reklama

Na prezentaci: Kellys Bicycles - nový ebike, nové barvy kol, nové doplňky

Autor: Keli, vydáno: 4.10.2019

Stejně jako u jiných značek, tak ani slovenskou značku Kellys Bicycles nemíjí trend elektrokol. Ba naopak, jejich hlavní novinky pro příští sezónu jsou právě z tohoto odvětví, ale nejsou to jen ebiky co bude nového. Novinky jsou nové barvy u kol, zajímavé doplňky a chrániče.

Theos i90 – vlajková loď elektro segmentu

Vlajková loď elektro segmentu je zcela přepracovaný full Theos. Ten sice se svým předchůdcem má shodný způsob zavěšení zadní stavby, ale přední část rámu je zcela jiná. Hlavní rozdíl je v integraci baterie. Kromě změny umístění, je uložena ve spodní rámové trubce, doznala i zvětšení kapacity. O třetinu vetší kapacita na hodnotu 630Wh/17Ah zajistí reálný dojezd 60km v hodně náročném terénu.
Osazení top modelu Theos i90 je pro náročné, odpružení Fox 36 a DPX2, obojí ve Factory provedení.
Brzdy i pohon je v rukou Shimano XT. Eletrické XT Di2 řazení spolupracuje s motorem a při řazení omezí výkon – ve výsledku očekávej snazší přeřazení, menší hluk a především menší opotřebení.
Více o tomto kole nalezneš v samostatném článku.

Motory Panasonic na ebicích

Na nižších modelech pevných elektrokol Tygon a Tayen najdeme v našich končinách poměrně nezvyklý motor. Kellys totiž rozjel spolupráci s japonským výrobcem elektroniky, značkou Panasonic. Panasonic se japonském trhu s elektrokoly pohybuje již 40 let (ano, není to překlep) a zkušeností má na rozdávání. Kola jsou osazena tichým motorem Panasonic GX Ultimate s kroutícím momentem 90Nm. Zajímavostí je tzv. automatický režim, při jeho aktivaci má jezdec jako by jel neustále s maximální možnou dopomocí, ale elektronika výkon neustále optimalizuje a upravuje dopomoc. Díky tomu je nižší spotřeba energie a větší dojezd na baterii.
Uvidíme, zda-li se tyto motory objeví i na celoodpružených modelech.

Trail, enduro a downhill

V klasické enduro a sjezdové kategorii zůstává v podstatě vše při starém, nic nového nepřibylo, ani se zásadně nezměnilo. Samozřejmě mimo barevných provedení, top model sjezďáku Noid je zcela v nových barvách – horčicová s černou a k tomu červená vidlice – rozhodně nepřehlédnutelná kombinace.
Na některých modelech celoodpružených kole je k dispozici stříbrná barva s kouřovým nádechem, kterou tvoří prosvítající hliníkový podklad na který byl aplikován lak s 20% černé – za mne překrásná a nadčasová barva.

Všechny modely Noidu jsou téměř identické s letošními koly, rozdíl je pouze ve změně vedení bowdenu spodem vzpěry zadní stavby.
Sjezdové kolo Noid s 27,5" koly bude k dispozici ve dvou provedeních – verze 90 komplet na top RockShoxu a Shimano Saint, verze 70 na nižších verzích RockShoxu a Shimano Zee.
Sjezdová devětadvacítka Noid 29 bude pouze jedna a osazení bude shodné jako u sedmadvacítkového modelu.

Všechny Thorx a Swag budou na 12rychlostním pohonu, Sram i Shimano, v oblasti odpružení je kompletně na RockShoxu.

 

Doplňky Kellys

Kellys nejsou jen kola, ale i vybavení a doplňky v tomto segmentu bylo představeno několik zajímavých novinek. Brýle Cyclon Half a Full frame, výškově nastavitelný nosník i nožičky, dvě skla v balení. a u obou protimlžná úprava skla.

 

Zaujaly také rukavice Plasma, které jsou velmi odvětrané, s perforovanou horní i dlaňovou částí. K tomu přidejte i kratší střih v oblasti zápěstí a ve výsledku máte na ruce pocit jako byste snad ani rukavice neměly oblečeny. Možnost ovládat dotykové displeje bude určitě také vítaná.

Chrániče Rampart

Kellys rozšiřuje nabídku i o ochranné prvky, představení byly chrániče loktů a kolena Rampart. Ty jsou založeny na chytré pěně E3T (norma EN 1621/1), která při nárazu ztvrdne jinak zůstává pružná. Mají anatomický střih, kvalitní upnutí zajišťuje dvojice stahovací pásku nad i pod kolenem a silikonové proužky, taktéž nad i pod kolenem. Vše doplňují lehké chrániče na bocích. K dispozici budou tři velikosti kolenních chráničů a dvě velikosti loketních chráničů.

 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Lukáš (zeber (a) centrum.cz) 4.10.2019 v 12:53

    Ten nový Noid v té černo-žluté vypadá fakt pěkně,ale ta červená vidla to úplně zabila :(

  • anonymní uživatel Ádoš 4.10.2019 v 13:02

    2 Lukáš

    němcům se bude docela líbit :-)

  • anonymní uživatel Opi 4.10.2019 v 14:32

    Mne se hlavne libi 70tka.. To je fakt killer

  • anonymní uživatel Opi 4.10.2019 v 14:32

    Maj gadfoto ke komentáři

  • profilová fotka Lukáš 4.10.2019 v 14:55

    Ádoš: To je dost možné :D

  • profilová fotka Venca 4.10.2019 v 22:30

    Neměli oblečeny - můj koment klidně po opravě smažte, ale bije to do očí hrozně

  • anonymní uživatel Mauntynbajkrr (kolomrd (a) gmail.com) 7.10.2019 v 19:58

    Pěkné to nové CTM elektrokolo od Kellysu.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí