Report: Číža na EWS - Irsko

Autor: Milan Čižinský, kategorie: Report, vydáno: 31.5.2017

Čtvrtým závodem Ews bylo Irsko! Po docela náročném programu posledních týdnů jsem uvítal, že jsme letěli s Přemkem až ve středu před závodem, protože jsme většinu trailů znali z loňska, doufal jsem, že se obejdem bez Trackwalku. Pár dní před jsem se pokoušel vykuryrovat z virózy, co mě trápila už od Madeiry…

V Irsku se nás ujal turnovák Kamil Hnyk a staral se nejlíp, jak jsme si jen mohli představit! Ve čtvrtek jsme se zlehka rozjezdili na Kamilových ilegálech a v pátek už nás čekaly RZ 1–4. Bylo krásné počasí, sluníčko a na trailech to příjemně odsejpalo. V Irsku jsou všechny RZ podobné, na začátku technika na šutrech a pak se sklon trati postupně zmenšuje a přibývá šlapání.

Druhý den tréninku je úplně jiný příběh… přijíždíme na parkoviště a už prší… čekáme asi 2 hodiny jestli přestane a já mezi tím přezouvám na blátivé WTB kombo Warden a Vigilante. Trénujeme jenom rz5 a 6, ale to stačí na to se vykoupat v kaluži, totálně se zahnojit, jít přes řidítka, ohnout o 70 stupňů kotouč a na závěr, kdy mě to začalo jít, tak mi na dropu praskne klika. Díky pomoci dovozce Pivot Cycles Adama Dawsona z Upgrate Bikes jsem mohl v neděli závodit. Jako perlička na sobotní večer byla nepovedená oprava zavírání tlumiče.

V neděli už nepršelo… takže to znamená jediné bude to víc lepit, ale budem mít čistší brýle :). Závod je docela náročný, 6× nahoru a dolů, 50km a 1700m převýšení a docela v tempu, když někdo píchne, tak nestíhá limit. Jednička je nově postavená a to znamená víc bláta, tady by se hodil bláťák i dozadu. Techniky na začátku tratí mi docela vychází, ale spodky a šlapání moc ne, prostě když dva týdny přecházíš nemoc, tak je to znát. Lahůdka je trojka, kde šutry dávám v pohodě, ale spodek je fakt moooc XC.

Celkově extra nekazím, ale schází mi síla na šlapání po rovinách a i trochu výbušnosti a když se to všechno sečetlo, tak to dalo 9. místo v Mastrech, což je zlepšení o 3 místa oproti loňsku, ale spokojený nejsem… Každopádně jsem si upevnil 4. místo v celkové klasifikaci EWS. Teď mám 14 dní volno, abych se dal do kupy a na konci června nás čeká další závod ve Francii.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka svobodič 31.5.2017 v 15:35

    dobře čížo !

  • anonymní uživatel tcq 1.6.2017 v 9:13

    Dobrej mini report. Millau bude super!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí