Video: Personal Rock Garden - Vašek Kolář, Dominik Puffer

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 4.1.2021

V průběhu loňského roku se spojil Vašek Kolář s Dominikem Pufferem a společně s Fullface Productions natočili výborný edit, který skvěle ukazuje kreativitu a dokonalou techniku ovládání kola obou jezdců. Na detaily, nejen z natáčení, jsem se zeptal Vaška Koláře.

Jak jste se s Dominikem dali dohromady?
S Dominikem se známe od mala z trialu. Dost jsme toho v mládí s repre objezdili, ale Domča šel pak cestou více směr enduro a točil supr videa a já se věnuji doteď trialu na světové úrovni. Jsme dobří kamarádi, máme společné "Eyes for lines" a baví nás podobné styly ježdění, takže jsme rádi, že jsme mohli tento video projekt "Personal Rock Garden" vyzvat společně. 

Jak jste nacházeli lokace?
Kluci z FullFace production i Domča s fotografem Benem, měli už pár lokalit vymyšlených, takže já sedl do auta a dorazil do Budějek za nimi. Začínali jsme v lesích uprostřed Novohradských hor a poslední den jsme točili v Žihli kousek od Plzně. Občas nám to zkazilo počasí, ale hlavně nebylo jednoduché najít zajímavé kamenité spoty.

Kolik času jste strávili plánováním a kolik pak zabralo samotné natáčení?
Celé video jsme točili asi 4 dny. Nejtěžší bylo vždy vymyslet, jakou lajnu pojedeme a udělat kompromis, aby jsme byli spokojeni jak my na kolech, tak kluci za kamerou. První den byl trošku kurióznější, jelikož jsem hned píchnul zadní a nešel nám sundat plášť. Potom jsem spadl asi z tří a půl metrové skály, kdy jsem si nahoře škrkl pedálem a shodilo mě to dolů. Fuj, naštěstí se mi nic moc nestalo, jen pár naraženin a mohli jsme pokračovat v natáčení. No a chvíli potom nás prohnal šílený slejvák a durch mokří s pár záběry jsme se šli domlouvat na další den. S Dominikem máme rádi spíše kreativní ježdění, a lajny, kde není zbytečný poskok navíc a má to flow. Myslím, že se jich tam několik takových podařilo, ale video v lese na kamenech klasicky hodně zkresluje. Do pár věcí jsme se opravdu hecovali a jeli je na více pokusů, jelikož to bylo např. nebezpečné a ve velké výšce, nebo vysoký výskok, či dopad do hodně prudkého svahu, kde si nevěděl, zda to máš šanci dobrzdit. Ve videu vypadají tyhle věci jednoduše a o dost menší než v reálu, ale to je klasika :-)

Na spoustě záběrů jedete ve vláčku na hodně technických věcech. To musí být pro druhého strašně těžké, když moc nevidí na cestu. Jak by jsi označil disciplínu, je to trialduro, kombinace trialu a endura? Nebo je to prostě jen ježdění na kole? Jak to vnímáte?
Přesně jak říkáš, věci ve vláčku jsou těžké pro oba, ale i pro kameramany. První to nesmí zkazit, aby do něj druhý nenarazil a druhému je to nepříjemné, že se musí držet v co největší blízkosti prvnímu, hehe. Bylo to těžké i pro kameramany, protože kamera většinou jeden jen s jedním, takže u hodně záběrů bylo těžké tam mít oba jezdce.
Já to beru prostě jako ježdění na kole v lese. Baví mě jezdit na všech různých kolech a komu je jaký styl bližší, tak to jezdí. Je pravda, že tohle bych přirovnal k enduro ježdění v kombinaci s trialem, takže takový Enduro Trial v uvozovkách a přesně i s touhle vizí jsem do toho s FullFace production šli.

 

Ve videu tě vidíme na kole, na kterém tě už nevídáme. Loni jsi změnil značku. Pověz nám o tom víc.
Jasan! Já jezdím na enduro kole v podstatě teprve rok, kdy jsme se dohodli na spolupráci právě se Scottem, za což jim moc děkuji. Pak přišla korona a já tvořil naplno YouTube videa, když závodění v trialu ve světě bylo pozastavené a závodilo se jen v ČR. Měl jsem rozpracovaný video projekt na enduru "Different View" a během toho jsme točili v létě tohle video "Personal Rock Garden". Chvilku potom jsem přešel ke značce Kellys, která se hodně posunula a spolupráce mi dává větší smysl, jelikož jsem v kontaktu "napřímo" s fabrikou. Navíc jejich kola mě moc baví a těším se, co přijde za projekty v 2021.

Foto: Benjamin Jícha - @3benkiller 

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Miras 4.1.2021 000 23:18

    Mám rád tyhle lesní poklidný hrádky v lese . Moc pěkný. Uplně jste mě naladili jak hovado . Už aby bylo trochu sucho . Díky borci

  • anonymní uživatel fanda (fanous (a) pose.ru) 5.1.2021 000 21:42

    Moc pěkný! fandím Vám klucí...

  • anonymní uživatel Shu Lin 6.1.2021 000 10:27

    fanda fandí, shu lin drandí

  • anonymní uživatel Kopy 8.1.2021 000 18:00

    ta meta vypadá hezky..možná do ní půjdu místo spindrifta

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 14.1.2021 000 7:17

    Krása střídá nádheru. Topovka!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí