Karim Amour vyhrál Maxiavalanche Orcieres

Autor: Keli, vydáno: 8.8.2012

ikonaKarim Amour hájící barvy týmu Kona World ovládnul premiérový závod Maxiavalanche v jihofrancouzském lyžařském středisku Orcieres-Merlette.

Ač se na trati v Orcieres jelo poprvé vše klapalo jako na drátkách, navíc místní 10km dlouhá trať s patnácti set metrovým převýšením slibovala velmi rychlé časy. A to se také potvrdilo, nejrychlejší kvalifikační čas byl 18:41.

Sobotní kvalifikací prošli všichni favorité bezproblémově a do nedělního závodu se všichni postavili do první řady.




Hromadný start, ano to je Maxiavalanche.
Průjezd stanicí lanovky patřil k nejužším místům na trati



V prvním závodě Karim Amour ukázal všem, že v Orcieres bude k neporažení. Zato za ním zuřil urputný boj, jeden z favoritů Franck Parolin (Giant Vertical Bike) to se svojí snahou přehnal a v závěrečném úseku trati padá, přepouští tak svoje místo Damienu Ottonovi (Engine Lab), který po průměrném začátku nakonec dojíždí na výborném druhém místě. Třetí místo získal Yoann Barreli.




Titul „smolař z Orcieres“ si vysloužil Franck Parolin
Karim Amour zúročil svoje zkušenosti a celé závodní pole si pěkně povodil



V druhém závodě se krátce po startu oddělila šestice jezdců Kevin Lorenzato (Specialized), Yannick Pontal (Sunn), Franck Parolin, Karim Amour, bratři Regnierovi, Jordan (Giant Vertical Bike) a Bryan. Vzhledem k obsazení této vedoucí skupiny bylo těžko odhadovat kdo dosáhne na vítězství.




Krátce po startu se jelo ještě v chumlu, který se ale postupně roztrhal
Místy byla trať velmi dolekopcom



Ve spodní polovině již bylo jasno, smůlu si opět vybral Franck Parolin, Karim Amour byl k nezastavení a nezadržitelně si jel pro vítězství i v druhém nedělním závodě. Na druhé místo, stejně jako v dopoledním závodě dosáhl Damien Otton a bronz tentokrát putuje k Yannicku Pontalovi.




V ženské kategorii bez účasti špičkových závodnic měla cestu k vítězství Laura Nucerra snazší



V celkovém pořadí Maxiavalanche stále není jasno, na celkový titul mají nejlépe našlápnuto první dva z toho závodu Karim Amour a Damien Otton, o vítězi se rozhodne v švédském Are.




Karim v cíli
Killian Bron sice na přední příčky nedosáhl, ale aspoň má zajímavou fotku



Kategorii Maxiavalanche Challenger vyhrál Ian Austermuhle (Specialized) a ženy Laura Nucerra (Kona), na stupně vítězů Lauru doprovodila druhá Emilie Serre (Commencal) a třetí Caroline Jenkins (Rocky Mountain).





Foto: UCC / Guillaume le Guillou

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí