Výsledkový servis: Gwin je celkový vítěz svěťáku, Štencel Mistr světa

Autor: Keli, vydáno: 5.9.2016

Uplynulý víkend byl nabitý závody, v Andoře se jelo poslední kole Světového poháru, ve Val di Sole se zase Mistrovství světa kategorií Masters a i u nás se závodilo.

Poslední kolo Světového poháru ročníku 2016 se konalo v sobotu v Andoře, celý týden bylo krásně slunečno, prašno a sucho, na závod se to ale změnilo, nebe se otevřelo a dráha se radikálně změnila. To již Danny Hart seděl spokojeně v hot seatu, za této konstelace potřeboval Aaron Gwin získat pouze jeden bod, aby se stal celkovým vítězem. Aaron jel takticky, na jistotu. 55. flek asi není nic, co by si dal na listinu nejlepších výsledků, ale historie se neptá, body byly doma a první celkový titul pro německou značku YT Industries v první sezóně ve svěťáku byl na světě. Aaron získal čtvrté celkové pohárové vítězství za posledních 6 let!!!
Výsledek Dannyho Harta ale také stojí zmínku, třetí vítězství v řadě ve Svěťáku.
V ženách je to klasika, Rachel Atherton opět nenašla přemožitelku a s obrovským náskokem zvítězila v celkovém pořadí.
Z českých jezdců do finále pronikl jen Standa Sehnal a připsal si 51. místo. Kompletní výsledky zde.

Další významnou akcí bylo Mistrovství světa ve sjezdu kategorií Masters ve Val di Sole, závod byl generálkou na mistrák, který se jede tento následující víkend. Zde výborné výsledky zaznamenala Dominika Durčáková, která se závodně sjezdu věnuje pouze jeden rok a třetí místo ve své kategorii je dobrým příslibem do budoucna. Na titul Mistra Evropy z předminulého víkendu navázal Rosťa Štencel a se startovním číslem plným jedniček do své sbírky přidal již druhý titul Mistra světa (první v roce 2014 v Hafjellu).

Mimo sjezd se samozřejmě jeli i další disciplíny, například finálový závod Oneal Dual Cup v Litoměřicích, kde zvítězil Michal Prokop před Lukášem Studničkou, hobby vyhrál Milan Malý. V neděli se jel Cycology Fourcross Cup a ten opanoval Jaroslav Faistaver před Jirkou Pencem a Hynkem Strouhou.

V předposledním kole WBS Peveko bikerally ve Slopném vyhrává Huňa Tomáš před Liborem Mackem a Jiřím Gergelem. Výsledky zde.

Mimo světových akcí se jeli i ty lokální, například poslední letošní závod Downhill derby v Batňovicích, který vyhrál Miloslav Rousek.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel tcq 5.9.2016 v 11:47

    Super, to by tu melo byt kazdy pondeli!

  • anonymní uživatel T 7.9.2016 v 10:08

    Gwin jel úplně vlažně a stejný čas jako náš nejlepší jezdec. Ten svět musí být úplně mimo :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí