Report z Czech Downtown Tour 2017: Pojezd na Jáchymovský radioaktivní hroudě

Autor: Boris Bora Bálek, kategorie: Report, vydáno: 26.4.2017

Byl tejden před závodem a my jsme se s prvním kohoutím zakokrháním vydali do Jáchymova vyzbrojeni sadou lopat a krumpáčů na finální rozvržení trati. Naneštěstí ve Varech široko daleko není moc kohoutů, co kokrhaj, takže jsme vylezli z postele někdy kolem půl 12 s celkem slušnou kocovinou. Do Jáchymova jsme dorazili někdy kolem třinácté hodiny, nabití zbytečným optimizmem a naše objektivní uvažování bylo na úrovni třiletýho děcka, co zrovna dožužlalo svůj první nanuk. Proto po tom, co jsme 4 a půl hodiny kopali totálně brutální DH lajnu s klopenkama velkýma jak stodola a gapama pod který zaparkuješ vlak, došli k závěru, že stavíme totální blbost a především, bysme potřebovali další dva tejdny, třikrát tolik lidí a hlavně čas, kterej prostě není. Hlína v místním lese byla kyprá a nic z toho, co bysme tam vybudovali, by nápor tolika jezdců nevydrželo. Nebyl čas to nechávat sednout. Takže jsme se společně shodli, že to nemá cenu stavět a s morálkou v dezolátním stavu, jsme se vrátili k prvnímu plánu, což bylo natáhnout to zkrátka po cestě. Najížděli jsme jednotlivé pasáže a zkoušeli různé možnosti, aby trať byla alespoň trochu plynulá.

Když už jsme to měli defakto natažený až dolů, tak jsem si vychutnal jednu velice příjemnou kratochvíli jarních českých lesoparků… ano… v tý největší pile jsem vlítnul do h*vna o velikosti koňské hlavy. Kolo jsem chtěl po tomto vytříbeném incidentu nechat zmizet místním gangem sběračů kovů a hadry zapálit na důkaz nenávisti k celýmu už tak podělanýmu dni. Domů jsem musel ject jenom v trenkách, protože tchoř by vedle mě voněl jako čerstvě rozkvetlé luční kvítí.

No, ale abych nepsal jen o strastech, tak bych taky chtěl popsat to, kde že jsme to vlastně jezdili. Jednalo se o smíšený povrch, kde první pětina tratě byla vedena po lesní cestě, která byla zakončena dvouma ostrýma vracečkama na asfaltu. Zde se (u mě konkrétně) začal zprva projevovat efekt: „prodávám kolo, nemám fyzičku, kde jsou mý plíce?!“. Po šikaně si musel solidně zadupat zhruba 150m po relativní rovině, kde tě zas skoro zastavil výjezd po travnaté cestě s následným návratem na asfalt. Po té následovalo další mohutné šlapání, kde jsem si říkal, proč že tenhle sport vlastně dělám. Hodně lidí se dále pozastavovalo nad mechem porostlýma schodama, které vzhledem k počasí byly spíše mýdlového charakteru. Po zmíněných schodech, následovala pseudoklopenka opřená o patník a další ubíjející rubání, které bylo situováno do rozestavěné asfaltky. Zde byla směs šotoliny, hlíny a vlastně všeho co Jáchymov ve své celé kráse nabízí. Konkrétně zde jsem měl svůj nejkritičtější zlom, kde jsem totálně zlomil hůl nad použití sjezdového kola na této trati. Po týhle rubačce, následoval gap, který vykouzlil dorazy i na mimice diváků, jenž s nepochopením koukali, jak je možný, že se pod náma ty kola nezlomí.

A aby to bylo ještě víc naheclý, tak Redbull vyvolal na tomto skoku soutěž o nejdelší skok. Takže jsme měli všichni lehce sebevražedné sklony a testovali materiál. Osobně jsem se snažil letět co nejdál, ale Mára Petelík mě přeskočil asi o dvacet cenťáku a tím pádem bral výhru ve formě zásoby Red Bullů a věcných cen. Po tomhle gapu následovali už více méně jen dvě zatáčky na asfaltu a rubačka do dvou finálových skoků. Co se vítěze týká, tak první místo bral ve finále Michal Prokop, za kterým se prášilo i na prochcanejch rovinách, za ním Martin Mitvalský a třetí flek si sebral Mára Petelík, kterej urval i long jump na tom lamkolovým gapu, kterej jsem si krásně postavil.

Na nedělním bláznivém Kamikaze Race se na startu Klínovce sešlo kolem 20 riderů a bylo to fakt bláznivý. Dokonce se na start postavil i Souky, kterej ještě v pondělí počítal obratle z jednoho škorpiona, kterýho tam vysekl na úrovní vrcholovýho gymnasty. Kopec plnej úsměvů byl skvělou vizitkou nedělní uvolněné atmosféry.

Brzy se vidíme na dalších závodech jak ve městech, tak hlavně v Peci, kterou odstartuje DH sezona.

S pozdravem Boris Bora Bálek (ORE MTB RACING TEAM)



Výsledky Czech Downtown Tour 2017 Jáchymov:
Kvalifikace
Super finále
TOP 40

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí