MojeKolo

Novinka: Pivot Shuttle LT mění "příliš mnoho" na "tak akorát"

Autor: Keli, vydáno: 1.9.2022

Více zdvihu i větší kapacita, DW Link, karbonový rám a k tomu inspirace závodní enduro střelou Firebird. Pivot rozšiřuje paletu elektrokol, po nedávno představeném light ebiku Shuttle SL, o plnotučný ebike Pivot Shuttle LT, který mění slogan "příliš mnoho" na "tak akorát". Shuttle LT není jen více, je to více všeho - více pozornosti věnované detailům, asistenci, dojezdu, schopnostem a výkonu. Dostatečně ostrý pro nejnáročnější závodní enduro tratě na světě, ale zároveň disponuje magickým pivotím X-faktorem, díky kterému je radost na něm jezdit kdykoli a kdekoli. Shuttle LT je všechno co chcete... a ještě trochu víc.

 

Jak je u Pivotu zvykem, i kola Shuttle LT vyčnívají z průměru ve všech ohledech, ať už je to top konstrukcí i či komponenty. Nový enduro ebike se bude na trhu k dispozici ve dvou výbavách, ekonomičtější Ride a top verzi označené Team bez jakéhokoliv kompromisu. Obě varianty postavil tradičně Pivot na odpružení Fox v kombinaci 170 předního a 165 mm zadního zdvihu. U levnější verze najdeme řadu Performance, týmová verze pak v provedení Factory s Kashima povrchem kluzáků. Důraz byl kladen i na zajištění dostatečného brzdného výkonu, použití masivních Galfer kotoučů s průměrem 223 resp. 203 milimetrů zastaví Shuttle LT i v nejprudším kopci.

Komponentová skladba je založena na pohonu Shimano. Srdcem je motor EP8, kterému dodává šťávu vyjímatelná baterie s kapacitou 756Wh. Pivot říká, pokud dokážete odolat pokušení jezdit v Boost režimu jsou šestihodinová dobrodružství na dosah.  

 

Pivot to je DW Link a zmíněné platí to i ebike Shuttle LT. Vyladěné odpružení DW-link společně s Foxem spolkne jakýkoli terén s naprostou jistotou a kontrolou, zároveň s dostatečnou platformou, pro zachování živosti a efektivního šlapání, navíc s dostatečnou progresí pro dopady velkých dropů. Svislé umístění tlumiče umožňuje zkonstruovat kompaktnější rám - je tak tužší, lehčí a pro jeho výrobu se spotřebuje méně materiálu. Mezi další výhody patří zvýšená progresivita chodu tlumiče, dostatečný prostor pro láhev a optimální standover pro dostatek prostoru nad rámem.

  

Ostré kolo vyžaduje ostrou geometrii, Pivot Shuttle LT ji má, může být ostrá a nebo ještě ostřejší, díky použití flipchipu lze ladit hlavový i sedlový úhel o půl stupně (65 resp. 64,5 stupně u hlavovky). Shuttle LT není Firebird s motorem, geometrie odpovídá potřebám elektrokola, najde tak delší zadní stavbu než u neelektrického bráchy.

 

Pivot Shuttle LT rozhodně není běžné elektrokolo, není to bajk na vyhlazené cestičky flow center, Shuttle bude chtít do ostrého terénu, tak aby naplnil tvrzení, že "příliš mnoho" je přesně "tak akorát".

Kola Pivot do České Republiky i Slovensko dováží firma Protocycles.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí