WBS: V rally tempu na Kopné

Autor: WBS media, kategorie: Report, vydáno: 23.8.2016

Jedinečné počasí, krásná krajina a technicky náročné tratě byly v pátek i sobotu ideálním místem sloučit závodění a setkání všech přátel rychlých kol. Fagus bikerally Kopná pod vedením „pana pořadatele“ Josefa Minaříka bylo již čtvrtým kláním seriálu RPM stav wood bike series.

Páteční Noční bikeshow byla jako pomyslný předskokan nadcházející BCRZ, která začíná také noční RZ. Čtyřicet závodniků bojovalo po západu slunce na kratší verzi sobotní RZ, vybaveni halogeny, lampami a vším co mohlo svým svítícím výkonem zvýšit možnost úspěchu ve dvou měřených RZ.

Nejrychlejší byli ve shodném čase Martin Kolajík a Tomáš Škarek.

Probuzení do nádherného sobotního rána všem vehnalo úsměv do tváře a tak se všichni s obrovskou chutí vrhli na trénink dvou RZ a celkem 4 měřených úseků. Harmonogram je pro nás svatý a tak se vše odpálilo přesně v jedenáctou. Od úvodního měřeného testu diktoval tempo holešovský Tomáš Navrátil z formace Peksport Specialized, před Davidem Šůstkem a Liborem Mackem. Vítěz předcházejícího závodu na Trnavě začínal z pátého místa. Na třetím testu chyboval Šůstek a odstoupil, uvolnil tak svou třetí pozici Kolajíkovi. Stejně tak se na poslední RZ neubránil chybě Macek a klesl na čtvrté místo. Kolajík tak po chybách soupeřů nakonec slavil druhé místo, Huňa i s pětivteřinovou penalizací za předčasný start třetí.

Vítězný Tomáš Navrátil: „Celej den se mi jezdilo parádně. Tady na woodbajku je to dost těžké. Jezdec, který chce být na bedně, tak musí jet minimálně na 100%. Stačí malá chybička a už ztratíte drahocenné desetinky. Je to čím dal tím víc těžší, v každé zatáčce v driftu, to je bike rally. Na Kopné jsem se snažil jezdit čistě, zbytečně nechybovat a hlavně opatrně, protože mě teď o víkendu čeká mistrovství Evropy v Polsku. Na Podkopce jsem si závod užil, doufám, že nejenom já, ale i ostatní rideři. Organizátoři opět předvedli supr práci!

Diváků a fans bylo dostatek a neubíralo se tedy na tempu, díky zrádným úsekům se závodilo do poslední chvilky…

Nejrychlejší junior byl Erik Cais (CTM racing), který se teprve v pátek ráno vrátil z Leogangu a Schladmingu. Hardtaily nakonec ovládl Lukyn Nášel z SBT Fryšták, stejně jako Střelec do 15 let Tomáš Kolečík. Mezi ženami kralovala Míša Šantavá (No question) a kategorii Masters nad 35 vyhrál Vlasta Hynčica (Specialized).

Seriál pokračuje v rychlém tempu za necelé 2 týdny ve Slopném, takže se můžete začít registrovat.

Průběžné pořadí seriálu: 1.Kolajík 178, 2.Macek 168, 3.Navrátil 152

Výsledky Fagus bikerally Kopná:
1. Navrátil Tomáš Peksport Specialized 4:47,1
2. Kolajík Martin SBT Fryšták + 4,2
3. Huňa Tomáš Mondraker + 6,6
4. Macek Libor Mondraker DH + 8,2
5. Kulhánek Martin Rockbike.cz + 8,6
6. Šimek Vojtěch Maloch racing + 9,9

Foto: Jiří Laštůvka
Text: Zdeněk Bělák

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí