Spotcheck: Bikepark Tirol

Autor: Ueeeeee, ZR, kategorie: Spotcheck, vydáno: 15.8.2012

ikona Bikepark Tirol se nachází ve vesnici Steinach am Brenner vzdálené cca 20km od města, kde se roku 1976 uskutečnily olympijské hry – Innsbrucku.

Středisko je součástí turistické lokality Wipptal s dominantou v podobě betonového dálničního viaduktu.

Bikepark je vzdálen slabých 600km z Brna (550km z Prahy) a téměř celou cestu se jede po dálnici. Jedinou vadou na kráse bylo placení 8 Eur mýtného 20km před koncem, protože úsek dálnice z Innsbrucku do Itálie je zpoplatněn (dálnici od Innsbrucku kopíruje okresní silnice, takže pokud se chcete vyhnout placení je tu možnost).




Na kopec se dostanete rychlou kabinkovou lanovkou






Dálnici na Brenner máte jako na dlani



Bikepark Tirol se se svými dvěma a půl tratěmi řadí mezi menší bikeparky co do počtu tratí, avšak jejich kvalita je velice dobrá. Přestože celou noc před ježděním pršelo, nebylo to na tratích v podstatě skoro poznat. Na kopec se dostanete luxusní, svižně jedoucí, kabinkou.




Bikepark Tirol aktuálně nabízí tři tratě



První tratí, kterou jsme vyzkoušeli byla mírně obtížná „modrá Crazy Heart“. Zde se nachází spousta klopenek je to taková typická bikeparková trať, kam můžete klidně vyrazit i se svou přítelkyní a zabavíte se oba. Nicméně k naskákání všech skoků do čista to chce mít i trochu zkušeností.





Druhou je pak „červená Red Devil“ komplet DH trať, kde se jezdí i evropský IXS pohár. Je o něco kratší než zmiňovaná modrá, ale o to víc dolekop.com. Velká její část vede v lese, a tak zde není nouze o spoustu kluzkých kořenů. Na tuto trať by začátečníci opravdu neměli jezdit.





Třetí resp. spíše dvou a půltou je mála lajna zvaná Slopestyle nabízí dva velký wally na jednu stranu a tři malé skoky.





Pokud budete cestovat do Francie nebo Itálie jako my, je zastávka v Bikepark Tirol skvělým odpočinkem od dlouhé a strastiplné cesty. Všem bych tuto zastávku doporučoval.





Ceny jsou na úrovni ostatních rakouských bikeparků, 25 Eur dospělí, 21.5 Eur junior, park je zařazen do skupiny Gravity Card, takže vlastníci GC jezdí zadarmo.

Pokud vás Bikepark Tirol zaujal, tak vězte, že letos mají otevřeno až do 30. září a to denně od 9 do 17 hod.

Další informace hledejte na webu bikepark-tirol.at.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel MP 15.8.2012 v 9:11

    jj na to koukám po každé když projíždíme Brenerem, tak příště se třeba zastavíme.

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 15.8.2012 v 21:44

    bozi kravy :-)

  • anonymní uživatel zvěřinec (xxx) 20.8.2012 v 17:21

    Taková česká vychcanost stovky kiláků si vézt prdel po dálnici, kterou musel někdo postavit a stavbu zaplatit, a nakonec mamrat, že chcou za to po mě pojebaných 250 kč za auto ve kterém jsou 2-4 lidi, mezi které se částka ve finále ještě rozdělí. Jinak park super, doporučuju.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí