirovane max 250psi, co som cas od casu kontroloval. :) takze dnes uz mame ventil len na odvzdusnenie ?

  • anonymní uživatel Karel (gocurek (a) gmail.com) 27.6.2019 v 20:54

    Kdykoliv čtu nebo slyším slovo reverb, mám podivný pocit křičet vulgarity a tropit násilnosti. Čili tuhle megaextrasračku už nikdy více.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí