Test: Troy Lee Designs Ace - extrémně lehké, prodyšné i pohodlné rukavice

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 2.11.2023

Příchod podzimu je pro mě každoročně časem blatníků a rukavic. Proč blatníků je jasné, ale proč rukavic? Odpovědět je jednoduché. Když to alespoň trochu jde, tak vždy jezdím bez rukavic a ty nasazuji až když se hodně ochladí.
Jízda bez rukavic je pro mě mnohem příjemnější než s rukavicemi, proto když už není zbytí a musím obléci rukavice, chci abych o nich na rukou téměř nevěděl. Přesně takové jsou rukavice Troy Lee Design Ace.

Druhá kůže

Lehoučké a velmi tenké. Jestli se o nějakých rukavicích dá tvrdit, že se jedná o druhou kůži, tak jsou to právě Ace. Spodní část dlaňové a prstové části je tvořena umělou kůži s minimální tloušťkou. Opačná strana, hřbet ruky je vyroben z jemného neoprenu a síťoviny, obojí poměrně dost pružné. Materiálové složení předchozí tvrzení jen potvrdí, 50% umělá kůže, 10% Elastan, 30% Polyester, 10% Polyurethan.

Zapínání není třeba

Rukavice nemají žádné suché zipy ani zapínání, ale díky ergonomickému střihu na ruce drží více než dobře. Také na nich nejdeme žádné výstelky či zesílení a opravdu jen minimum log a potisků, to vše pro zachování pocitu lehkosti a minimální ovlivnění pohyblivosti a pohodlí.

Když už mluvím o pohodlí, jsou zde drobné detaily, které rukavice posouvají ještě o kousíček dál. Jsou to například, absence jakýkoliv švů na dlaňové části a nebo pružná manžeta okolo zápěstí. Ta je tvořena z jednoho kusu látky a nese pouze jeden šitý šev, navíc ještě vnitřní strany podlepený. Její délka je tak akorát, aby nekolidovala s hodinkami. 

Silikonové tečky i podpora dotykových displejů

Troy Lee Designs nabízí rukavice Ace v mnoha barevných provedeních, všechny navíc mají i vodivou úpravu na palci a ukazováku každé ruky pro ovládání dotykových displejů. Kromě toho palec, ukazováček a prostředníček mají i silikonové tečky pro zlepšení gripu na páčkách. Drobnost, kterou oceníš za mokra či deště.

Naopak za tepla budeš rád za semišovou látku na vršku palce, na otření potu z čela je přímo ideální. 

Odvětrání na maximu

Já TLD Ace mám do chladnějšího období, ale spousta lidí by tyto rukavice používala výhradně v největších parnech, Je to z důvodu jak laserové perforace dlaňové části, tak také velmi řídké síťovině na bocích prstů, v meziprstí. Vlastně i svršek je více než dost prodyšný. Pokud jsi člověk trochu zimomřivý tak při současných venkovních teplotách ti bude v rukavicích TLD Ace chladno.

Oblíbil jsem si je!

Tenké rukavice většinou příliš dlouho nevydrží, stačí jeden pád a roztrhneš je. Já však už v těchto rukavicích spadl, ale asi jsem měl štěstí a vydržely bez ztráty kytičky. Zřejmě náhoda potvrzující pravidlo.
Rukavice TLD Ace asi nejsou úplně pro všechny, spoustě jezdců může chybět pocit ochrany, ale všichni ostatní, kteří preferuji prodyšnost a minimální ovlivnění pohyblivosti budou z těchto rukavic nadšeni. Jako já. 

Rukavice Troy Lee Designs Ace koupíte například na Koloshop.cz a cenově se pohybují od 700 Kč výše, dle modelu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí