reklama

Letošní podzimní Blinduro se pojede na Plešivci! Michal Prokop vysvětlí proč

Autor: Keli, vydáno: 27.8.2024

Lokalita letošního podzimního závodu Blinduro byla dlouho tajemstvím. Před nedávnem organizátoři odtajnili místo konání. Zeptali jsme se Michala Prokopa proč se pojede právě na Plešivci a na co se můžeme těšit.

d:key: Čau Michale, zaznamenal jsem, že už jste odtajnili lokalitu pro podzimní Blinduro. Takže po letech návrat na Plešivec? 

Michal Prokop: Jo přesně tak, ale ten návrat na Plešivec nebyl úplně tak plánovaný. Původně se Blinduro Podzim mělo jet také v Kruškách, ale v jiné lokalitě. Už už to vypadalo dobře, ale nakonec lesapán nepovolil klíčové erzety pro pořádání závodu. V záloze byla také oblíbená Karolinka, ale kluci v areálu měli původně stavět lanovku, takže s touto variantou se také moc nepočítalo. Pro Plešivec hraje trochu i to, že Krušné hory mají spadnout do CHKO a v budoucnu to zas bude úřad navíc se kterým se budou muset řešit další povolení. Takže teď nebo nikdy. 

d:key: Trailpark Plešivec už funguje jako regulérní trailcentrum, máme tedy čekat lano v rámci závodu?

Michal Prokop: Už při posledním ročníku Hardcore Blinduro byl park otevřený a stejně se šlapalo, tak tomu bude i na podzim. Okruh bude víceméně natažený mimo lanovku, i když je v plánu využít některé traily, které jsou v trailparku, teda aspoň část z nich. Zatím podle plánu bude většina erzet nová. Kdo se bojí, že se pojede Hardcore Blinduro, tak nemusí. Blinduro Podzim bude klasické Blinduro tak, jak ho známe, traily budou natažené tak, aby je sjel úplně každý. Hardcore Blinduro dny jsou sečteny, sice se mě pokaždé na to někdo ptá, ale stále si myslím, že česká enduro scéna tak zpohodlněla, že náročné traily jako byly na Hardcore Blinduru jsou pro ně už prostě moc.

d:key: Změnila se nejen lokalita, ale i termín, že?

Michal Prokop: Přesně tak, kvůli povolovačkám nám to vyšlo na poslední říjnový víkend 26.-27.10. Za to se omlouváme, ale takhle jedinečná šance dostat Blinduro na Plešivec podle mě za to stojí. Navíc, kdo si bude chtít prodloužit víkend může zůstat do pondělí na státní svátek a dostane 50% slevu na celodenní bikepass. Trailpark Plešivec bude uzavírat sezonu a bude to poslední šance zajezdit si v trailparku s lanovkou. Nevýhoda toho termínu může být počasí, ale v kruškách člověk neví, takže může být hezky, pršet nebo už první sníh...

d:key: Registrace už je spuštěna a bude nějaký limit startujících?

Michal Prokop: Registrace bude spuštěna 30.8. a limit určitě bude. Ještě ladíme kolik bikerů pustíme do závodu, protože už bude celkem brzo tma. Do toho ten víkend bude změna času, takže budeme muset zkrátit večírek a možná startovat dříve. 

Základní informace o Blinduro Podzim 2024

Informace: FB událost
Termín: 26. - 27. října
Lokalita: TrailPark Plešivec
Spuštění registrace: 30. srpna
Přihláška: https://sportsoft.cz
Registrace: 75 EUR

Propozice: zde
Délka: 2 dny
Časované segmenty: 4 / den
Časový limit: Žádný
Faktor stresu: nula
Úroveň zábavy: Neomezená

 

d:key: Díky za info, máš ještě něco pro dalšího, co by mohlo potenciální závodníky zajímat?

Michal Prokop: Jasně, mám! S registrací, která se spouští 30. srpna v pravé poledne, se nevyplatí moc dlouho otálet. Obvykle se startovka naplní za pár hodin. A poslední věc, pokud hledáte aktuální informace o závodě Blinduro, tak sledujte sociální sítě Blinduro (FB, IG) nebo Blinduro.com.

Bude to na Plešivci vypadat jako před lety na Valašsku? Uvidíme!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí