Video: MRSN a jeho Kanadský zápisník - Squamish

Autor: MRSN, kategorie: Video, vydáno: 19.2.2023

Po dlouhých šesti letech jsme se s kameramanem Martinem Vrbickým vrátili do mekky MTB do kanadské Britské Kolumbie. Tenkrát jsme tu natáčeli dokument CanaDream mapující jednotlivé lokality a úroveň ježdění v Kanadě.  Teď a tady stojíme znovu v přesvědčení, že si odvezeme domů záběry do hlavní části připravovaného celovečerního dokumentu o zrodu a vývoji MTB nejen v ČR. Pojďme se společně podívat na osm dílů jako videostory z mé GoPro kamery.  To a mnohem víc jsme zažili během i mezi natáčením dokumentu "Ten, co slaví každý den!" Ten bude mít premiéru v říjnu letošního roku... Náš plán je soustředit se na back country místa a vypustit z hlavy známé lokality, jako je Vancouver a světoborný North Shore nebo Whistler Bikepark.

Squamish

Po jednodenní aklimatizaci v Pembertonu přišel čas opět máknout a pořádně se zmáčknout, rozhodnutí padlo na lokalitu Squamish. Tady je totiž mraky trailu všech obtížností a s různými výhledy. A vlastně všechno, co si tak muže člověk jezdící na kole z kopce přát. Díky zázemí poskytnuté naším kamarádem Romanem "Skautíkem" Levým se nám podařilo dotáhnout dílo do zdárného konce. Za pomoci shutllu a trialové motorky se dostáváme na ta nejlepší místa kde jsou dlouhé kamenné "slaby". Tady jsme našli tvůrčí smysl a šli do toho našeho snu naplno. V terénu trávíme od rána do večera a jak se říká, krása tu střídala nádheru. To jsme potřebovali, aby naše srdíčka byla spokojená a my se tak mohli s klidem na duši vrátit do Evropy. Byla to tvrdá dřina, avšak zahrnovala věci, které mají smysl a které za to stojí. Nám bikerům tedy rozhodně ano! Máme zapsáno a uvidíte ve vašich kinech!

Fotogalerie

 

Foto: MRSN a Martin Vrbický

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Roman 20.2.2023 - 10:23

    Jestli mám nějakou představu o nebi, tak vypadá takhle:)

  • anonymní uživatel Karel 20.2.2023 - 11:08

    Bude i nějaký video/fotky kde se jezdí?

    • anonymní uživatel Simpancz 20.2.2023 - 19:19

      Nerekl bych. Tohle je trail pro trialky jestli se nepletu. Mmuzes tam samo jezdit i na kole, jen to neni ideal na slapani nahoru - Jinak tu je kupa hodne podobnych slabovych trailu u "Alice lake" mrkni na trailforks, tam je vse, co potrebujes. Video here: www.youtube.com/...

      • anonymní uživatel skautik (levyroman (a) gmail.com) 20.2.2023 - 21:22

        No vetsina trailu ve Squamish jsou puvodem trialkovy nebo dirtbikovy :D Ale jeli jsme i nektery postaveny bikerama. Ve Squamishi se to prolina a vetsina trailu je spolecna . Jelikoz slapacky traily nici min jak kolo lze to vzit in mtb trail. Akorat kvuli opacnymu smeru jizdy na ty popularni traily se jezdi jenom v off-season.

      • anonymní uživatel Karel 21.2.2023 - 8:05

        já něco málo ze Squamishe znám od Yoanna a Remyho. Trochu mě překvapuje že Marošák na takovym místě jezdí na placatym velkym kameni... :D

  • anonymní uživatel JH 20.2.2023 - 13:32

    Jo Skautík ví kam jet, no nebylo to nikdy jinak:) škoda, že už ho nedoprovází Hakule:) no moc pěkný, moc pěkný...a Márošákovi přeju at to pěkně dotočí, at je na co se těšit. Zdravím do Squamish

    • anonymní uživatel skautik (levyroman (a) gmail.com) 20.2.2023 - 21:18

      Diky a zdravim, jo Hakulka mi porad moc chybi. Doufam, ze si v nebi uziva s milionem tenisaku.

  • anonymní uživatel Simpancz 20.2.2023 - 19:25

    Paradni video Majkle, Vrbitch a Skatutiku! Zustat co nejvic v Back country je dobrej plan. Za me skoda, ze nezbyl cas na "ten legendarni" North Shore, ktery se hodne zmenil - zmizelo to drevo z NSX a hodne se zlehcil. Ale ty ilegaly treba na Darkside jsou proste bozi!

    • anonymní uživatel skautik (levyroman (a) gmail.com) 20.2.2023 - 21:23

      Dik mel bych se tam podivat, dlouho jsem nebyl !

  • anonymní uživatel rado 20.2.2023 - 20:05

    kraaasa!

  • anonymní uživatel Vrbič 21.2.2023 - 22:36

    Pěkně střiženo, Michale. A tobě díky za všechno, Skaute!

  • anonymní uživatel Mrsn (marosana (a) seznam.cz) 22.2.2023 - 16:51

    Tohle byla prostě paráda kucí a plac atý kamení lepší než hranatý přeci. Tak nebuď překvapenej, v dalším díle uvidíš odvrácenou tvář Squamish a to Dirty DH tak se těš:-)

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 23.2.2023 - 13:08

    Si myslím, že s velkou helmou bys mohl jezdit blíž hraně

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí