MojeKolo

Novinka: Pivot Mach 6 - přepracovaný, ale stále na sedmadvácách

Autor: Protocycles, vydáno: 10.12.2020

Pivot zásadně přepracoval model Mach 6. Mach šestka bylo vždy velmi zábavné kolo, balancující na pomezí endura, trailu a parkové střely. Na tomto modelu se dá zmizet v kopcích, objet enduro závody i řádit v parku a to vše s tím nejdůležitějším - s velkou porcí zábavy. 

Určitě prvního čeho si všimnete jsou 27,5" kola. Proč? Protože v Pivotu věří, že když jsou sedmadvacítky nasazeny na kolo, které je kolem nich postaveno tak, aby beze zbytky využilo jejich potenciálu, je zábavnější. 

Nový Mach 6 má optimalizovanou vlastní konstrukci rámu Hollow Core, pro dosažení perfektní pevnosti a správné míry tuhosti u každé velikosti. Vylepšenou geometrii, poskytující hravý, ale přesto čitelný projev. Odladěnou kinematiku DW-linku přesně pro 27,5" kola, poskytující 158mm zdvihu. Porty na spodku horní rámové trubky i pod středem na přichycení kontejneru s nářadím, CO2 setu nebo obojího.

Nabídka sestavených kol je velmi široká a s čitelným důrazem na agresivní styl ježdění nebo parkové blbnutí. Na výběr je odpružení Marzocchi nebo Fox. Pivot ani u tohoto modelu neopomněl jezdce, kteří balancují mezi adrenalinem a potem - pro ty jsou "na váhu" postavené varianty, využívající inteligentního odpružení Fox Live Valve.

Základní stavby RACE jsou na komponentech Shimano XT (mix se SLX) nebo Sram X01 (mix s GX) a odpruženy pružinovými tlumiči Marzocchi Bomber CR spolu s vidlicemi Marzocchi Bomber Z1 160mm.

Střední varianty PRO jsou na komponetech Shimano XT/XTR nebo Sram X01 a ve třech variantách odpružení - Coil, Air a Live:
COIL jsou osazeny pružinovými tlumiči Fox Factory DHX2 a vidlicemi Fox Factory 38 Grip2 160mm.
AIR využívá tlumič Fox Factory Float X2 a vidlice Fox Factory 36 Grip2 160mm.
LIVE je na tlumiči Fox Factory Live Valve a vidlicích Fox Factory Live Valve 36 FIT 160mm.

Nejvyšší hladina osazení nase označení TEAM a využvá komponent Shimano XTR nebo Sram XX1 AXS. I tato se dělí na pružinovou variantu COIL, vzduchovou AIR nebo inteligentní vzduch LIVE, přičemž je odpružení stejné jako u variant PRO.

Přepracovaný Shuttle

Ještě jednou novinkou představenou Pivotem je přepracovaný model e-biku Shuttle - trailový e-bike s elegantně integrovaným motorem i baterkou a se zdvihy 140mm (DW link) vzadu a 160mm vepředu.

 

Vzhledově se nový Shuttle téměř nezměnil. I nadále se drží čistého a "ostrého" vzhledu. Drobně byla poupravena geometrie a tím ještě vylepšena už tak vynikající ovladatelnost i jízdní vlastnosti. Zásadní změnou je integrace nového motoru Shimano EP8 spolu s 726 Wh baterií.

Galerie Pivot Mach 6

www.protocycles.cz

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí