Zlínské WBSko pro Tomáše Huňu

Autor: WBS Media, vydáno: 16.9.2015

Letos už pošesté se roztočil kolotoč s názvem RPM Stav Wood Bike Series 2015. Tento konkrétní závod pod názvem Bikerally Zlín se odehrál na tratích nad Gymnáziem Lesní čtvrť ve Zlíně. Závodilo se na 2 klasických bikerallyových tratích, z nichž RZ 3 a 4 byla zakončena divácky velmi populárním „vracákem“. Start proběhl klasicky s úderem 11 hodiny dopolední a mezi závodníky byla možnost vidět některé legendy série WBS, jako třeba Pavla Cahu nebo Dalibora Hykela, kteří závodili ještě v dobách, kdy velké množství účastníků místo kola krotilo kočárek.





Oproti tomu, co počasí předvádělo posledních pár dní, bylo na víkend zase nádherně slunečno a prášilo se jako uprostřed léta. Do závodu se přihlásilo na poměry WBS nízké číslo startujících, jen 83 kousků, z nichž 4 zastupovalo něžné pohlaví. Závodu se také zúčastnil rider z Německa (asi si chtěl zkusit konečně pořádný závod?:)) Benjamin Bartholomé. A teď už k průběhu závodu.

Nejprve se na start postavily ženy. Poměrně nekompromisně zde nastoupila do závodu Michala Šantavá (No question bike team), která vyhrála tři ze čtyř RZ a s náskokem 24,5 vteřiny vyhrála tento závod před Anetou Sládkovou (C Systém Zlín) a Terezou Vondráčkovou (NUKEPROOF Gigantic Racing Team).





Hned za nimi do závodu vlétli Střelci. První dvě RZ ovládl Kuba Šofronič (PUNKxRIDERS), který si tak vytvořil poměrně komfortní náskok, který další dvě RZ už jen hlídal a postupně navyšoval. Druhým nejrychlejším Střelcem byl v součtu Tomáš Jakubka a na třetí místo se po souboji s Danem Klepišem vyhoupl Dan Mikeška (DH Bike Team Dolina).

Po ženách a střelcích se do závodu jako vždy pustilo hlavní pole. V juniorech ukázal všem, kdo je pánem Vojta Šimek (Maloch Racing Team), který na novém kole ovládl první tři RZ a v cíli jej dělilo od druhého Jirky Kani (Heartattack Racing) 3,7 vteřiny. Třetí nejrychlejší junior byl pak Tomáš Škarek (Maloch Racing), který na vítěze ztratil propastných 14 vteřin.





Oldies neboli Masters neboli pány nad 34 let má letos pod palcem Leo Mácha (DH Brutal Team). Jenže ten neuhlídal nervy na startu RZ, odstartoval předčasně a pěti vteřinová penalizace jej stála vítězství v závodě. To pro sebe nakonec urval navrátilech Dalibor Hykel (Zahrady Hykel), druhý v cíli byl mocně finišující Leo Mácha a třetí Radim Lang (Bikecore OE). Za zmínku určitě stojí docela tvrdá rána šéfa WBS Jirky Haferníka, který byl nucen po několika letech (né li vůbec poprvé) ze závodu odstoupit. Ovšem do 4 RZ se dal dokupy a burcoval mocný kotel v cílovém vracáku.

Kategorii HT neboli pevné rámy vyhrál ve Zlíně Radek Hamouz (Maloch Racing Team), který opustil sjezďáka, osedlal růžového pevňáka a ve třech ze čtyř rychlostních zkoušek ukázal, kdo je tady šéf! Druhé místo obsadil Jirka Marek (Valmezbike Racing) a třetí doplachtil do cíle Ondra Doležel (SBT Fryšták). Závod ve Zlíně se úplně nepovedl lídrovi série Ondrovi Krhánkovi (Červenka Subform Team), který dokončil až na páté pozici.





A máme tu celkové pořadí a zároveň kategorii muži, kteří ho opanovali. Všechny čtyři RZ vyhrál Martin Mikulenka (Bikestrike.com), který si na závod WBS odskočil po delší pauze od Otrokovic. Bohužel na startu první RZ neuhlídal nervy a předčasný start jej stál 5 vteřin penalizace. K vítězství Martinovi chybělo půl vteřiny. Závod nakonec vyhrál Tomáš Huňa (Mondraker DH Team) právě před Mikulenkou, třetí dojel do cíle Tomáš Čala (DH Slovan Luhačovice).

Do tohoto závodu nastupovali první tři v absolutním pořadí se stejným počtem bodů. Nejvíce si jich ve Zlíně připsal Tomáš Huňa, který tak mírně odskočil svým sokům Martinu Kolajíkovi (SBT Fryšták) a Davidu Šůstkovi (DH Slovan Luhačovice). O titulu krále WBS pro rok 2015 se tedy bude rozhodovat až na posledním letošním závodě v bikeparku Kyčerka ve Velkých Karlovicích, na který bychom vás rádi tímto pozvali. Závod se bude konat v sobotu, 24. října. Vidíme se tam!

Absolutní pořadí:
1. Tomáš Huňa Mondraker DH 3:53,5
2. Martin Mikulenka Bikestrike.com + 0,5
3. Tomáš Čala DH Slovan Luhačovice + 3,4
4. Martin Kolajík SBT Fryšták + 4,2
5. David Šůstek DH Slovan Luhačovice + 5,5
6. Vojtěch Šimek (1.J) Maloch racing + 7,7
7. Daniel Krybus Mondraker DH + 7,9
8. Daniel Mikel Polcster racing + 8,4
..
kompletní výsledky na bikegeneration.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Hanz 17.9.2015 v 16:52

    neskonalý OBDIV, velký RESPEKT - tobě Hafe a ostatním, co připravují jednotlivé závody, je úžasné přijet si zazávodit a mít vše bez práce, celý seriál je KOLOsální a to co předvádí téměř všichni a HLAVNĚ TI PRCKOVÉ je Hudba z Marsu, díky . . . všem

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí