Test: Five Ten Kestrel Team Black

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 9.6.2015

Jihokalifornská značka Five Ten ovládla svět bot na platformové pedály, na ovládnutí světa bot pro espédé si musí ještě počkat. Nejnovější botou, která se o toto ovládnutí pokusí je model Kestrel. Stejně jaké pozdvižení způsobily svým designem první modely pětdesítek na platformové pedály, tak stejné pozdvižení způsobuje i pro SPD (a všechny obdobné nacvakávací) pedály obuv pojmenovaná Kestrel. Do testu jsme od Five-Ten.cz dostali modelovou varianty Kestrel Team Black.





Five Ten Kestrel zaujme na první pohled svým vzhledem. To jsou mokasíny? Jsi si jistý svou sexuální orientací? A na spoustu podobných otázek jsem musel odpovídat kamkoliv jsem s Kestrely přijel. Otázka, minimálně ta první je oprávněná, při pohledu zhora skutečně mokasíny připomínají, stejně tak i díky své nezvykle nízké výšce. Na druhou otázku do teď neznám odpověď a myslím, že boty v tom nehrají žádnou roli :).





Proč boty evokují mokasíny? Protože jim chybí klasické zavazování na tkaničky či suché zipy, použitý systém Boa Closure System IP1 není příliš rozšířen v kategorii boty do které Kestrely zapadají. Boa je hojně rozšířený v top silničních a MTB modelech rozličných značek, ale v kategorii gravity disciplín, pokud se nepletu, je toto první vlaštovka.
Systém Boa je naprosto blbuvzdorný, jen kolečko a lanko nic víc – prostě kroutíš na jednu stranu kolečkem a dotahuješ a opačně. Pro úplné povolení vytáhneš kolečko vzhůru a boty máš okamžitě povolené, pro opětovné „zavázání“ kolečko zase zasuneš. Stalo se mi, že po pádu jsem měl zcela povolenou jednu z bot, upadl jsem tak šikovně, že jsem si při pádu kolečko vytáhl o kámen a botu tak povolil.





Výhodou Boa je rychlost, zavázat boty je otázka okamžiku, stejně tak lze i bleskurychle „tkanici“ jemně povolit či přitáhnout – v tomto nemůžou suché zipy či tkaničky konkurovat. Jaká je odolnost celého systému nedokáži posoudit, během testu ani jednou nezaváhal a i kdyby, tak Boa systém má doživotní záruku, co se rozbije zadarmo vymění.

Od prvního nazutí mě Kestrely sedly na nohu naprosto neuvěřitelně, nikde nic netlačilo, jako by mě botu někdo již předem prošlápl. Jazyk je nezvykle tenký, ale při maximálním dotažením Boa nebylo lanko cítit a dotáhnout jdou fakt fest, pokud chcete zažít pocity mučeného ve španělské botě, tak i toto Boa umí.





Přenos síly na pedál je velmi dobrý, srovnatelný s XC či silniční tretrou, zde karbonová vložka v podrážce plní svoji funkci na 100%. Bohužel tvrdost boty poznáte, když potřebujete někam dojít. Bota sice výborně sedí na podkladu, to nepřekvapí – Mi6 je osvědčená super lepivá směs gumy (v prostoru, kde je umístěn kufr je Mi6 směs nahrazena tvrdou C4 směsí, která má zajistit odolnost proti opotřebení) – ale díky tvrdosti podrážky se v ní nechodí nijak extra dobře (a pokud si vezmete špatné ponožky, tak po chůzi budete vědět, že tyto již na bajka nikdy). Ano, Kestrel jsou to boty na kolo, ne na chůzi!





Předchozí tvrzení ještě podpoří téměř absolutní absence jakýchkoliv výstelek, respektive výstelky jsou, ale v opravdu minimalistickém provedení. Opatek je bez výstelky, drobná výstelka je pouze okolo horního okraje boty jako podpora pro kotník.





Five Ten Kestrel jsem vyzkoušel na pedálech Shimano, jak ohrádkových M647 (klasická DXka), tak na klasických XC bez ohrádky. Zarážka SPD systému byla zcela utopena v podrážce, takže jí při chůzi neklepete o zem. Na obou bylo nacvakávání snadné, ale vycvakávání obtížnější. Bota v pedálu držela jaksi víc i přesto, že prostor pro kufr je největší z bot, které aktuálně používám (Specialized 2FO, Shimano AM45).





Co se týče ochrany, tak bota má gumou zesílenou špici a prostor pro prsty. A to je asi tak vše, kotník bohužel chráněn není a spíše naopak, bota je velmi nízká a kotník je tak doslova na ráně. Ač budí dojem, že jsou naprosto neprodyšné, opak je pravdou. Jako extrémně potící člověk jsem ocenil skvělé odvětrání, kudy bota větrá v oblasti prstů netuším, ale prostě to funguje. Odolnost proti vodě jsem neměl možnost pořádně otestovat, protože počasí nedalo – tedy spíš dalo, ale nepršelo.
Oceňuji prošití na špičce, to zajisté pomůže proti rozlepení, protože s tím poslední ročníky bot od 5.10 docela bojovaly a většinou ne zcela úspěšně.





Boty Five Ten Kestrel jsou výjimečné – vzhledově odlišné, cenově taktéž (aktuální cena 4.385,–), přenos síly na pedál výtečný, grip na zemi taktéž, jen ta chůze v nich je slabší. Pokud hledáte jedny boty, ve kterých si odbydete jak silniční trénink, tak celý den na trailech, tak Five Ten Kestrel budou bezesporu plnit všechna vaše očekávání.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel hoffman 9.6.2015 v 15:51

    škoda, že podrážku nespravili komplet v čiernej, vypadá to jak bežecká bota ..

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 9.6.2015 v 17:27

    Jsem nějakej natvrdlej, ale nějak nevím, jakou díru v trhu chtěli u FIVE TENU zalátat? Na gravity disciplíny mám výhrady k absenci ochrany kotníků, celá ta botka působí dost křehce. Na XC je to taky na levačku, když autor recenze píše, že má KESTREL tvrdou podrážku....a bikeři se přitom nachodí po lese dost. Za MAC 4 320kč koupím SPD botky jak na XC, tak na ostřejší ježdění - oboje kvalitní, odolný. Proto se mi tyhle recenzovaný nepozdávaji

  • anonymní uživatel drzhor (drzhor.com (a) gmail.com) 10.6.2015 v 8:18

    zeptám se recenzenta, ty kufry takhle vepředu, nebolí pak kolena a vazy? Měl jsem to stejně a dával jsem je dozadu...

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 10:49

    Ádoš viděl jsi někdy podrážku XC tretry? při jaký příležitosti se prosimtě XC bikeři nachodí dost? Kterej model od 5.10 stojí míň jak 2,5k? neznám tě, ale musíš bejt strašnej blb.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 11:06

    zkoušel jsem tady najít pod tvym nickem nějaký fotky, ale nic tu není, tak nevím, jestli jezdíš, nebo jenom plkáš....ale z tvých názorů mi přijde, že plkáš blbosti.....Ad 1 - kdo tu tvrdil, že budu kupovat za cenu 4 320 kč jiné dva modely od 5.10? proč bych to dělal? :-D víš kolik je na trhu kvalitních SPD bot do 2 000 kč? Ad 2 - XCčkáři, že nechodí? :-D ty maďare, seděl si někdy na kole? nebo vyvozuješ závěry z XC peletonů? mimochodem, na kole jezdím aktivně dobrých 15 let ( poslední dva roky bohužel není moc času ) na hnátě jsem tím pádem vystřídal dobrých 7,8 párů bot....několik XCčkovejch šlupek s kolíkama od Specialized, Shimáňácký DX, 5.10 a jiné. V XC šlupkách se dá s dobrou vložkou chodit - není to na pochod Praha - Prčice, ale dá se. Naopak jsem ale měl i SK8 typ boty na SPD, který se tvářil přívětivě, ale ve finále člověk po 4 hodinách a 80 km v Šumavskejch kopcích necejtil nohu. Takže XC šlupka se nerovná nepoužitelná bota pro chůzi.

    Vím, proč si se do mě pustil :-D protože sem tě sejmul za blbý kecy u fotky toho kluka s blatníkem :-D a sejmu tě znova, protože si DEBIL, kterej má hubu plnou keců, ale na DK jediná fotka a důkaz toho, že Nickname Syflus někdy seděl na kole.....takže jdi chlapečku do prdele a přestaň se srát do lidí, který neznáš

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 11:19

    ne pod timhle nickem jen píšu v práci, fotky přidávám z domova po jiným nickem... kdybys viděl moje fotky měl bys na mě lepší názor? děkuji, nemám zájem....

    Ad1 - napsal jsi, že si koupíš za 4,3k dva páry treter, s čim se snažíš 5.10 porovnávat jsi ale neuvedl, z toho důvodu mi mojí dedukci nemůžeš zazlívat
    Ad2 - ano, XC jsem jezdil cca v 15ti letech.... XC kola stoupají do kopce dobře, XC tratě mají vždy tratě terénem kterej se dá projet bez slézání z kola, občas je nutný seskočit třeba v rozbahněnym stoupání když ti to proklouzne ale určitě to neznamená "nachédí se dost" a určitě to neznamená že v amatérskym XC se člověk nachodí dost
    ....píšeš tu co jsi všechno měl ale pravý XC tretry s pevnou podrážkou jsi neviděl v životě ani na obrázku www.kupkolo.cz/...

    předpokládám že si pod XC tretrou představuješ něco takovýho www.kupkolo.cz/...

    ...opřel jsem se do tebe, protože jsem si všiml, že chceš pomník i když máš hajzl na chodbě, tak se přestaň srát do toho co dělám, a starej se spíš o to aby sis našel dost času na ježdění, ty jánošíku.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 11:26

    :-D člověk ti napíše o XC tretrách s kolíkama a ty mu vzápětí napíšeš, jestli někdy viděl XC tretry a pošleš mi odkaz.....vzdávám to, nemám slov....

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 11:42

    A co jsi napsal o slupkach s kolikama? Že se v nich dá chodit ale není to na pochod praha prcice? A z toho vyplývá že maj teda xc tretry měkkou podrazku vhodnou na chůzi jak jsi tvrdil původně? Napíšu ti to ještě jednou: neznám te, ale podle názorů který tu blejes je mi naprosto jasný že ses tupej jak poleno, což bohužel neni dneska nic vzacnyho....

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 11:45

    V tom se plně shodneme - jeden druhého má za tupý poleno a proto jsem rád, že jsme se dobrali společného závěru. Ahoj :)

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 11:53

    Nj, tonoucí se stebla chytá... tvoje paradoxní názory tu ale zůstanou na pořád... tak přeji příjemnou procházku v xc tretrach, sbohem :)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 12:34

    hele, už tu sereš víc lidí a já se jim nedivim dolekop.com/...

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 12:58

    však jsem ti už psal že bejt idiot dneska neni žádná vzácnost... sešlo se vás tam dost.... už ses byl dneska projít v XC tretře?

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 13:08

    dnes ještě né....ale koupil jsem si blbec přes e-shop street botky 47.5 a tlačí :( to mám za to, že se tu hádám. Jinak v XC tretrách jsem se něco nachodil a i jsem je užíváním prochodil. Víš co, já lama to prostě na jeden zátah od Křemelný až nahoru na Oblík lesem nedal, tak často člověk tlačil 2 km...a za ty roky jsem měl na nohou různý boty a světe div se, byly modely, který i přes svou XC vizáž nabízely poměrně komfortní chůzi....a naopak na pohled pohodlný SK8 boty s podrážkou, po který člověk nemohl pořádně jít, protože, když si traverzoval po špičkách, tak se podrážka prostě neohla. Proto jsem s tebou od začátku ve při. Protože jak tady, tak u diskuze s Paflovim blatníkem meleš pořád tu svojí, dávno vyvrácenou tezi

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 13:27

    co ty seš za pacienta :D lol... nikoho nezajímaj tvoje zkušenosti s botama.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 13:33

    od toho chlapče ale jsou recenze na DK, aby lidé prezentovali svoje postřehy - pokud jsou relevantní a případně diskutovali. A heléé.... zde je recenze na boty, tak píšu zkušenosti k botám...divný

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 13:34

    ty ale nemáš jedinej postřeh s botama 5.10 a jenom si tu cucáš z prstu nějaký svoje subjektivní dojmy ty kreté*e! :D :D :D

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 13:36

    prosím tě Syflusi odkud jsi? umíš číst?

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 13:39

    umim... psal jsi že jsi nikdy neměl boty 5.10 na noze a nechápeš jejich cenu... pak jsi se tu snažil přijít svépomocí na to pro koho jsou ty boty určený načež jsi přišel s argumentem že XC tretry maj bejt pohodlný na chůzi protože XC rider se nachodí až až.... nic víc, nic míň, jen kupa ho*en... a v závislosti na tom se zrodila moje reakce kterou jsi trochu nervově nezvládnul.

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 13:42

    citace z článku: "Přenos síly na pedál je velmi dobrý, srovnatelný s XC či silniční tretrou"

    citace z tvýho komentu: "Na XC je to taky na levačku, když autor recenze píše, že má KESTREL tvrdou podrážku"

    ....a ty se tu odvažuješ ptát jestli umim číst? ty blbe :)

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 13:45

    než zareaguješ - ne, XC tretra nemá mít měkkou podrážku pro pohodlnou chůzi ale tvrdou aby co nejlíp přenášela sílu z nohy na pedál a šetřila klenbu chodidla.... tak příště prosimtě nadávej před zrcadlem, ušetříš si klávesnici.

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 10.6.2015 v 13:46

    Drzhor: vozim takto vepredu kufry odjakziva a nikdy jsem nemel zadny problem s bolesti vazu ci kolen.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 13:53

    já napsal, že jsem na sobě nikdy neměl 5.10???? :-D tak ještě jednou....začátek citace " několik XCčkovejch šlupek s kolíkama od Specialized, Shimáňácký DX, 5.10 a jiné " konec citace. Tady je fotka s 5.10 dolekop.com/... Tady je fotka se Shimano XC tretrama dolekop.com/... dolekop.com/... Tady je fotka se Shimano DX dolekop.com/... dolekop.com/... Fotky o hovně, ale jasný důkaz, že jak DX, tak 5.10, tak XC šlupky byly dlouhodobě na mých nohou. Takže ještě jednou - kolik bot si vystřídal ty? proč pořád překrucuješ moje slova? vytahuješ věci z kontextu? Ostatním se omlouvám za zatapetování týhle diskuze s tim volel Syflusem.....ale prostě když mě někdo točí neprávem, tak neustupuju

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 13:54

    oprava Specialized Tretrama

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 13:59

    nic nepřekrucuju... výčet bot co jsi obouval jsem nečetl protože mě to jednoduše nezajímá, takže 5.10 jsem prostě v rychlosti přehlédl... jediný co se ti tu snažim celou dobu vysvětlit je to tvoje "XC tretra má bejt pohodlná na chuzi protože při XC se člověk nachodí dost"... tak se tu přestaň konečně vykrucovat... XC tretry maj prostě tvrdý podrážky, nevim ze kterýho prstu sis vycucal opak, možná ze zkušenosti se šlupkama za 2k.

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 14:00

    a úplně nejlepší ty VOLE je se tady hádat jak nějakej nevyzrálej harant a pak se za to ostatním omlouvat! ty hrdino! prej "prokopnu ti p*del!" haha

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 14:10

    ano, mám chuť to udělat...prakticky kdykoli se střetnu s debilem, který není schopen alespoň přečíst řádky oponenta a pak tu prezentuje jeho slova absolutně překrouceně - ostatně jako se to děje i teď. " já jsem nikde nenapsal, že XC tretra má bejt pohodlná! Ano napsal jsem, že při XC se člověk i dost nachodí - na čemž trvám, je okruh a je okruh, každý trail je jiný a každý má jiný terén a stoupání. Mluví z tebe absolutní nevědomost a prezentuješ obecné doporučení. Vlastní zkušenost si nepředložil ani jednu jedinou. Velmi mi vadí lidi, kteří upravují výroky jiných....to dělají nejčastěji ženský.....takhle vznikají drby ty pí1o nemytá. Absolutně s tebou nemá smysl jednat v rukavičkách - ty prostě zasloužíš prokopnout prdel a velmi rád to udělám pokud si středočech a nepojedu za tebou z Prahy 100 km

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 14:12

    opět citace " V XC šlupkách se dá s dobrou vložkou chodit - není to na pochod Praha - Prčice, ale dá se. Naopak jsem ale měl i SK8 typ boty na SPD, který se tvářil přívětivě, ale ve finále člověk po 4 hodinách a 80 km v Šumavskejch kopcích necejtil nohu. Takže XC šlupka se nerovná nepoužitelná bota pro chůzi. " kde je napsáno XC TRÉTRA MÁ BEJT POHODLNÁ? KDE? fakt mám v 16:00h po práci chuť skočit do auta a něco ti osobně říct

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 14:14

    "že při XC se člověk i dost nachodí - na čemž trvám"

    ty si udělej rovnou trvalou ty šašku... ty tvoje odstavce to je děs... koukej se omluvit.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 14:18

    tak tedy kde bydlíš? :-D já fakt přijedu a PROMLUVÍM s tebou :-D... stojí mi za to vidět tvůj rozmrzelej obličej, až dojde na lámání chleba...na internetu je každej suteréén suveréén a pak ticho po pěšině....bohužel, bohudík nikdy nedošlo k situaci, že by mi někdo zatnul tipec - třeba budeš první a já se poučím, že se nemá vyhrožovat prokopnutím prdele cizímu člověku :)

  • anonymní uživatel Ko 10.6.2015 v 14:39

    To sou bomby ,ze ti za to ten vylizanec stoji,ten syflus

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 14:44

    hádáš se tu o blbostech a chceš si dokazovat převahu fyzickym nátlakem.... prober se konečně z tý diskotéky ty primitive... jestli chceš vědět kde bydlim tak si zjisti mojí IP adresu, určitě ti to za to stojí abysis obhájil konečně svou tvrdost XC podrážky, LOL!

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 14:49

    protože cíleně manipuluje a překrucuje moje slova - překrucuje je tak, aby byly schválně zhovadilé a vyznívaly v jeho prospěch.....a já jsem na tyhle lidi alergickej. Už jsem v životě poznal dost, abych mohl říct, že tihle lidi mohou překrucováním faktu druhému zničit život.....tady jde o boty, takže o ho1no...ale jestli má tuhle povahu i v běžném životě při kritických životních situacích, tak potěš pr1el...proto bych ho zlískal...

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 14:54

    ty vole jestli ty se ve skutečnym životě takhle hádáš s lidma a nadáváš jim že ti můžou překrucovánim slov zničit život tak to potěš koště :D (opět nic nepřekrucuju, tvoje slova "Už jsem v životě poznal dost, abych mohl říct, že tihle lidi mohou překrucováním faktu druhému zničit život")

    ....píšeš tu slohovky úplně o ničem, napsal jsi že XC tretra má mít měkou podrážku, nepřekrucuju to, jen to nekopíruju slovo od slova, stojíš si za tim a proto máš potřebu mi rozbít hubu... ok, kolikrát tu o tom ještě hodláš vyprávět? dokud ti opravdu nezničím tvůj život plný nákupů treter?

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 14:54

    hele :-D ty jsi podle I.P Trackeru taky Pražák a údajně teď sedíš v Národní galerii v Paláci Kinských ? :-D tak co, dáme rande? já jsem v kanclu V Národnim Muzeu na Letný :-D

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 15:00

    OK ...ve 16:30 na výstupu z metra Hradčanská v ul. Milady H. před takovym tim skleněnym tubusem.... vezmu si XC kolo abys viděl jak vypadá podrážka treter a pořádný pláště.... můžeš mi tam z očí do očí vysvětlit co si o mně myslíš.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 15:09

    test

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 15:11

    a už to funguje - nešlo mi chvíli vkládat komenty. Moje číslo - 606 035 248. Modrý tričko Quicksilver, šedivá kšiltovka Vans - mám 2 metry, nepřehlédneš mě. Nepotřebuji vysvětlit, jak vypadá plášť a XC tretra - obojeho jem myslím vystřídal více než ty. Já ti přijdu vysvětlit, proč je sebevražedné překrucovat slova lidí, které neznáš

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 15:15

    a ty možná pochopíš proč neni rozumný dávat si spicha s lidma který neznáš a vyhrožuješ jim
    ....a nechápu proč mi furt podsouváš že máš víc zkušeností než já když tvoje komentáře prozrazujou pravej opak, no, snad se to taky dozvim na místě. zatial.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 15:21

    protože si kromě katalogovejch, marketingovejch keců nenapsal jeden jedinej subjektivní argument....pouze si celou dobu vypichoval části mejch vět, interpretoval je po svém a činil subjektivní závěry - což je nerozumné...o čemž se jeden nebo druhej za hodinu dozví osobně

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 15:35

    nesouhlasit s názorem nějakýho dvoumetrovýho blba se může zdát nerozumné ale v podstatě je to naprosto irelevantní záležitost. vypichovat si můžu každou hovadinu co napíšeš, tvoje reakce jen svědčí o tvém komplexu méněcenosti.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 15:37

    52 minut

  • anonymní uživatel lolo 10.6.2015 v 15:59

    ...pak napište kolik jste dali piv :D

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 16:53

    Jsem chtěl napsat, aby jste si to přesunuli do fóra. Kdeze... Sem s tim a pěkně podrobne! ;-) Jinak co se tyče článku, tak moje dosluhující Marzocchi aka five ten vystřídají pracovni tenisky za 390,- protože mi udělají stejnou službu. Navíc s opravdu vyztuženou špičkou. A za usetrene prachy si dam nejaky ten vyletik;-)

  • anonymní uživatel he he 10.6.2015 v 16:59

    mozno maju gopro

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 17:04

    Je 17:00h....Syflus neprisel, ac mi v 16:30 volal, ze ma drobne spozdeni, ale je na ceste. Pred chvili volal, ze si ze me dela pudel a nikam nejede - je to chlap!!!!! :-D a ja blbec blbej fakt koupil dve plzne, s myslenkou, ze pokud to neni uplnej idiot, tak to pivo vypijem. Syflusi, ty jsi chudak....ani slovo nedodrzis

  • anonymní uživatel bedna (bednous (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 17:40

    :-D

  • anonymní uživatel Andy 720 (david.and (a) post.cz) 10.6.2015 v 20:12

    dýkej is back!
    :)

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 20:36

    Ados: proč prekrucujes fakta tak aby vyznely v tvůj prospěch? Proč nenapíšeš jak to doopravdy bylo? :) Že jsi si potřeboval ve svym volnym čase někde zvyšovat ego před cizim člověkem a ten z tebe udělal uplnyho blbce? Proč si nepriznas že na tom že ti tady lžu neni vůbec nic horšího než na tom tvym vyhrožování? Já nakopaval dopad takže bych ti volal kazdejch 15 minut a nechal bych te tu krabičku klidně vykourit celou... prej “jo jasně počkám 15 minut, zapalim si cigáro“ :D ty nemáš čas jezdit ale máš čas si někde dokazovat převahu ať už měla bejt argumentační nebo fyzická :D ...já byl jezdit a byly ideální podmínky, rozhodně lepší než lahvac z nějaký teplý ruky :D ...nezer se tak a popremejslej trochu o ty sms co jsem ti poslal po tom cos mi to položil, ty “chlape“!

  • anonymní uživatel syflus 10.6.2015 v 20:41

    Tys tady psal o tom že moje prekrucovani faktů ničí životy.... Ty vole! Já ti tu píšu že xc tretry maj tvrdou podrazku a ty si chceš domlouvat bitku! :D to si pis že s takovym člověkem se potrebuju znát osobně!

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 21:59

    Jseš prostě vylágrovanej no... co na to mám říct. Já tě budu mlátit v půl pátý odpoledne na Hradčanský, kde je 1000 lidí a 100 kamer :-DD to, že jsem ti típl telefon mi prosím nevyčítej, vydržel jsem to 6 minut. Přes Hradčanskou jezdím domů každý den okolo půl 5 - trefil ses na výbornou - i tu ledovou plzeň jsem ještě stihl na Letenskym náměstí koupit....takže za sebe, povinnosti jsem učinil za dost :)

  • anonymní uživatel lutte (jandakar (a) seznam.cz) 10.6.2015 v 23:57

    plodná diskuze :D

  • anonymní uživatel syflus 11.6.2015 v 7:24

    Ty vole buď rád že jsem te nenahnal někam za město :D vylagrovanej ses tu tak akorat ty egoisto, vůbec nevim co sis od toho sliboval, já vůbec nic, protože lutte má pravdu :)))

  • anonymní uživatel peto(dude) 11.6.2015 v 9:12

    4 syflus - No u mna si z toho vysiel ako maly, prespekulovany, pokadeny, zakeracik. Si dusevne prazdny. Bohatym oteckom a mamkou pre osobny nezaujem o dieta rozmaznany zakupenim vsetkeho co mu na ociach videli bud si, alebo by si velmi chcel byt. Pamataj, obidve moznosti su spatny smer. Uvidis, raz ti to dojde a ty sa budes chciet ist pozriet mamke a ockovi do oci a pytat sa, ze ako sa vlastne veci mali a maju. Kazdopadne ich vychova sa im ako bumerang vrati vo forme tvojho nezaujmu ked ho budu ako scvrklici potrebovat. A to si pyta iba cas. Ach dakedy tak malo staci. Priroda je spravodliva aj za tu cenu byt kruta.

  • anonymní uživatel syflus 11.6.2015 v 9:28

    ty si tu snažíš hrát na nějakýho psychologa či co a přitom ti uniká zásadní podstata týhle diskuze :D a to sice ta že já se tu na nihoho nepotřebuju povyšovat... uvědom si okolo čeho se celá diskuze točí, oklo toho že pan Adam T. se nenechá od nikoho zesměšňovat a zuby nehty brání svojí pseudočest internetovýho bojovníka za slušný chování a přesný citování... nevim co má ten člověk za problém, nevim co máš ty za problém, já nemam žádnej, jen jsem vyjádřil nespokojenost s jeho názory ohledně cenzurovanejch bot, tak jako vy jste tu mohli vyjádřit svojí nespokojenost s mým způsobem vyjadřováním... tak už se hoď konečně do klidu a hleď si svýho vlastního místa ve vesmíru, ty velkovezíre :)))

    ...chce to čas abys pochopil že každá štiplavá vítka nenechá dlouho čekat na odpověď, ale hlavně se z toho prosimtě nep*ser!

  • anonymní uživatel peto(dude) 11.6.2015 v 9:41

    syflus - Si dobry. Nezabudni, ze ty na tych vavrínoch mas sudene zaspat. Vlasne uz spis. Ale predsa ta o nieco chcem este poprosit. Skus to zvladnut a nechaj ma mat v tejto debate medzi nami tymto príspevkom posledne slovo. Podla vsetkeho co pises natolko nad vecou a hodeny do kludu asi si, aby si to zvladol.

  • anonymní uživatel syflus 11.6.2015 v 9:48

    Neumíte bejt nad věcí, myslíte si že kazdej kdo si s vama nebere servítky je automaticky zakomplexovanej rozmazlenej frajirek a proto si musíte neustále dokazovat svojí převahu... já nejsem jako vy, je mi to jedno.... tak ukaž že ses nad věcí a nech mi konečně poslední slovo, věřím že to zvládneš.

  • anonymní uživatel drzhor (drzhor.com (a) gmail.com) 11.6.2015 v 10:26

    Keli: jasný, tak to je v pohodě, dal jsem ani nevím proč, kufr dopředu a pak následovala bolest vazu pod čéžkou, po vrácení zpět je to oky... pěkná recenze, zevrubná.

    jinak poprosím, kluci, sifla a adoše jaký drogy berete?

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 11.6.2015 v 10:39

    2 Václav z Hor...furt ty samý jako u vohně na parkovišti v Leoši, tudíž ty samé co ty ;)

  • anonymní uživatel drzhor (drzhor.com (a) gmail.com) 11.6.2015 v 10:58

    supr do si něco slupnout :D, buzny :D

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 11.6.2015 v 12:54

    Zda se mi to, nebo ta pata jde od podrážky pěkně do kopru?

  • anonymní uživatel kleiny (kleiny (a) email.cz) 11.6.2015 v 20:09

    to je diskuze ... chčiju :-D hoši měli byste testovat dámský vložky jestli jsou dost hebké pro takové to domácí nošení :-D myslím syfla a adoše :-D, jestli chcete zažít tvrdej sex tak doporučuji jít 1km v mx botech bez vnitřní vložky (nemyslím tu co se lepí na k*ndu) a kloubu za necelý tři tácky, kdo takový jebky nezažil neví co je mordor a raději by si v těch vašich polobotkách zaběhl maraton


    ps. a kdo to překroutí v to že jezdím na dámských vložkách a na k*ndu si lepím mx boty tak je 18ti letej cigánskej dyslektik ze čtvrtý třídy základky

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.6.2015 v 7:19

    Bouchli mi z něj saze. Vy jste nad věcí, protože moudřejší ustoupí... a někdo z vás bude ustupovat tak dlouho, až se nechá přejet debilem, kterej zvítězí

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 12.6.2015 v 7:23

    *y saze

  • anonymní uživatel cross 17.6.2015 v 17:47

    www.rouming.cz/...

  • anonymní uživatel Milhauzova mama 18.6.2015 v 17:59

    syflus aka cross vrací úder ? :-D

  • anonymní uživatel Kubajs (dolezilek.jakub (a) seznam.cz) 13.2.2017 v 17:45

    chci si koupit Kestrely, ale nevím kde.. můžete mi někdo poradit / doporučit nějaký kvalitní e-shop? díkes

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí