reklama

Megavalanche 2015 přesně za měsíc

Autor: ZR, vydáno: 12.6.2015

Přesně za měsíc (12.7.) startuje další ročník slavného downhill marathonu Megavalanche ve francouzském městečku Alpe d´Huez. Letos to již bude po jednadvacáté, co z vrcholu Pic Blanc (3300 m.n.m.) odstartuje 350 závodníků najednou na trať dlouhou téměř 30 km s klesáním okolo 2500 metrů.





Kdo bude šampiónem letos? V loňském roce byla v podstatě celá světová enduro špička na EWS v La Thuile, tento rok však termíny nekolidují, a tak se dá předpokládat, že na Mega bude většina světových hvězd.
Mezi hlavní favority by tak mohli patřit rekordman v počtu vítězství na Megavalanche René Wildhaber nebo vítěz ročníku 2013 Jerome Clementz, který je letos v plné síle. Na Mega určitě nebudou chybět ani zástupci GT Factory Racing Dan Atherton a Martin Maes či Remy Absalon, jenž už také zná pocit jaké to je zde vyhrát.
V ženské kategorii by pak velký souboj o vítězství mohly svézt legendy světového DH a nyní i endura Anne Caroline Chausson a Tracy Moseley.





A jaké letos bude počasí? Po loňském Saigonu by se na Megavalanche mohlo zase jednou prášit, aby si všichni účastníci užili parádního BIG MOUNTAIN závodění. A co vy? Už jste přihlášeni? My ANO!!!

Tak neváhejte a pojďte do toho s námi, abychom zase mohli uspořádat Czech párty na kruháči v Alpe d´Huez jako v loňském roce!!! Registrace je dlouho otevřena na www.ucc-sportevent.com/





A pokud hledáš praktické informace a tipy, tak nesmíš minout naše loňské články Na Megavalanche poprvé – co je dobré vědět a Na Megavalanche poprvé – závodní tipy.



Foto: Hoshi Yoshida / UCC

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí