MojeKolo

Marcus Pekoll se stal koordinátorem horských kol v rakouském Štýrsku

Autor: Keli, vydáno: 12.2.2021

Co dělá dělá typický bývalý profesionální závodník po skončení kariéry a přitom chce zůstat u cyklistiky? Většinou se stane buď trenérem nebo stavitelem trailů či bikeparků. Marcus Pekoll si tímto prošel a poté se posunul dál, pořád zůstal u cyklistiky a přitom bude státním zaměstnancem - stal se totiž koordinátorem horských kol v rakouské spolkové zemi Štýrsko. Jmenován bude 15. února.

 

Rychle rostoucí počet cyklistů jde přirozeně ruku v ruce s otázkou infrastruktury odpovídajících sportovních aktivit. To platí pro horskou cyklistiku u nás i v Rakousku. S vzrůstajícím množstvím cyklistů vzniká zvýšená poptávka po tratích, trailech a stezkách, a bohužel také narůstá počet problémů a konfliktů.
V loňském červenci proto bylo v rakouském Štýrsku vypsáno výběrové řízení na pozici koordinátora horských kol. Ten má působit jako prostředník rozmachu horských kol s cílem nabídnout horské cyklistice ve Štýrsku odpovídající právně bezpečný prostor.

Do výběrového řízení se přihlásilo 78 uchazečů a z nich vyšel vítězně 33letý bývalý farmář a bývalý profesionální jezdec Marcus Pekoll. Díky zkušenostem jak z cyklistiky, stavby tratí, tak také farmaření na farmě rodičů i práci v lesnické společnosti si dal za cíl "Vytvoření široké rovnováhy zájmů" - vyvážení diametrálně odlišných zájmů vlastníků půdy, oblasti zemědělství a lesnictví, myslivosti, cestovního ruchu a v neposlední řadě i segmentu horské cyklistiky jako ekonomického faktoru.

Doufejme, že i u nás se dočkáme podobné pozice s takto zkušeným člověkem v čele. Kdo by na takovou pozici z bývalých nebo klidně i současným profi jezdců byl nejvhodnější?






A na úplný závěr nesmíme zapomenout na nejoblíbenější písničku ve Štýrsku - Steirermen san very good. Je fakt dobrá, že!

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka Josef Jančáry 12.2.2021 000 8:04

    Pekoll na enduru, mě jebne

  • anonymní uživatel Petr Matalik (petr.matalik (a) gmail.com) 12.2.2021 000 8:28

    A proč by to měl být bývalý závodník? Proč ne třeba někdo, kdo už to řeší pár let v rámci Čemba?

  • anonymní uživatel Karlička 12.2.2021 000 10:05

    u nás Michal Maroši

  • anonymní uživatel Shu Lin 12.2.2021 000 19:17

    U nás by byl nejvhodnější rozhodně Leták alias 10% koordinátor

    • anonymní uživatel Kev 15.2.2021 000 22:48

      Přesně. Rozhodně v posledních sezónách hodně underrated bohužel. Samá tlačenice zahraničních hvězd, ale domácí hrdiny aby člověk pohledal.

  • anonymní uživatel Fero/Jožo/Lojzo (milan.sula (a) gmail.com) 15.2.2021 000 21:01

    Zaujal ma bicykel na titulnom obrázku. Model Mondraker Dune Carbon - v minuej sezóne ho Mondraker vyradil z ponuky. Ak ma zrak neklame, tak tento Pekollov na obrázku sa zdá byť „Mullet” (štandardný Dune Carbon sa robil ako 27,5''). Špeciálna je aj farba rámu, takúto farebnú kombináciu Dune nikdy nemal. Je to len špeci kus priamo Pekolla a ten si ho vyskladal ako „Mulleta” alebo Mondraker chystá návrat Duna na scénu? Odpoveď na túto otázku by ma ako fanúšika tohto modelu veľmi zaujímala.

    • profilová fotka Keli 15.2.2021 000 21:34

      Je to Mondraker Dune Carbon XR v provedení carbon/white/boxxer red, model roku 2020 a Pekoll si z něj jen udělal mulleta

      • anonymní uživatel Fero/Jožo/Lojzo 15.2.2021 000 21:50

        Vďaka za odpoveď.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí