Pivot Cycles Switchblade - otevírá novou éru all mountain kol

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 4.2.2020

Pivot Cycles dnes představuje zcela přepracovaný model Switchblade – neuvěřitelně univerzální kolo přesahující hranice své kategorie. Pivot tvrdí, že Switchblade otevírá novou éru all mountain kol.

Jak vznikl nový Switchblade? Pivot vzal stávající model Switchblade a jeho progresivní dlouhou, nízkou geometrii přepracoval a ještě prodloužil. Poté položil úhel hlavové trubky a napřímil sedlovou trubku. Tu také zkrátil tak, aby bylo možno použít sedlovky s pořádným zdvihem, zároveň tím docílil mnohem kompaktnějšího, tužšího rámu.

 

Switchblade umí i kouzlit s geometrií, z endurového modelu Firebird 29 si vypůjčil flip chip a díky němu lze Switche postavit jak na 29", tak na 27,5+ kolech a nebo také jako mullet bike s devětadvácou vepředu a sedmadvácou vzadu.

 

Potěší možnost montáže košíku a hlavně použití bidonu u všech velikostí kola. Nicméně hlavní změna se uskutečnila v odpružení. Umístění tlumiče je nyní vertikální a zadní stavba stále využívá přepákování DW Link. Switchblade má hodně progresivně odladěné odpružení, tak aby 142mm zdvihu stačilo i na ty nejostřejší trati. DW Link nabídne jak počáteční citlivost, tak oporu ve středu zdvihu a doslova nekonečný zdvihu s neustálou rezervou i na největší dropy. Pivot úzce spolupracoval s Foxem a pro toto kolo odladili nový píst v tlumiči DPX2 a také jeho tlumící okruhy. Kolo díky progresivnímu přepákování snadno akceptuje i pružinové tlumiče a pro technické fajnšmekry Pivot nabídne i verzi s elektronickým tlumičem využívající Fox Live Valve technologii.

Nový Switchblade bude k dispozici ve dvou barevných provedeních – Horizon Blue and Treeline Green. Na výběr bude buď jako rámový kit a nebo kompletní kolo ve dvacetidevíti (29) variantách. Kolo je již nyní k dispozici a pokud vás zaujalo, kontaktujte českého dovozce Protocycles.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí