Test: brýle Scott Vector - brýle do každého počasí

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 30.11.2018

Není tomu tak dávno, co jsme zde měli test brýlí Scott Vector LightSensitive se samozatmavovacími skly (Test: sluneční brýle Scott Vector LightSensitive – umí rozsvítit i zhasnout), tentokrát se podíváme na model, který je osazen klasickými skly. V čem se liší a jaký je pohled jiného testera, na to odpoví recenze.

Scott Vector jsou brýle, které vzhledově balancují na pomezí mezi sportovními a brýlemi pro běžné použití. I když si je vezmeš do města, tak nikdo v podstatě nepozná, že máš brýle určené spíše na sport.

Scott Vectory nabízí v deseti barevných provedeních, lišících se nejen barvou obrouček, ale i skla, vyladit si brýle s outfitem není problém, kombinací je dost. Já zvolil bílé obroučky a nožičky a oranžovo zrcadlová skla. Zatmavení skel je minimální, nejedná se o klasické sluneční brýle, ale spíše brýle univerzální. Zabarvení skel je mírně do oranžova s příjemným navýšením kontrastu. Jezdil jsem jak na slunci, ve stínu lesa, v dešti i v blátě a nikde neměl problém, že by byly brýle příliš tmavé či světlé. Prostě brýle do každého počasí i světelných podmínek.

Provedení brýlí je víceméně klasické, žádné extra vychytávky v konstrukci nenaleznete, nožičky jsou s obroučkami spojeny šroubků, které tvoří čep o kolo kterého se nožička dá sklopit. Konce nožiček jsou gumové, stejně tak i nosníky na nos. Tvrdost gumy minimální, tlačení či snad žádné otlaky jsem během nošení nezaznamenal. Ba naopak, díky gumově brýle velmi dobře sedí a nesklouzávají.

Základní plastový materiál nožiček a obrouček je pružný a má povrch, který není zcela hladký. To je nevýhodou, protože na něm ulpívají drobné nečistoty a brýle se špiní, především v blátě.

Hodně potím a u spousty brýlí řeším problém s mlžením, Scott Vector je v tomhle ohledu naprosto dokonalý a to kvůli „průduchům“, obdélníkovým děrám po stranách skel. Ne, že by se brýle nedaly zamlžit, to ano, ale díky těmto otvorům proudí kolem zorníků vzduch a odmlžení je otázkou pár okamžiků. Tohle je super vychytávka. Avšak v chladném počasí, v nízkých teplotách a při rychlejší jízdě ti kolem očí trochu fouká a oči mají tendence slzet. Takže do zimy tyto brýle doporučit nemohu. Ale na zbytek roku jsou dokonalé.

Cena se pohybuje lehce na dvoutisícovou hranicí a za tuto částku dostanete zmíněné brýle, látkový pytlík, tak pak praktickou krabičku.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Pepa 1.12.2018 v 10:30

    Brejle s větracíma otvorama jsou pro svižnější jízdu do kopce imho nutnost a jiný bych už nechtěl. I když teď v zimě se šátkem přes pusu zapařim i Radary ošetřený antifog sprejem a to tak, že z nich kape voda. Každopádně pokud neni totalní vlhko, tak většinou stačí se trochu rozjet a brejle se průvanem odmlžej.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí