MojeKolo

Rozhovor: Michal Prokop o Blinduro Zima - zimní edici Blindura

Autor: Keli, vydáno: 14.12.2023

Zimní enduro závod, to tady v ČR asi ještě nebylo. To bylo hlavním motivem Michala Prokopa, aby stvořil závod Blinduro Zima - zimní edici Blindura. Fungující koncept zůstává samozřejmě zachován, ale i přesto je zde pár novinek. Michal nám o nich řekne více v následujícím rozhovoru.

d:key: Čau Michale, samozřejmě jsem zaznamenal váš nový počin Blinduro Zima, ale nejdřív se chci zeptat na jarní Blinduro 500+ na Lipně. Opravdu se už nedá příhlásit?
Michal Prokop: Letošní registrace na květnové Lipno byl opravdu fičák, startovné se prodalo během 5 hodin! Chci poděkovat všem za zájem, ale bohužel formát endura není nafukovací. Máme otevřený waiting list, takže případně doporučuju se zaregistrovat, ale čekačka se plní taky, už je tam asi dalších 100 lidí. 

d:key: V čem vidíš hlavní důvod takového obrovského zájmu o Blinduro? Tvoje jméno, to že se jedná o jeden z prvních závodů sezóny, nebo to, že se jede dva dny a ještě k tomu na oči.
Michal Prokop: Blinduro vzniklo, aby si jezdci užili pohodový víkend, trochu si zazávodili na oči s bandou kámošů, aniž by se ohlíželi na výsledek. Prostě pohoda. Lipno pojedem sice už po osmé, ale jestli to dobře dopadne, tak víc než polovina erzet bude nová. Mám v hlavně zase jiný okruh, tak doufám, že páni lesa nám dají veškerá povolení. 

d:key: Tak teď už k Blinduro ZIMA. Co je Blinduro ZIMA?
Michal Prokop:  Bude to vlastně klasické Blinduro pro všechny srdcaře. Jednodenní akce na oči bez tréninku. Nemá smysl v zimních měsících nikoho nutit do dvoudenní akce právě proto, že nevíme, jestli bude -10 nebo +15 stupňů. Moje myšlenka byla udělat jednodenní akci v "pražské zimě". Což znamená přes noc mráz a přes den kolem 1-2 stupňů, kdy ti to začne pěkně klouzat.

 

d:key: Na Slapech už se jelo Blinduro LÉTO, předpokládám že využiješ stávající traily?
Michal Prokop: Ano i ne. Část erzet určitě nějak zrecykluju, ale mám povolené i nějaké úpravy, takže určitě bych nespoléhal na to, že už jsem tam někdy jel. V plánu je asi 5 erzet a celkem se najede na kolem 30 kilometrů, ale ještě se to bude ladit s ohledem na počasí a na západ slunce.

d:key: Super, to mi asi stačí... vlastně, ne, shrň ve zkratce informace o závodě Blinduro Zima.
Michal Prokop: Není problém, to nejdůležitější, registrace začíná zítra 15.12. na sportsoft.cz a zbytek máš tady:

Termín: 2. března 2024
Lokalita: Letovisko Slapy 
Registrace: 15.12. 2023 od 12:00
Přihláška: sportsoft.cz
Trvání: 1 den
Kapacita: 250 účastníků
Měřené úseky: 5
Prezentace: 30 minut před startem

Jo a pokud hledáte aktuální informace o Blinduro Zima, tak sledujte facebookovou událost nebo www.blinduro.com.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí