reklama

Test: PELLS Stormer FS 1 - trailová ebike prvotina

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 16.10.2023

Značka Pells zažívá velký návrat. Po letech stagnace se vrací s kompletní nabídkou kol a to včetně kategorií, kde dříve příliš zastoupena nebyla. Jedním z takových kol je i celoodpružené trailové kolo PELLS Stormer FS 1. Měl jsem možnost jej vyzkoušet a rozhodně nezklamalo.

Jeden model v nabídce

Nabídka elektrokol Pells není rozsáhlá, v kategorii celoodpružených kol najdeme jen trojici kol Stormer FS postavených na shodném rámu, jednotlivé modely se liší pouze výbavou. Všechna kola disponují pohonem Bosch Smart System, 29" koly, 140 milimetry zdvihu na obou kolech a poměrně zajímavou geometrií. 

Hliníkový rám, baterie před motorem

Rám Stormer FS je svařen z hliníkové slitiny a jak velí stávající trendy elektrokol uvnitř spodní rámové trubky nalezneme baterii dodávající energii motoru. Motor je v rámu pootočen a díky tomu se baterie vejde před něj a umožní tak snížení těžiště kola. Obdobné řešení používají asi všichni výrobci kol s pohonem Bosch, podlouhlá baterie PowerTube 750 Wh je poměrně určující pro tvar spodní rámovky a umístění motoru. Zadní odpružení sází na čyřčepové zavěšení s čepem dělícím řetězové vzpěry, klasický Horst Link, který je v současnosti asi nepoužívanějším systém zavěšením. 
Spodní rámová trubka nemá výřez na snadné vyjmutí baterie, ta se do trubky zasouvá zespodu a bez demontáže krytu motoru se k baterii nelze dostat. Osobně to jako problém nevnímám, dojezd kola s 750 Wh baterií je pro mne i v náročnějším terénu dostatečný. Výhodou trubky bez výřezu by měla být nižší hmotnost a větší tuhost, ale přiznám se, že jsem nikdy za jízdy nepoznal rozdíl v tuhosti u kol s vyřízlou trubkou a bez.

Geometrie moderní

Geometrie Stormeru relativně pokroková, pod úhlem 64,5 stupně položená hlavová trubka je na trail bike se 140 mm zdvihu docela ostré číslo. K tomu přidejte poměrně dlouhou zadní stavbu, bráno z pohledu klasických kol, ale vlastně i v ebike segmentu. Vzdálenost 456 mm (osa šlapacího středu-osa zadního náboje) lze označit jako nadstandardní hodnotu. 
Vzhledem k výše zmíněnému jsem očekával docela přímočaré kolo, které bude mít hodně rádo rovné, rychlé úseky. Opak byl pravdou, obratnost Stormeru je dechberoucí. Tam, kde se na jiných kolech musím extra snažit zatočit, na Stormeru zatáčím extra snadno. Že takto zatáčí kolo s extra dlouhou zadní stavbou a položenou vidlicí bych opravdu neočekával.

  

Ano, ovladatelnost a v ruku v ruce s ní i zábavnost Stormeru je neskutečná. Nicméně ve vyšších rychlostech v náročnějším terénu jsem se na kole cítil trochu nejistě. Ano, toto kolo určitě není koncipováno jako ostrý stroj do nejtěžšího terénu. Spíše mu jde o pohodlí a snadné ovládání. To je silná stránka Stormeru. U trailového ebiku jako je Stormer  nepřekvapí docela lineární chod zadní stavby, což rozhodně nevnímám jako chybu. Typický zákazník se dorazu na tlumiči nepřiblíží a kdo bude chtít na kole více skákat či jezdit agresivněji, tak si tlumič naladí k obrazu svému. 

Sázka na jistotu, Bosch pohon

Sázka na Bosch je sázka na jistotu. Výkonný motor a přirozený projev, to jsou klíčové vlastnosti pohonu Bosch. Nejnovější generace Smart Systemu celý pohon posunula ještě dál a nemyslím tím zobrazované informace na displeji a všelijakou konektivitu, ale především jízdní projev a dopomoc motoru.

Pells pro model Stormer zvolil kombinace multifunkčních tlačítek na řídítkách a displeje Kiox 300. Vše je propojeno kabeláží a na jejím uspořádání bude Pells muset ještě zapracovat, na shluk kabelů a bowdenů u řídítek rozhodně není žádný vizuální zážitek. Obdobné je to u spodního čepu zadní stavby, ani zde bych o elegantním řešení nemluvil.

Drobnosti, které kazí celek

Ďábel je skryt v detailech. Našel jsem několik detailů, které mne trkly do očí.
Například uchycení horního čepu tlumiče bych označil jako hodně nepodařené. Z rámu vystupující hlavičky čtveřice šroubků M4 držící úchyt čepu si přímo říkají o zapuštěnou hlavu, ale nedostaly ji. 
Šrouby jsou zásadní, jen ony drží úchyt tlumiče a to přesto, že rám má osazení do kterého by se mohl úchyt opřít. Mohl, ale neopře. Pells totiž použil jiný úchyt než na který byl odlitek v rámu nachystán. Doufejme, že se při nečistém dopadu šrouby nestřihnou. To by nebylo pěkné.

Druhý detailem, který mě zaujal je patka, Pells použil proprietární nestandardní patku v roce 2023 čekal na novém kole UDH standard.

Čeká ho tvrdá konkurence

Pells Stormer překvapil, od kola jsem rozhodně neočekával takovou dávku zábavnosti. Každou jízdu jsem si neskutečně užíval a pár drobností, které jsem kolu vytýkal mi radost zkazit nemohli. Uvidíme jak obstojí v souboji s konkurencí, cenovka Stormeru (141.990 Kč) totiž není úplně nejnižší.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ewa Farna (noway (a) prodaction.com) 17.10.2023 - 9:21

    To je hnusna prisera.

    • anonymní uživatel Pepan 17.10.2023 - 9:30

      A ktrej soucasnej e-bike neni? Jak praseci kost vypadaji všechny. Jakztakz se da koukat na light ebiky, jinac jsou to vsechno nekoukatelny vobludy.

      • anonymní uživatel Electonic Supersonic 17.10.2023 - 13:28

        tvoje stara je vobluda ty emile

      • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 17.10.2023 - 13:40

        Co je na prasečí kosti divného?

      • anonymní uživatel mára 18.10.2023 - 16:50

        Mejzčí e-bike současnosti je jednoznačně carbonovej megavat.foto ke komentáři

        • anonymní uživatel Bobříkeř 18.10.2023 - 17:05

          bike za půl míče s odrbanejma heftama tvl...

      • anonymní uživatel Roman 20.10.2023 - 13:08

        Tak třeba Theos od Kellysu je pěkný kolo a minule jsem viděl Forestal Hydra a taky moc pěkný. Nicméně Ebike není nic pro mladý.

        • anonymní uživatel Pepé 20.10.2023 - 17:32

          proč by nebyl pro mladý? :) prosím zdůvodnit. děkuji

          • anonymní uživatel Roman 21.10.2023 - 22:25

            Protože mladý můžou v pohodě fyzu nahnat. A ne jezdit Zadarmo. Je mi jasné, že teď se tady pojede, jak se na ecku můžeš nadřít a jiné kecy, ale realita je taková že všichni jedou na odblokováné turbo celou dobu.

          • profilová fotka Keli 22.10.2023 000 14:58

            Odblokování ti na kopec nepomůže :⁠-⁠)

          • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 23.10.2023 - 7:12

            Trapné kecy. Někomu kecat do toho na čem jezdí.

          • anonymní uživatel Roman 23.10.2023 - 8:34

            Ať si jezdí na čem chce, ale já to neuznávám. Už jen pro to že jsem si to zkusil a je to prostě zadarmo. Skoro ve 40 se pořád dokážu fyzicky posouvat, tak proč se vozit jak páprda na ecku.

          • profilová fotka Keli 23.10.2023 000 9:01

            Od jakého věku je už člověk dost starý, aby mohl jezdit na ebike? Jestli už můžu.

          • anonymní uživatel Gabosh 23.10.2023 - 9:52

            Mám to podobně: v létě Beskydy vrchol Godula: Holka 20 let - mě předjela rychlostí cca 35 km/h... a turisté na mě: "máte to ještě kousek, to dáte !" já: "děkuji, to je có? stará dře a mladá to má zadarmo:):) " Zasmáli jsme se a ten pocit pro mě, že to dám bez motoru je k nezaplacení..... otázkou je, že ta holka může vyjet tři takové kopce, já dala jen jeden:)...je to však nevratný vývojový proces a v úplném stáří za e-bike budu ráda.

          • anonymní uživatel Pepé 23.10.2023 - 12:57

            tak si nepochopil o čem éčko je

          • anonymní uživatel Pepé 23.10.2023 - 12:56

            je to individuální. já osobně mám ečko na trenink a drží mi to tepovku jak nic jinýho ... je mi 29. samozřejmě k tomu mám i klasický endurko i gravela. ale nesouhlasím s tvrzením, že není pro mladý :) upravil bych to, že to není pro líný ;-)

          • anonymní uživatel Roman 23.10.2023 - 13:10

            Ecko není pro líné;) tak to jsi mě pobavil. Kompenzační tepy jedu na gravelu a na enduru, nebo trailbike dupu. Sorry, ale ve 29 jezdit na ecku, tak se za sebe stydím.

          • anonymní uživatel Pepé 23.10.2023 - 13:30

            ach jo, Don Quijote :)

          • profilová fotka M3 24.10.2023 - 22:46

            TVL ROMČMO PODÍVEJ NA TY LÍNÝ ZM*DY, A JEŠTĚ JAK SE U TOHO SMĚJOU, TO BYCH NORMÁLNĚ ZAKÁZAL. BEZTAK TO MAJÍ VŠICHNI DO JEDNOHO ČIPLÝ, PROTOŽE TO BY JINAK NEBYLO MOŽNÝ VYJET. BEZTAK VŠICHNI JEZDÍ I ELEKTROAUTEM. NO FUJ, OSTUDA!!! JEŠTĚ JIM NEBYLO ANI DEVADESÁTŠTYRY, JE MI STYDNO ZA NĚ, TO JSME TO DOPRACOVALI

            youtu.be/...

          • anonymní uživatel Gabosh 25.10.2023 - 8:45

            Já myslím, že tu pleteš dvě věci dokupy. Závoďáci, kteří mají i tři kola a používají éčko na tréning nebo závody. A pak taková ""20 ti letá holka"" co mě předjela, tak si troufám říci, že jiné kolo nemá... respektive v životě by do těch Beskyd bez motoru nevyjela..kdysi jsem tam ""takové holky"" nepotkávala :) a to mě se**e :):) ....A na to myslím Roman naráží. A pak hoši ruku na srdce, kdo má z vás éčko a dokáže do pořádných kopců ještě někdy i vytáhnout normální enduro? Zase maximálně ti závoďáci. Prostě už se ti nechce dřít za vlastní, když máš super stroj...který to valí i nahoru i pak dolů, že?

          • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 11:13

            Hlavně bych jako nechtěl nikdy zažít situaci, že bych na éčku musel předjíždět do kopce pěknou holku na normálním kole. Jakože takových poměrně potkávám dost, co to dupou nahoru za svý. Takový charizma, abych tu hanbu ustál zase nemám, musel bych Jí asi dát náskok nebo Ji objet jinudy. Představuju si to trapný...bzzzzzzt...ahoj.....bzzzzzt... :D

          • profilová fotka M3 25.10.2023 - 11:20

            Nepletu dvě věci dokupy, pouze vyjadřuji absurditu černobílýho světa.

            K té dvacetileté holce, tobě by samozřejmě prospělo, kdyby zůstala sedět doma na gauči nebo raději šla do obchoďáku. Můžeš jí to příště zkusit vysvětlit, třeba to pochopí.
            A vůbec, proč raději neběháme, vždyť jízda na kole je mnohem jednodušší, takže to je taky podvod.

          • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 12:15

            Já třeba běhám poměrně hodně. Běžně desítky km. Ale spíš si myslím, že Nás tolik nebude.

          • anonymní uživatel Gabosh 25.10.2023 - 12:37

            Ne - ta holka se jevila jako sporťák. Já si prostě dokážu přesně představit mou dceru 15 let. Nabídnu-li jí super e-fulla = nikdy už mi na normální kolo nesedne. Protože to jsou vždy strašné kecy do kopce, přemlouvání a motivace..., proto mě e-bike se*ou :):). Tak bude princezna muset dokud bude u mě:) makat za své :):).....Tak jako můj tata e-kolo = až v 68 ... podotýkám - chlap z Beskyd. A to se mnou loni v 72 letech jel na Lysou 1324 m n. m a půl cesty bez dopomoci, aby byl gentleman! (70 km)

          • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 9:58

            Tyvogo, jako větší dementnost jsem snad za celou dobu co jezdím, neviděl. vydržel jsem na tu trapárnu koukat tak 20 vteřin. Pamatuju si, jak jsme kdysi s kámošema ještě s vidlicema se stavitelným zdvihem vyjížděli podobný kopce a bylo to o tom, sladit vlastní sílu a techniku. Nebo ze současný doby, klasickej konec stoupáku na TT. Kolik lidí to vyjede celý vlastníma silama ale pořád to zkoušíš a jak bych se tam vysmál někomu na éčku. O tom to je. Realita prostě.

          • anonymní uživatel Tony 26.10.2023 - 20:29

            Kvuli tobe tam asi na tom ecku pojedu aby ses mi mohl vysmat a pak se mi muzes podivat na zada na trailu cestou dolu

          • anonymní uživatel ProSrider 23.10.2023 - 14:10

            Já znám mladý líný lidi bez kondice, co mají klasické kolo.

        • anonymní uživatel PTBack 23.10.2023 - 18:09

          Konečně se tu zase diskutuje o ebajku a můžu se svěřit s tím, co mi pokaždý běží hlavou, když to pálím do kopce na svým pevňáku. Že prostě vůbec nechápu, k čemu by mi ebajk měl bejt dobrej. Celopéro mám v kategorii něco jako "superenduro". Druhý kolo mám lehce poupravenej pevňák za původně cca 12 tis., který bylo původně na vožení dcerky v sedačce. Trochu jsem tam poladil pláště a povymněňoval za kvalitnější "zbytky" a používám to kolo jako v podstatě silničku, se kterou můžu do terénu. To kolo úplně neskutečně letí, kopec si vylítnu "za svoje", bajkeři na éčku mně stydlivě se sklopenou hlavou předjíždějí do kopce. Jen opravdovej charakter pozdraví a tomu samozřejmě odpovím. Když je někde cyklistů tlačenice, rázem jsem tam pěšími srdečně vítán, narozdíl od éčkařů. Hlavně ale, normální kolo jede úplně parádně, je lehký. Éčko na něm nepřetlačím ale pokud jezdím pro sebe, tak pocit z rychlosti a vlastních sil je úplně parádní. Je to v nohách. Nechci říct, že kdo má éčko, si neumí "hrábnout" ale samotný, jednoduchý kolo je úplně super a vím na něm, na co mám. Což u sportu je docela výrazná deviza. Je mi už skoro o dost víc než 40.

  • anonymní uživatel MD 18.10.2023 - 14:25

    Cena je dost přísná. Ta základová barva tomu taky moc nepřidává. Tvarově taky nic moc. Marně hledám důvody, proč bych něco takového kupoval, kdybych teda chtěl takový typ kola. Když kouknu ke konkurenci, tak za ty peníze mají větší parádičky v repertoáru.

  • anonymní uživatel Roman 23.10.2023 - 13:58

    V pohodě, však denně potkávám nasekané sportovce na ecku, co si pak se mnou jdou dát ještě silový trénink a druhý den si bouchnou 160km na gravelu. Vlastně tohle je typický ebiker.

    • anonymní uživatel Pepé 23.10.2023 - 15:43

      jednomu romanovi to pálí, druhému zatím ne.

      • profilová fotka Roman 23.10.2023 - 16:03

        Tak teď jsi mi to natřel, až se za sixpack popadám:)

  • anonymní uživatel Electonic Supersonic 24.10.2023 - 15:44

    ti co maji pod cepici uz si davno ke klasice jako doplnek ebike poridili, ostatnim holt zbyva alespon to mudrovani v diskuzich

    • anonymní uživatel Cyklobuzna 25.10.2023 - 8:53

      Já si ke klasice pořídil silnici abych enduro nemusel pořád do kopce tlačit. Funguje to. A kupodivu to má efekt stejnej jako éčko - frýrajdři mě hejtujou jaká jsem cyklobuzna a jestli si holím i nohy :)))

      • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 9:52

        To bych docela i řekl, že trochu přeháníš jeden náhodnej vtípek. Je úplně běžný, že i nejlepší DH jezdci nebo lidi z mýho okolí, který jsem za roky potkal a jezděj výborně, úplně běžně trénujou na silničkách. Znám i skupinky opravdu dobrejch jedců, nechci říct enduro, protože dobrej jezdec většinou jezdí tak nějak všechno, který se běžně scházejí na silničku a podobný kola. Především na jaře ale i jindy. To ti buď řekla nějaká parta dementů nebo si to moc bereš.

        • anonymní uživatel Roman 25.10.2023 - 11:52

          Přesně na silnici, nebo gravelu najíždějí ZVD všichni kdo to myslí s ježdění aspoň trochu vážně. Stejně jako silová příprava minimálně přes zimu.

  • anonymní uživatel Electonic Supersonic 25.10.2023 - 13:47

    marne se snazim predstavit si vesmir, ve kterem by mi vadilo, ze me nekdo predjel do kopce, notabene na ecku, uvedomujete si kluci (a holko), ze jsme tu na dolekopcom, ne na bike-foru, zejo

    • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 14:27

      Například mně to ale nevadí. Přeju lidem tu radost z ježdění na kole. Akorát si o tom v tu chvíli myslím svoje a to jsem tu napsal, jako i další. A Tvůj příspěvek zavání manipulací.

      • anonymní uživatel Electonic Supersonic 25.10.2023 - 14:48

        "a jak bych se tam vysmál někomu na éčku" - aha, ja to bral nejdriv jako ze by ses jim posmival, ale ted se ukazuje, ze jsi dobry clovek, a proste jen tem lidem prejes radost z jezdeni na kole az tak moc, ze ten pretlak pozitivni energie musi ven :)

        • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 16:08

          Ne kámo, kdo si přečte Tvoje příspěvky v diskusi, sám vidí, že vysloveně označuješ lidi s jiným názorem za hloupé. (...ten kdo má pod čepicí...apod. ) Napsal Jsi to tak sám, já za to nemůžu :) Něco takového tu od jiných nezaznělo. Ty "pozitivní energie ".

    • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 14:43

      Nebo ještě jinak. Co by mi na tom mělo vadit, že mně někdo předjíždí na éčku? Je jasný, že je to díky motoru a ne díky formě, se kterou se bohužel se mnou nemůže poměřit, což je škoda, protože soupeření je i v tomhle sportu úplně běžný a je to zábava.

      • anonymní uživatel Electonic Supersonic 25.10.2023 - 15:03

        tak to bude asi jinej sport, my se v parte spis hecujem stran veci co jsou smerem dolu, nahoru se bud trpi ci bzuci a je to brano jako nutne zlo, kdyby nekdo zacal vykrikovat "hej, kdo bude nahore nejdriv!" tak si budeme myslet, ze je mozna dehydrovanej a ma upal

        • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 16:11

          Hm... :D Tolik se na to asi dá říct :)

        • anonymní uživatel PTBack 25.10.2023 - 16:23

          No nic hele, já mažu na kolo, napíšem si dyžtak pak večer :)

        • anonymní uživatel Roman 25.10.2023 - 17:29

          Ještě jsi asi nepochopil, že když máš fyzu do kopce, tak ji máš i z kopce. A to je ten důvod proč trénuji všechno. Nejsem talent a fyza mi pomáhá být lepší z kopce. Když kluci včera poslední jízdy na DM vypouštěli, tak já mohl pořád tahat na každém skoku. Oni budou teď dva dny trpět a já si jdu zadřepovat a zítra ráno si dám dvě hodinky svižného endura a odpoledne nějaký lehký sparing.

    • anonymní uživatel Gabosh 25.10.2023 - 14:57

      Já mám ego úplně nízko...takže je mě jedno, kdo co skočí a kdo mě předjede dolů i nahoru :)...jak říkám "e-holčinu" jsem vzala úplně ve srandě, nevadí, když se přidají na endurko e-bike kamarádi, když to jsou fajn lidi ˇať mě předjedou i čtyřikrát ;). Všem přeji to nejlepší ...ale sama E-bike nemám prostě z principu ráda. A tak si myslím, že tento web už jak píšeš - mě to do očí bije - DOLEKOPCOM ? Vždyť se tu hlavně prezentují e-bike - takže spíš by se hodil název webu E-KOPCOM. ;). A jak bych si ráda početla recenzi třeba na nějakého dirťáka.

      • anonymní uživatel Electronic Supersonic 25.10.2023 - 22:14

        prejmenovat to na e-kopcom keli nemuze, protoze by nasledne nasli adose houpat se na vetvi pobliz obesence na tocne, tzn ve stylu

        • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 25.10.2023 - 23:03

          :-D

        • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 26.10.2023 - 9:26

          Asi ne. Po našich předchozích diskuzích ti asi došlo, že "e-bike" pro mě fakt není čertovův nástroj, který je nutné rozstřílet špaginem za hurónského řevu "Čooort! Bliať!".

          Jen jsem nějak nikdy nepochopil ty stupidní narážky, že když se člověk rozhodne jít proti e-biku, tak je automaticky branej jako sociál, kterej žije v podnájmu, v lepším případě s hypotékou na krku a autem na lízačku na ulici před domem.

          V jednom příspěvku píšeš "my se v parte spis hecujem stran veci co jsou smerem dolu". Pak nejspíš patříš mezi elitní jezdce, protože drtivá většina uživatelů na éčku v ostrém terénu vypadá jak zmoklej penis. Holt fyziku nevočůráš, ono těžko budou v lese předvádět tihle jezdci elegantní, dravou jízdu DOLEKOPCOM, když to kolo váží 25kg+. To je výsada spíše profi jezdců. Pak to má určitá část lidí z prosté malichernosti, nebo prostě proto, že mají rádi inovace. Ale troufám si tvrdit, smiř se s tím, že drtivá většina majitelů e-bike do cca 50 let věku jsou spíše rekreační jezdci, kteří to mají čistě pro zábavu a proto, že dopomoc v kopci je prostě fajn, co si budem.

  • anonymní uživatel PTBack 26.10.2023 - 10:25

    www.youtube.com/...

    Jsou dva typy jezdců :D

    • anonymní uživatel Gabosh 27.10.2023 - 7:50

      :⁠-⁠D A právě proto je třeba využít poslední víkendové lana před dupačkou do kopců ;):).

      • anonymní uživatel PTBack 27.10.2023 - 9:42

        Užij si to! Já obecně to lano až tak nemusím, vždycky když přijedu nahoru, tak tam koukám jak vyoraná myš. Víc mi vyhovuje dát si to kopce, tam přijedu zahřátej ažaž a cesta dolů, který se jinak poměrně bojím, je hned to poslední a easy.

        • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 27.10.2023 - 12:25

          Tomu rozumim, tak to mají asi skoro všichni. Škoda, že to nelze praktikovat vždy a všude. Jsou kopce, kde to bez lana pojedeš nahoru několik hodin a pak už nebudeš mít dost sil na to hlavní, udržet rajdy dolekopcom a nestát při tom v pedálech jak svíčka. Jedna věc je downcountry, druhá downhill. U toho druhého fakt neni žádoucí, aby ses sral několik hodin do kopce a pak to se zmučenym ksichtem pustil dolů.

          • anonymní uživatel PTBack 27.10.2023 - 13:05

            Jooo, tak to je jasný, že ten můj příměr nebyl zrovna k lanovkovejm bikeparkům vhodnej a je i jasný, že na lanovce těch jízd natočíš víc. Prostě mi jen víc vyhovuje prostý les trailový. Ale občas bombing na DH trati taky podstatně posune.

  • anonymní uživatel Andres 28.10.2023 - 8:32

    Kdo zase vypustil Adose? A proboha proc?

    • anonymní uživatel PTBack 28.10.2023 - 9:38

      Sami jste si to zavinili :)

  • anonymní uživatel Tattoomaster (danekrobert (a) gmail.com) 4.11.2023 - 0:52

    Ten bajk vypadá jako by ho někdo zbastlil přes noc v garáži. A za tu cenu... Eee

    • anonymní uživatel Google 4.11.2023 - 12:55

      Obdivuji vaši schopnost přes noc zbastlit v garáži elektrokolo. Dají se vaše výrobky někde zakoupit prosím?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí