Test: kokpit Max1 Enduro - za málo peněz hodně muziky

Autor: Čert, vydáno: 22.9.2017

Nejenom těmi nejdražšími a nejzářivějšími fičurami živ je člověk. Ve finále je totiž, v našem sjezdově zaměřeném světě, největší poptávka po pěkných a funkčních věcech, které vás ale nevyzujou z bot, když je zničíte a musíte kupovat znovu.

A k tomu se ještě váže, že nabídka představců je celkově tragická. Po krátké rešerši jsem si totiž všiml, že tahle sranda, která vám spojuje vidlici s řídítkama, je buď fakt drahá, nebo fakt ošklivá. A pak!

Pak na webu Max1 objevím představec Max1 Enduro CNC. Nádherný, lehoučký a krásně vyřezaný představec na klasická řídítka v délce 45mm a výškou 35mm. Prostě pěkná, lehká (váha necelých 150g) sranda. A co je nejlepší, cenovka říká 1150 Kč.

A aby měl představec do držet, dodali kluci z Cyklomaxu i řídítka Max1 Performance Enduro. Ty zase umí 780mm šířku, 25mm zvýšení a váhu lehce přes 300 gramů. 750 Kč. Velice v pořádku!

Jo, na představci toho moc neotestujete, prostě se dobře nasazuje, dobře vypadá, skoro nic neváží. Za povšimnutí stojí poměrně široký prostor pro upnutí řídítek, tohle by mělo zaručit ještě pevnější spojení.

Řidítka potěší tabulkou usnadňující jejich vystředění a příjemným tvarem. Jelikož jsem přeskočil z klacků s průměrem 35mm s několikanásobně vyšší cenou, Max1 mi nepřišly úplně tuhé (ty předchozí byly nedávno testované z kokpitu Renthal). Respektive, přišlo mi, že se trochu kroutí. Mít předtím normální klacky, asi bych to neřešil. Na druhou stranu, možná právě mírná flexe zase zařídí o trochu víc pohodlí. A poměr cena/výkon je u tohohle kusu hliníku exorbitální.

Kokpit od Max1 nemá, vzhledem ke své ceně, žádné zásadní nedostatky. Jsem zvyklý na trochu tužší řídítka. Tečka. Představec je super. Tečka.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel exot 22.9.2017 v 8:27

    A čistě náhodou porovnání se 35mm rodly od stejného výrobce by nebylo? Když už jste je testovali taky.. dolekop.com/... ;)

  • profilová fotka Keli 22.9.2017 v 12:57

    Ono to srovnaní je obtížné, protože představce nejsou zcela totožné a na tuhosti celku je představec docela důležitý element. Ale přišlo mi, že tuhost je u obou setů víceméně obdobná.

  • anonymní uživatel michal 22.9.2017 v 14:54

    škoda, že tuhle CNC verzi představce nemají i na průměr 35 mm, to bych neváhal ani minutu

  • anonymní uživatel matteuss 22.9.2017 v 18:42

    michal to bolo prve co som pozeral aj ja :D

  • profilová fotka Čert D:key 22.9.2017 v 19:34

    Čerstvé zákulisní info je, že 35 verze bude poměrně brzo.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí