Test: oblečení Sensor - letně, trailově i endurově

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 29.5.2018

Českou značku funkčního oblečení asi není třeba nějak zásadně představovat. Ale jelikož v „hadrech“ s ručičkou jezdí i Michal Prokop, koukli jsme, co může tato značka nabídnout na trail a enduro ježdění.

Kraťasy Sensor Helium

Základ jsou samozřejmě kraťasy. Testovaný model Helium jsou lehké trail/xc kraťasy spíš obtaženějšího střihu (pokud chcete spíš volnější kraťasy, určitě doporučuji zvolit o jednu velikost víc, než jste zvyklí) s dvěma přezkami na stahování v pase, mega odvětrané a s připnutou cyklovložkou. A s jednou kapsou.

Jak jsem mohl zjistil, střihově jsou Helium sice obtaženější, ale velice příjemné, materiál je super pružný, takže nikde netahají ani se nezasekávají, spokojenost. Cyklovložka je dostatečně vycpaná a jenom tak se neprosedí. Jediné co mi chybělo, je víc kapes. Jedna kapsa je sice dobře situovaná, ale pojme tak maximálně telefon. Tzn. buď musíte jezdit s batohem, nebo mít tričko/dres s kapsičkou. Zkrátka, do kraťáků se toho moc nevleze.

Skvělá volba do horkého letního dne, případně na rychlou trailovou vyjížďku. Odvětraný materiál ale bohužel nebude mít kdovíjakou odolnost v případě pádu. Jako daň za nezapařené pozadí ale v klidu.





Podvlékací triko Sensor Coolmax Air

Když jsme u těch letních dní, ze všech testovaných věcí mě nejvíc překvapilo asi spodní triko Coolmax Air.
Materiál je jednak obohacený o ionty stříbra, aby nesmrděl, hlavně je velice jemný, skoro až imitující síťovinu. Díky tomu leží tričko na všem těle jenom opravdu malou plochou. Výsledek je jednoduchý. Není vám vedro a zároveň nejste v propoceném tričku, protože tenhle materiál skvěle odvádí pot. Ideální varianta na léto, hodíte pod dres a jedete. Samozřejmostí jsou ploché švy a maximálně pohodlný střih.





Tričko Sensor Coolmax Fresh Performance Tee

Výše zmíněné kraťáky Helium, mi na trailování výborně doplnilo tričko Sensor Coolmax Fresh Performance Tee.
Ono je to původně triko na běhání, potažmo klasické nošení, stejně jako Coolmax Air obsahuje Ionty stříbra, má ale samozřejmě ?nesíťkový? materiál. Každopádně větrá, chladí, odvádí pot. Střih opět na jedničku, samozřejmě odolnost proti pádu nebude opět kdoví jaká. Jako tričko na traily na léto, boží. Přidaným bonusem je poměrně krátký rukáv, díky kterému máte sice v létě „vypálené pruhy“, ale poměrně vysoko, takže v normálním triku nevypadáte tak blbě, jako když vám lezou bílé ruce i z krátkého rukávu.





Dres Sensor Brave

Posledním testovaným kouskem je bikový dres Brave. Ten je cílený na enduro až freeride jezdce, co mají rádi co nejvolnější, ale přitom pořádně odvětrané oblečení.

Střih je doopravdy volný, límec je do V, rukávy jsou prodloužené. Ale bohužel i rozšířené. Dres Brave je jediný kus oblečení, ke kterému mám výhrady. Materiál je super a krásně větrá, rukávy jsou ale hrozně široké. Neřekl bych, že mám úplně malé ruce, ale stejně kvůli mega širokým rukávům vypadám jak kdybych měl triko od staršího bráchy. Taky mi úplně nesedí stejný design z obou stran, zkrátka dres vypadá zepředu i zezadu stejně. Nevím, nějak se mi to nezdá. Velikostně je ale v pořádku, kromě rukávů mi dres dobře sedl a větrá na jedničku. Jenom by chtělo trochy vyladit střih.



Samozřejmě, zeptali jsme se pana „Blinduro Ředitele“ Michala Prokopa, co nejradši od Sensoru vozí: „Já na enduro od Sensoru prakticky vozím jen kraťasy HELIUM + na míru dělané dresy. Ty kraťasy jsem si oblíbil už před lety, když jsem je vozil ve Spešlu. Asi jeden z nejlepších materiálu co jsem vozil – pružný, ale ne moc a hlavně jsou super lehounký.“

„Jinak na silničku mám kraťasy CYKLO CLASSIC, který sednou jak prdel na hrnec plus k tomu kombinuju různý dresy, neprofuk vesty, bundy. Z funkčního prádla používám prakticky jen Coolmax trička. Celkově jsem se Sensorem spokojen a baví mě propagovat českou firmu, která svoji kvalitou může bez problémů konkurovat zahraničním firmám.“

Každopádně. Sensor má spoustu božích materiálů a božích produktů, zaměřené spíš na „všeobecné ježdění“, než na čisté sjezdování. Ale na trail/allmountain si určitě vyberete a asi jenom tak nešlápnete vedle.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel jolana (*) 29.5.2018 v 15:45

    Takže se s tím nesmí jezdit Downhill? :D :D :D

    Se z toho kundura jednou zblázníte.

    Stránka by se měla přejmenovat buď enduro.com nebo hokekop.com

  • anonymní uživatel jolana (*) 29.5.2018 v 15:47

    horekop.com :D

  • anonymní uživatel Blbec 29.5.2018 v 16:06

    horekop.com
    tos zabila!!! :D

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 29.5.2018 v 16:41

    OK děcka, běžte si už dodělat domácí úkoly ;)

  • anonymní uživatel Blbec 30.5.2018 v 6:10

    Ano tati! :D

  • anonymní uživatel michal 31.5.2018 v 23:12

    podvlékací tričko??? vy v tom brně musíte mít pořád něco extra...

    a poměrně krátej rukáv si teda taky představuju trochu jinak

  • profilová fotka Touny 2.6.2018 v 8:13

    Kraťasy Helium mám a jsou vcelku dobré, hlavně ten matros kraťas je super, jenže problém je v kapsičce, která se ani ne po roce rozparala, takže malinko minus, ale kupoval jsem je ještě dvoum lidem a ti s tím problém prý nemají, takže že tři jsou jedny špatné.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí