reklama

Report: WBS Všemina - nová lokalita, nové tratě a Kule na startu

Autor: Kule, kategorie: Report, vydáno: 27.6.2018

Všemina, to je nová lokalita pro závod série WBS, která pokračovala tuto sobotu. A protože to máme coby kamenem dohodil, rozrůstá se tentokrát Brno reprezent crew na 4 členy. Za legendy Ríša s Béďou, za mladý tužky já a Frantík.

Frenchie sice tentokrát trochu brble před odjezdem, protože někdo ne uplně chytře dal na web onboard a jak všichni víme, nudných pov videí je na netu plná…spoustu, tak ani tohle není vyjímkou. Snažím se ho uklidnit, že je to jenom video a že trať bude cajk, i tak se ale tváří jak koc když ju v pátek večer vytáhneš do kina na Star Wars. Následně jsem ještě upozorněn, že tento závod bude součástí Fair Play. Co to znamená? Kouknu na web a tam stojí: „FESTIVAL Fair play bez drog a všech těch zbytečných věcí.“ Tak holt pojedem až v sobotu ráno no.

Stejnej plán mají i legendy, ovšem na rozdíl od Frantíka, kterej se vetšinou vleze se zpožděním max do hoďky, kuci si dávaj na čas a na místo činu se tak dostavují až 5min před koncem ranního tréningu, ještě s notnou dávkou dobré nálady – tedy festival berou stejně fér jako já a moje Mediumko, který natajnačku srkám z kufru auta abych nepobuřoval. Frenchie se chová slušně do té doby, než kolem nás projde skupinka lidí s točeným, pod náma děcka žonglujou a do toho jim hraje raggea. „Normálně výchova mladejch hipíku“, komentuje to a otáčí do sebe zbytek mé kuželky. „Tak dem?“

Jasně, stejně je čas se pomalu přesunout na start. Pořadatelé nám servírují 2 tratě dle klasického modelu. Čerstvě vyhrabané, odkloněné prašné zatáčky, které se během dne neskutečně vyjíždí, tentokrát se společným startem i cílem, takže žádný zmatky s časomírou…že? No dobře, stane se. Těsně před mým prvním startem dostává slečna u časomíry telefonát, jestli se jí nezdá něco divnýho na časech, na což s klidem odpovídá, že už to má ňákou dobu rozhozený a že o tom ví. Mno… já tu každopádně nejsem přes zdravou výživu natož přes techniku, takže nasadím brejle a na pípnutí se pouštím do prvního pokusu. Dole se potvrzuje co sem si myslel, na výsledky nemá vůbec cenu se dívat. Říšu zajela holka… jasně.

Dem sednout k autu, pozorujem festival, od bagetáře fasuju rajče takže můžem udělat chálku a sledovat skoky do vody. Komentuje to Haff, kterej se akorát omlouvá divákům, že se přesune na chvíli do lesa mrknout jak to tam bez něj zvládaj. Mno uvidíš no.

Cestou na start dva je nám slibeno, že časy první jízdy budou dopočítány neb se ví, kde se stala chyba. Tak aspoň že tak. Dole zišťuju, že sem Ríšovi naložil 3 vteřiny ve druhé a 4 v první, což mu nedělá úplně dobře na kocába, takže ho spravuju jedním sharovaným brnčem a ve 3tí RZ přidám navíc boost v podobě epesního moon shinu… a Ríša opravdu zrychluje. Kdo ale nezrychluje sem já, s vidinou nečekaného skalpu začínám chybovat, naštěstí mám ale dostatečný náskok a ten si zvládám udržet. Je to doma.

V cíli ještě kradu triko kterým potěším doma a mažem k autu, převlíkačka, sledujem exhibičku, Kikin je frajer…dá závod a mezi erzetama stíhá skákat do vody a převlíkat se. Klobouček taky pro borce v nové para-kategorii, kde se závodu účastní handikepovaní na leho/sedo kolech od Azubu, postižení na koloběžkách a Pahýl na svém plasťáku.

A jaký že to teda bylo? Fesťák byl asi supr, i přesto, že se trošku nedržel vlastních pravidel, nabídl spoustu atrakcí, až sme si říkali, že je škoda, že není čas něco vyzkoušet. Co se týče závodu, ukázalo se, že když dáš Haffovi hrábě a ukazuješ mu kde zametat, zvládá narychlo připravit skvělou trať která umí potrápit a i pobavit. Vůbec bych se nebál se sem příští rok vrátit. Jen tak dál pánové a dámy a díky opět za skvělou sobotu!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel babrok 27.6.2018 v 16:42

    ustál to ten tygr? - myslím ten náklon

  • anonymní uživatel Kule 28.6.2018 v 7:10

    ne :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí