Samodomo: bezdušové ventilky zadarmo, skoro zadarmo

Autor: Keli, vydáno: 22.1.2018

Ještě nemáš na svém kole bezduše? Chceš je vyzkoušet a přitom nechceš investovat do bezdušových ventilků? Máme pro tebe řešení. Stačí ti jen použitá duše a nůž nebo nůžky.

Pro vytvoření bezdušového systému ti stačí páska, ventilky a bezdušový tmel – mlíko. Připravenou, již namotanou pásku najdeš v současné době snad ve všech vypletených kolech, pokud ji tam nemáš a nechce se ti investovat do originální pásky, tak zkušenost velí, že americká páska, duct tape, poslouží také dobře a nebo můžeš vzít klasickou elektrikářskou izolačku a namotat ji do ráfku. Samozřejmě, je třeba ji točit několikrát vedle sebe, protože její šířka je malá a pro správné uchycení pláště je nutné mít pásku od kraje ke kraji, tak aby byla i pod patkami pláště. Řešení to elegantní příliš není, ale dovnitř do pláště ti nikdo neuvidí a funkce je naprosto stejná.

Dalším nezbytným prvkem bezdušáku je ventilek, na trhu je široká nabídka bezdušových ventilků za různé ceny, většinou začínají na několika stokorunách.

Stačí však letmý pohled na bezdušový ventilek a musí být každému jasné, že rozdíl mezi ventilkem na duši a tímto není velký, ba naopak, není ani malý, prostě není žádný. Jsou naprosto identické, jen ten co je na duši je pevně spojen s duší. Takže stačí jej demontovat z duše a voila, bezdušový ventil je na světě.

Jak na demontáž? Jednoduše, stačí obyčejné nůžky, odlamovací nožík nebo skalpel a pak již jen stříhat či řezat. Ventilek je v duši usazen v zesílené vrstvě pryže ve tvaru kruhu nebo oválu, tu nesmíme poškodit! Takže stříháme s velkou rezervou a postupně zmenšujeme až se se dostaneme na průměr, který se nám vejde do šíře ráfku, do velmi úzkých ráfků to bude chtít stříhnout do tlustější vrstvy, u širokých můžeme podkladové kolečko z duše nechat klidně veliké.

Tak a to je vše, bezdušový ventilek za nula korun máme vyrobený. Rozdíl mezi originální a naším samodomo ventilem je minimální. Montáž je shodná, stačí dát do ráfku, stáhnout pojistnou matkou a můžeme plášť nahodit. Pokud chceš mít absolutní jistotu, že ventilek bude těsnit, stačí jej zlehounka podmáznout silikonem. Opakuji zlehounka, pokud dáš silikonu mnoho, tak ventil bude parádně těsnit, ale také bude v ráfku parádně držet, tak že případná demontáž bude hodně obtížná.

A pokud čekáte radu, čím nahradit bezdušový tmel, tak bohužel. Na tohle radu nemám. Ale pokud někdo o nějakém punkovém řešení ví, čekáme na něj v komentářích.
Následné nasazení bezdušového systému je jednoduché, stačí sedm jednoduchých kroků a máš hotovo – Návod: jak na bezdušáka v sedmi krocích.

Aktualizace: ač se to ventilků úplně netýká, tak bezdušových systémů ano, správně namotaná páska má být od kraje ke kraji ráfku, tak aby byla i pod patkami nasazeného pláště. Obě kola na fotce níže mají originální pásku nalepenou přímo v továrně, na levé fotce je vidět, že páska překrývá pouze díry pro niple a víc nic, s takto umístěnou páskou může být problém bezdušáka udělat. Na fotce vpravo již má pásku správně. Mimochodem, oba ráfky jsou WTB Frequency i29.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Kamil (holub.kamil (a) centrum.cz) 22.1.2018 v 7:41

    Tmel asi nějak smysluplně nahradit nelze. Origo pásky jsou drahé, ale já používám izolačku, která má uvnitř tkaná vlákna na zpevnění. Dá se koupit v každém železářství, bratru za asiu 45,- korun/25 metrů... Ale proč se trápit s ventilkama, když sada kompletních 2ks i s redukcí na kompresor a klíčkem na vymontování vnitřku ventilku se dá koupit za 100,- Kč??? ;-) Za tu dobu a námahu, než si pohraju s prasklými dušemi mám tu stovku na ventilky vyrobenou v zaměstnání... :-)

  • anonymní uživatel tonik666 (tonik666 (a) seznam.cz) 22.1.2018 v 8:12

    Páska se dá koupit Tesa 4289 (k nerozeznani od original notubes) od hanaktrade.cz, dokonce prý umí uřiznout šířku na míru. Asi 66metrů stojí asi 235kč. Užívám spokojeně jejich 25mm variantu.

  • anonymní uživatel Wajtas (wajtas571 (a) centrum.cz) 22.1.2018 v 10:41

    Nevim jestli je elektrikařska paska nebo ducktape dobrý rešení, zkoušel jsem obě varianty a vydrží to zhruba měsíc než mliko rozežere to lepidlo a pak to netěsní. Na zkoušku asi dobrý ale trvalo? Radši vzít něco co je na to určený....

  • anonymní uživatel Přemek prkená podlaha 22.1.2018 v 11:58

    Šup s tím do Receptáře!

  • anonymní uživatel petr99 22.1.2018 v 15:18

    Tonik666: Nestačí v takovým případě ta 19mm ? Tak jako tak musíš namotat dvě řady, tak pokud nemáš extra široký ráfky, 19ka by měla stačit. Nebo ne? Ptám se, protože budu prvně zkoušet bezduše. Díky za odpověď.

  • profilová fotka JV 22.1.2018 v 16:20

    Jasně, že je nejlepší použit k tomu, co je primárně určený. Ale už se mi taky stala situace, že jsem ventilek zlomil a stříhal z duše, protože nebylo kde o víkendu koupit. Taky se mi stalo, že jsem musel měnit drát a doma nebyla originální páska, tak jsem použil první podobnou, co mi pod ruku přišla. Takže jako návod pro šetření, nebo nestandardní situace, proč ne.

  • anonymní uživatel krabica 22.1.2018 v 18:29

    Ta Tesa 4289 je snad stejná jako origo NoTubes, nenašel jsem rozdíl. Šířka by měla být o něco širší než je vnitřek ráfku. Na 19mm ráfek bych použil 21 mm pásku, na 29 mm ráfek 31 mm pásku...

  • anonymní uživatel Martin 22.1.2018 v 21:05

    petr99: přesně jak píše krabica, pásku o něco širší... Když pásku lepím, tak ji trochu natahuju (aby dobře přilnula k profilu ráfku bez bublin) a tím se ona o něco zúží. Na 22.5mm ráfek dávám pásku 25mm a sedí tam jak prd*l na hrnci :)

  • anonymní uživatel bok 23.1.2018 v 14:51

    tesa funguje spolehlivě, gorrila tape chce dvě vrstvy a vydrží cca sezonu, dřív než odejde lepidlo to spíš při velký ráně prostřelí drát

  • profilová fotka Keli 23.1.2018 v 15:17

    Do článku jsem pro ukázku doplnil na konec dvě fotky, jak může vypadat originál namotaná páska.

  • anonymní uživatel aa 24.1.2018 v 7:21

    kaptonova paska

  • anonymní uživatel jirka (gcinc (a) seznam.cz) 9.4.2020 v 13:32

    fandím každému kdo se úspěšně snaží nahradit předražené věci, není vůbec nutný aby ten ventilek skončil se starou duší v odpadu, pracuji na samovýrobě mlíka, prošel jsem pár patentů na tire sealants a není to žádná velká věda, pokud se něco podaří rád se o výsledky podělím

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí