reklama

HC Blinduro bude! Začátkem června a opět na Plešivci

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 1.1.2021

Hardcore Blinduro se v roce 2021 jede 5.- 6. června. Organizátoři strašili, že druhý ročník bude poslední, ale podle oficiálních zpráv se bude závod konat opět na krušnohorském Plešivci. Při té příležitosti jsem se zeptat pana ředitele, Michala Prokopa, na pár otázek.

Michale před letošním ročníkem chodili éterem zprávy, že druhý ročník je poslední. Jak to tedy je?
Je pravda, že jsme o tom před samotným závodem uvažovali. Já tedy hlavně z toho důvodu, že na Plešivci se staví Trailpark a bikeři už budou moc případné traily najít a najezdit před závodem. Ale díky tomu, že jsem Plešivec kvůli budovaní Trailparku poznal opravdu dobře, našel jsem nové místa, kde vzniknou úplně nové erzety!
A teda dost jsem zapochyboval víkend před HC Blindurem, když jsem závodil na Endurosérii na Zadově, jestli je po formátu klasického endura vůbec zájem. Najíždění několik dnů dopředu se stává standardem ať už lanovkou nebo shuttlem, nepoužívání helmy během závodu už nemá cenu ani komentovat. Co mě nejvíc zarazilo, jak každý transfer na erzetu se závodníci zastavovali ve svých autech pro gel, doplnit vodu, poladit kolo, opravit defekt, to už opravdu o enduru moc není. 
Tyhle pochyby vlastně odezněly až po reakcích od závodníku z Plešivce. Jak od českých, tak hlavně od německých riderů, kteří jezdí EWS a další závody v zahraničí. Vůbec jim nepřišlo divné, že traily jsou náročné, že by měli mít na zádech batoh, respektovat pravidla a být tak připravený na celý den. Já doufám, že myšlenku endura, kde se musíš spolehnout sám na sebe případně na kámoše se bude dařit držet dál.

Hardcore Blinduro je zcela jednoznačně nejtěžším závodem enduro sezóny na českém území. Bude to tak i v roce 2021?
Ano určitě nepolevujeme. Samozřejmě, že si beru k srdci feedback od závodníků, který od nich máme po závodě. Ale je to vždycky problém vyhovět všem. Určitě se pokusím, aby první erzety byly trochu na rozjetí, aby do toho neskočili hned po hlavě. Letos budeme mít i pohodlnější bezkontaktní časomíru a v cíli opět na každého budou čekat plněné knedlíky!

Kolik rychlostních zkoušek mají jezdci očekávat? Budou všechny nové nebo některé budou zrecyklovány z loňska?
Naplánováno je opět 8 kousků, tehnle počet je na víkendovou akci ideální. V podstatě bude nových 6 erzet, ale i ty dvě budou změněné tak, že vlastně využiji jen jejich část. Některé klasiky, jako závěrečnou část erzety přes kameny nemůžeme vynechat, tam je největší kotel! 

Krušnohorské flow bude?
Chcit trochu zmírnit krušnohorské flow, ale v této části republiky je to dost obtížné. Snažím se pro jezdce připravit takové erzety, které posune jejich limity. Aby je to trochu hlodalo a chtěli to zažít znova. Ano jsou tam kameny, jsou tam pařezy, jsou tam odkloněné zatáčky, neupravené traily, ale o tom tenhle unikátní koncept závodu je. 

Na Plešivci už pojede bikeparková sezona. Budete nějak využívat lanovku nebo stále platí, že na Blinduru se do kopce šlape za své?
Blinduro nebude nikdy o najíždění a trénování erzet do nekonečna. Je to o tom si užít víkend s kámošema, zajezdit na trailech a večer si u pivka o tom pokecat. Lanovku během závodu využívat nebudeme, okruh závodu je naplánovaný více mimo areál.

Plánujete nějaký doprovodný program? Bude párty?
Uvidíme jaké budou vládní nařízení, ale jestli nám to trochu situace dovolí, rád bych pivko za doprovodu Red Bull Saurus dal.

Bez piva po závodě to nejde! A poslední věc, termín závodu, termín spuštění registrace!
Dobrá otázka, termín je dnes, v poledne na Nový rok. K dispozici je jen tři sta míst a vzhledem k tomu, že loni jelo dost německých závodníků, mají to doslova přes kopec, tak bych asi neváhal. Registrace je na webu našich dvorních časoměřičů ze SportSoftu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel poki 4.1.2021 000 16:47

    Jak je to na místě s ubytováním? Dá se postavit stan, sociálky jsou v dosahu?
    Dík

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (polzdenek (a) gmail.com) 4.1.2021 000 18:36

    poki: Toalety jsou k dispozici v hlavní budově areálu, kde je i zázemí závodu. Na parkovištích moc místa navíc není, ale malý stan se tam nejspíš ještě vejde.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí