Test: Čert tvrdí, že Author Versus 2017 je boží

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 16.10.2017

Pokud by se dělal průvod za práva pluskových kol, v čele bych určitě nešel. Vlastně tlusté pneumatiky mimo ebiky moc nemusím, dalo by se i říct, že je nemám rád. K testování pluskového pevňase od Authoru Versus jsem proto přistupoval s mírným despektem a vlastně jsem to chtěl mít rychle za sebou. Jako vyšetření u doktora, strhávání náplasti nebo hůř, vyzvedávání zbytků věcí u ex. Opět se ale ukázalo, že když se rozdávala moudrost, určitě jsem si nešel dvakrát.

On totiž Versus už na papíře nevypadá zle, 425mm zadní stavba je dost krátká, 66st. hlavový úhel není na trailové kolo zrovna málo a bb drop 45mm to je na trailové kolo zase dost nízko. A ačkoli výrobce reach neudává, na první pohled z fotek je poměrně patrné, že tohle kolo určitě není krátké.

Nízké dlouhé kolo s položenou hlavou, krátkým zadkem a 140mm vidlicí. Navíc teď, v rámci letních výprodejů za akčních 29 990 Kč. Osazení sice není nic, co by se zrovna blyštilo, na druhou stranu jedenáctková sada NX1 svou práci odvede, čtyřpístové brzdy TRP Slate 4 brzdí jak ďábel a vidlice RST funguje až překvapivě výborně. Jo, k funkci teleskopu jsem měl výhrady, ale asi kdybych se mi chtělo víc si hrát s nastavením lanka, občasné nezajetí bych vyřešil. Hlavně ale že tam je. Nejdůležitější bylo ve finále použití plášťů. Maxxis Rekon+ s Exo bočnicí jsou nejenom na trail akorát. Jsou přímo ideální.

Pluska sice neprožívám, ale Versus je jednoduše skvělé kolo. Do kopce sice vyloženě nejede. Ve chvíli, kdy se ale trail nakloní dolů… limity pevňase jsou jasné, rolety a extra rozbité úseky mu nevoní a tlumení prostě chybí… ale té legrace a té odezvy na pedál! Versus je ve sjezdu neuvěřitelně stabilní, ale přitom hravý, do vzduchu jde jak dirťák ale pokud ho držím na zemi, stabilita je ohromná. Výborné pláště navíc umožní vybírat stopy, nad kterými jezdci za vámi na „klasice“ jenom kroutí hlavou. Všude to drží. Všude!

Po první vyjížďce si mě Versus prostě získal a rozhodně jsem nečekal, že a tomhle testbiku budu vyjíždět tak často. A rozhodně jsem nečekal že o nějakém pluskovém pevňáku řeknu, že bych si ho klidně vzal na některé české enduro závody. Pokud se nebavíme o Ještědu nebo Koutech a nevadilo by mi, být trochu pomalejší, s Versusem bych si parádně užil. Trochu by to asi bolelo, ale už dlouho jsem si na kole neužil tolik zábavy.

Ono totiž tomuhle kolu stačí i poměrně jednoduchý trail aby vám vyčarovalo poctivý pološílený jokerovský úsměv. Jede, skáče, drží. Baví!

Versus je pro mě rozhodně překvapením roku, jedno z nejzábavnějších kol za poměrně přijatelnou cenu. O potenciálu, který by probralo nasazení devětadvacítek radši nemluvit. Prostě kšiltovku dolů. Komu bych Versus doporučil? Člověku, co chce jedno kolo na trailování a nechce utrácet za fulla. Člověku co chce dvě kola v jednom, výborný trailbike a s pořízením větších kol asi i slušného a přitom zábavného hltače kiláků. A komukoli jinému, komu chybí kolo co je „jenom na srandu“. Ještě naposled, Versus je boží.
Konec hlášení.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Milan 16.10.2017 v 9:32

    Kolik si u AUTHORU dostal za takovou recenzi?

  • profilová fotka Don Dule 16.10.2017 v 9:47

    Souhlasím s autorem článku, Versus mě taky hrozně baví!

  • profilová fotka JV 16.10.2017 v 10:55

    Nejel jsem, nechci soudit, ale taky mi to vyznívá až moc jako PR

  • anonymní uživatel Majkls 16.10.2017 v 11:22

    Tusim, ze nic nedostal, to kolo je fakt bozi! A mam k nemu i ty 29" na kterych kolo prijde o svoji hravost ale docela dobre jede ????

  • anonymní uživatel koudelka maxmilián 16.10.2017 v 14:24

    Opět se ale ukázalo, že když se rozdávala moudrost, určitě jsem si nešel dvakrát. Konečně čert napsal pravdu.

  • anonymní uživatel hoffman 20.10.2017 v 19:04

    pochybujem len o tej funkcii RST. Ak aj, tak dokedy, že ..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí