SR Suntour má pro rok 2019 nový tlumič TriAir a přepracovaný Durolux

Autor: Čert, vydáno: 14.11.2018

SR Suntour, populární značka ekonomicky přístupných vidlic se toho rozhodně nebojí a do roku 2019 naskakuje hned s několika novými produkty. A příznivce gravity ježdění určitě potěší, že hned několik z nich cílí na ježdění primárně dolekopcom.

Suntour není potřeba představovat. Původně firma zabývající se těmi nejlevnějšími montážními vidlicemi šla za poslední roky dost nahoru, což mimo jino dokazuje nejenom počet závoďáků ve svěťáku XC, endura i sjezdu, co jejich vidlice vozí ale i to, že se najednou začaly vidlice objevovat v základní výbavě i na výrazně dražších modelech kol a ebiků.

Na co se tedy můžeme pro příští rok těšit?

Asi největší novinkou je fungl nový tlumič TriAir. Moderní Trail/Enduro až Freeride tlumič bude nabízen ve všech běžných metrických délkách (a dvou nemetrických – 200×57, 216×63) a jeho cílem je nabídnout na jednu stranu velmi funkční, ale přitom uživatelsky i servisně jednoduchý tlumič s expanzkou.

TriAir využívá technologii PCS (Pisto Compensation System), který používá uzavřený olejový oběh, jehož změny objemu během chodu jsou regulovány pomocí pístku na pružině, stejně jako je tomu ve vidlicích. Výhodou je jak jednodušší servis, tak menší tření a tím pádem lepší chod.

TriAir nabídne tři polohy komprese kterým říká 3C (jízda nahoru, jízda po trailu, jízda dolů), 8 kliků nízkorychlostního odskoku a vnitřní nastavení vysokorychlostního odskoku. Samozřejmostí je také regulování progresivity tlumiče pomocí „spacerů“, vložek do vzduchové komory.

Druhou novinkou je přepracovaná vidlice Durolux. Ta bude pro příští rok nabízena ve verzi pro 27,5 i 29 palců. Duroluxu dál zůstávají macaté 36mm vnitřní nohy, chytré mazací porty QPS i integrovaný blatník. Nově přepracované jsou ovšem tlumící patrony RC2 a vyšší R2C2 PCS. Ty mají vylepšit chování vidlice a její „práci se zdvihem“ obzvlášť v super rychlých rozbitých pasážích. Příjemnou novinkou je i rychloupínací 15mm Boost osa Qlock.

Devatadvacítková verze pojme pneu do 2,4 palců a sedmadváca až do 2,6", zdvihu bude dost, 160 nebo 170 pro 29", pro menší kola bude rozmezí od 160 do 180mm a váha vidlice bude začínat na 2100gramech.

Celý tenhle olep má na kole mimo několikanásobného vítěze Megavalanche Remy Absolona třeba i český jezdec Přéma Tejchman, o tom jak se mu jezdí si můžete počíst v jeho bikechecku tady.

A nebyli by to Suntour, kdyby se nerozhodli tyhle nové kusy materiálu otestovat nějak epicky.
Proto se parta vydala do kultovní, přesto ne až tak provařené bikové lokality okolo Sospelu, místa konání Trans-Provance a podvozku řádně naložili!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Šafi 15.11.2018 v 15:07

    Ahoj, bylo by mozne uvest pribliznou cenu TriAir tlumice?

  • anonymní uživatel tttt 15.11.2018 v 20:39

    guuugl voe.-)))))cca 8-9 klacku

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí