Miranda Miller mění kolo i disciplínu

Autor: Čert, vydáno: 17.1.2019

Mistryně světa ve sjezdu z roku 2017, neustále vysmátá sympaťačka z Kanady, Miranda Miller po letošním odchodu z továrního týmu Specialized Factory Racing mění tým i disciplínu.

Něco, co na první pohled vypadá jako další tisková zpráva si ale rozhodně zaslouží vaši pozornost. Prostor k vyjádření totiž dostala hlavně samotná Miranda. A díky tomu dává všem, co umí číst mezi řádky, možnost trochu nakouknout jaká je situace ve velkých sjezdových týmech.

Víc o tom už sama Miranda: „Je to tak, patřím teď ke Koně! Bylo na čase na novou kapitolu v tomhle mém příběhu. Po tom, co byly předchozí stránky plné týmových kamionů, rychlých aut, kluků z Francie, duhových dresů, vzestupů a pádů, budou ty následující kapitoly daleko bližší kanadsko-americké nátuře. Otevřené pláně, spousta času v sedle, kdy můžete být sami sebou a potýkat se s nejroztodiv­nějšími překážkami, které před vás terén postaví. Kona je to "místo“, kde budu moct chňapnout otěže do ruky a ukázat, že tenhle kůň ještě nepatří do starého železa, resp. do továrny na lepidlo."

„Poslední dvě sezóny byly plné zranění a výkonů, na které je poměrně složité být pyšná. Samozřejmě, zpětně možná můžu být spokojená, ale znáte to, často jsme my sami svoji nejdrsnějšími kritiky. Nicméně pořád vím, že jsem lepší jezdec, než ukazovaly moje poslední dvě závodní sezóny. A věřím, že právě Kona osvěží a možná i trochu restartuje moji závodní kariéru. I proto, že ji nezajímají pouze závodní výsledky. Za Konou stojí lidi, kteří milují to co já. Závodění, ježdění a užívání si co největší srandy na kole.“

„Byla to právě "sranda“, co mi nejvíc hrálo v hlavě po prvních pár týdnech na novém kole. Kona Process 153 29? je prostě jedno z nejzábavnějších kol, co jsem kdy sedlala. A možná i tahle nově objevená zábavnost mě zase nakopla. Za pár týdnů jsem najednou zrychlila, výrazně si vylepšila styl a našla v sobě motivaci to ještě víc hecovat a ještě víc posouvat svoje ježdění. Tohle všechno bylo navíc doplněno skvělou komunikací s lidma z Kony. Je to prostě místo, kde můžu konečně být sama sebou. A moje „sama sebou“ je dost ujetý a divný, naštěstí ale tím stejným způsobem, jako to mají všichni v Koně."

„Jedna z věcí na kterou se těším nejvíc, je možnost daleko víc propagovat můj přístup k ježdění, závodění i k životu. Zkrátka můj hlas může být daleko víc slyšet, Kona se nebojí dělat věci jinak, odvážně, říct co chce a ukázat se.“

„Letos bude z hlediska závodění tou největší změnou můj přechod primárně k enduru. Mám v plánu odjet všechny závody EWS. Je to pro mě dost výzva. Jasně,nějaké EWSka už jsem odjela, nicméně spíš jako srandu a doplněk ke sjezdu. Nikdy ne s plným nasazením a snahou zajet co nejlíp celou sezónu. Jakkoli je EWS extrémně fyzicky náročné, prostě tam nejsou tak obří rychlosti a nemačkají vás všude šílené komprese, jako ve sjezdu. A pokud se vám prostě nějakou dobu nedaří a nejste na 100% mentálně připravení a zapálení pro Svěťák ve sjezdu, je skoro nemožné něco zajet a navíc se dost zvyšuje riziko pádu a zranění. Ráda jezdím na trailech na svém trailbiku, ráda cvičím, ráda se připravuju na závody a ráda vidím výsledky. Navíc se mi na EWS líbí ta "romantika“ toho, že nikdo nikdy neví co se stane. Prostě bychom možná všichni měli občas zkusit něco, co neznáme a co nás dostane z naší komfortní zóny. Nebo jsem tohle četla na svojí tašce na věci na jógu?"

„Může to vypadat, že věřím na osud nebo tak, ale ne. Doopravdy věřím jenom v Taroty, kouzelné koule a horoskopy. Ne kecám. Ale moje první mailová adresa byla stinkykona45@hotmail.com. Copak bylo možné vyrůstat v dobách NWD a netoužit po Koně Stinky? Líbilo se mi i to, že Kona měla v týmu vždycky ty nejhustší freeridery s přístupem "s*r na všechno, prostě jezdi!“ a zárověeň to byla značka, která dokázala vyhrávat Mistrovství Světa."

„Jsem nadšená že v jednom týmu se mnou je i můj kámoš ze Squamishe, Rhys Verner. Znám "Rice Burner“ od dob kdy byl super malý dítě a nemůžu se dočkat až s ním budu cestovat po světě. Je chytrej, ale ne přechytralej aby se s ním nedalo bavit a je fit, ale ne tak fit, aby z něj byl asociál kvůli nedostatku kyslíku v mozku. A je dost vtipnej na to, aby mě neustále rozesmíval. A další Cool věc ohledně Kony je, že se mnou teď Connor Fearon musí jezdit!"

Jenom doplníme, Miranda bude jedničkou Kona Global Enduro programu, spolu s ní budou v týmu Rhys Verner, Connor Fearon, Shelly Flood a Hannah Bergemann. Bude samozřejmě jezdit na Processu 153 CR DL 29 a na vybrané DH závody naskočí na Operatora CR.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka SandWolf 17.1.2019 v 17:18

    nemůžu si pomoct .. vypadá jak ladyboy :D

  • anonymní uživatel Mára 17.1.2019 v 17:25

    Co, jak ladyboy. To je ladyboy. A propo, ta Miranda Miller, co točí porno je tedy asi někdo jiný, že?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí