MojeKolo

Milan Čižinský jde na průběžné druhé místo v EWS

Autor: Milan Čižinský, kategorie: Report, vydáno: 16.8.2016

Šestý závod Světové enduro série hostilo kanadské středisko Whistler, samotná závod byl součástí festivalu Crankworks. Na startu nechyběl ani Milan Čižinský, který ve své kategorii jako obvykle bojoval o přední příčky. Jak závod probíhal se dozvíme přímo od Milana.

Do Whistleru jsem dorazil o týden dřív, hned po závodu v Aspenu. Ujal se mě Míra Ječmínek, kterému moc děkuji. První 4 dní byl program jasný… Whistler Bike park, ale pak už tělo řeklo stop a tak jsme si dali odpočinkové XC kolem Lost Lake s převýšením přes 1200m.
Druhý týden už probíhaly prohlídky trati a pak tréninky, tak se mi moc nevedlo plus jako bonus přisly i technické problémy jako 2× prasklý ráfek atd. Den před závodem to ale začíná klapat a těším se na nejtěžší závod své kariéry.

ST1 je na opět na zahřátí z vršku gondoly až do Whistleru a má kolem 15 minut. Začátek ok, asi v polovině, nechápu nic, opět vosa v helmě a píchanec do krku… následuje chvilka nepozornosti a crash v highspeedu… následuje přelet řídítek na hlavu a po naskočení na kolo, řídítka nakřivo… tak s tím jedu, už mám trénink z Aspenu. Naštěstí ztráta v cíli není tak velká, do konce je ještě daleko… Budu bojovat!

ST2, 3 a 4 byly krásné přírodní erzety v lese, kde by si to užíval asi každý. A dlouhé přejezdy mezi nimi byly taky lahůdka, nakonec to dalo celkových 83km. Příroda v Kanadě je úžasná. Před ST3 kontroluji helmu, protože mě lehce pobolívá hlava a ejhle je pěkně rozlousklá. Speciálně ST4 byla opravdu technická, možná na české poměry až přes hranu. V nejprudší části jsem při jízdě po předním kole unikl klinické smrti… to diváci rádi. Řekl bych, že tam spadlo tak deset procent jezdců. Po ST4 jsem 7. s velkou ztrátou na top5 a za mnou doráží další dva borci.

Čeká nás už pouze čistá enduro stage číslo pět – 12km délka a převýšení 1530 metrů. Těsně před startem jsem ještě centroval zadní kolo, protože dráty byly úplně volné, a navíc dva i vypadlé. Dávám do toho maximum a je z toho 5. místo. Na víc asi nebylo… hlavně, že sem porazil Joe Lawwila, protože byl dost blízko v series rankingu za mnou, takže páté místo nakonec hodnotím velmi pozitivně. Přede mnou byli pouze fakt super jezdci. A co víc, v celkovém hodnocení EWS jdu na 2. místo!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Dan 16.8.2016 v 15:32

    To je úlet, vidět českou vlajku v takovým závodě vpředu... Gratulace!

  • anonymní uživatel Roman 18.8.2016 v 7:03

    Wow- Ať se daří!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí