reklama

Report: Tom Kutin přesedl na ebike a vyrazil na Světovou ebike sérii

Autor: Tom Kutin, kategorie: Report, vydáno: 21.4.2019

Wes – World Ebike Series – Round 1 – Monaco

V letošním roce se koná první oficiální mezinárodní série závodů na elektrokolech pod hlavičkou UCI, WES – World Ebike Series. Série má celkem 4 závody a první z nich se konal 12.-14.04.2019 v Mo­naku, resp. přesněji ve Francouzské vesničce Peille, zhruba 10 km severně od Monaka.

Cesta

Na cestu jsme se vydali společně s kamarádem Markem Bělovským, který nedávno otevřel v České Třebové kamenou prodejnu Bikestock.cz zaměřenou hlavně na elektrokola. Marka tedy závod zajímal hlavně z profesního hlediska a já jsem na klasickým enduru již zamrznul a tak si letos budu vozit zadek s dopomocí a objevovat nové zážitky.

Plánovali jsme že vyrazíme ve středu brzo ráno cca v 6 hodin, samozřejmě zpoždění začalo bobtnat už od první minuty, takže sme vyjeli asi s půl hodinovou sekerou. Já dávám první kávu ve Vysokém Mýtě, kde bereme první plnou. Další káva hned za Hradcem na Mekáči na dálnici. Jedeme trasu co nám nabídnul google, poplatky atd neřeším prostě ať tam hlavně někdy dojedeme. Takže Praha, Plzeň, Mnichov, Bodamské jezero, kousek Rakouskem, pak Švajc, do Milána a pak dolů a krásnou dálnicí podél moře. Míjíme Finale Ligure, San Remo, Monako a dojíždíme po 1300 km po 22 hod na periférii Nice, kde máme hodně punkový apartmán, ale za pár korun a 70m2, dvakrát socka, pračka, lednička příbory vše… Pro naše potřeby dostačující. Kapučín bylo dost a nemůžeme usnout takže dáváme rum s kolou…

Čtvrtek – volný den

Ve čtvrtek dopoledne se přesouváme do Peille, do padoku. Cesta z Nice cca 30 min, nastoupáme během chvíle asi 700 výškových. Silnička v některých místech hodně úzká, nezkušená řidička by měla stresíky i ve Fiatu Cinquecento. V padoku se zatím nic moc neděje, seznamujeme se s francouzskými pořadateli, kteří jsou velice milí a vstřícní. Asi jsou rádi, že vůbec někdo přijel : ) Překvapivě všichni umí perfektně anglicky.

Za moment přijíždí Petr Třešňák, další z řady bikových dobrodruhů. Petr byl na cestě už pár dní před námi a ještě někde bikoval.

Máme sraz s markeťačkou Magdou z Bikefunu a s jejími dvěma dvorními fotografy/kameramy Piotrem Staronem a Michalem Zielinskim. Fotíme a točíme nějaký materiál pro Rock Machine, nicméně počásí není ve čtvrtek extra příznivé, prší a je celkem kosa. Nevadí. Odpoledne jedeme zpět do Nice, bereme Petra s sebou. Sedí vzadu na bedně od nářadí protože jsme z naší mini dodávky vyházeli všechny zadní sedačky. On je ale velkej chlaďák a celou cestu nic neříká a nebo mu je blbě :). Petr chtěl původně celé dny skvotovat ve své obytce, ale nabídli jsme mu teplou polívku a teplou postel a neodmítl (nicméně polévky se nedočkal). Nikdo neřešil kolik nás v apartmánu je, jestli dva nebo dva plus černej pasažér. Alespoň se venku méně bojíme : ), Nice není uplně nice, celkem bohatý národnostní mix a všude dost bordel. Klukům dělám večeři a dáváme rum s kolou…

Pátek – prezentace, bikecheck, tréninky

V pátek ráno dáváme lehkou snídaní, rozpustku a vyrážíme zase nahoru do Peille do padoku. Zasek tou klikatou úzkou cestičkou a Petr zase sedí na bedně od nářadí. V padoku už to začíná trochu žít.

Ke každému ebiku musíme mít vytištěný podrobný user report z diagnostiky, kde jsou vidět detaily o motoru, o baterii, nastavený obvod zadního kola, velikost převodníku atd.

Organizátoři přeměřují obvod zadního kola metodou průjezdu skrze kus nějakého okapu nebo co to bylo. Reálný obvod musí být v toleranci 20 mm s tím co je nastaveno v motoru.

Dostáváme samolepky na polepení rámu, baterie a zápletů, také startovní číslo a čip. Kola polepíme nasadíme číslo a můžeme jít na tréninky. Ty byly oficiálně cca od 10–16 hod. Okruh měřil cca 29km, převýšení nějakých 1300m a celkem 3 RZ. Zkoušky byly na naše zvyky celkem dlouhé a měly kolem 8 – 10 minut.

Jednička startuje cca ve výšce 1000 m.n.m. pod vrcholem Cime De Baudon (1265 m.n.m.) Terén se během RZty celkem mění, začíná se pěkným singletrackem po vrstevnici, celkem hamtačka, motor často vypíná, pak se dostaneme do slizkého lesíka kde dávam hned první lehkou crash. Dále přejiždíme na delší šlapavější úsek, který je místy i do kopce tak abychom se dostali do poslední části zkoušky, které končí brutálně zavřenýma switchbackama.

Dvojka startuje na protějším kopci zase cca v 1000 m.n.m, úvod RZ kameny šutry sliz palba, pak lehký přejezd a pak zase kameny sliz a celkem nebezpečné úseky. Hned poté se dostáváme do temného lesíka kde je extra sliz a celkem tam driftujeme, Petr to celkem vychytal s plackama. Konec RZ zase hodně technické motaní se kolem stromů a kameny, jeden sakra prudký výjezd a pak pár zatáček a cíl.

Na trojku se přesouváme v Eco módu. Trojka je vyhlášený oldschool DH Track Nicolase Vouilloze, startovací rampa je zde jako vzpomínka na svěťák, který se zde v 90kách jezdil. Trať má asi 1.3 km a 290m převýšení. Trať je fakt rozmlácená, všude kameny, kameny žlaby a kameny a skalky :) Déšť sjízdnosti také nepřidává. Nicméně se zdárně dostáváme do cíle RZ na parkoviště, kde máme auta. Ruce i nohy v jednom ohni.

Večer je v Monaku, přímo v přístavu v e-bike village představení závodu, teamu a rozprava jezdců. My se bohužel nestíháme zůčastnit, protože hned po tréninku sjíždíme zpět do Nice, dáváme jídlo servis a máme toho celkem dost na práci.

Od Magdy později dostáváme zprávu že se RZ3 ruší a že se pojede 1,2 a znovu 1. Petr bručí že to je na ho… Tentokrát kolu s rumem vynecháváme.

Sobota – Race Day

V sobotu ráno celkem brzká vstávačka kolem šesté. Startuje se od nejvyšších čísel, první závodnice má číslo 65, pohledné francouzské děvče Chloe Gallean, které se později i stává vítězkou endura. Kluci mají 46 a 47 a já mam třicítku.

Petr s klidem dává ještě servis kola, jelikož si kolo nechal v obytce a nemohl mu tak dát předůkladný večerní servis jako my (otřít řetěz a připnout chip, 10 minutek). Otvírám balíček z kupkola a dávám mu XTčkovou hazku, jelikož jeho SLXko nějak nezvládlo sobotní trénink a s plechového ramínka se stalo ramínko gumové. Pořád máme ale ještě asi 45 min do startu v půl deváte a tak je pořád ledově chladný. Já jdu zatím prozkoumat místní keříky.

Na startu se kontrolují samolepky na kole a do okruhu nás vpouští po 45 vteřinách. S každým závodníkem se komentátor snaží udělat krátký rozhovor ve francouzštině nebo angličtině. Ptá se mne jak se cítím a tak mů říkám že dobře, že to bude určitě krásný den a že doufám, že si nic neudělám.

Na startu jedničky se potkávám s klukama, kteří ještě neodstartovali. Před každým startem musíme před komisařem vypnout a zapnout motor pro případnou deaktivaci speedboxů a dalších nepovolených krabiček a závodník nesmí brát do ruky mobilní telefon.

Z naší party startuje první Petr, koňská síla v jeho nohou odhazuje kameny ve startovním gatu. RZ zvládáme bez pádů jen jsme v cíli všichni celkem kyselí. V transféru na dvojku k nám dojíždí místní francouz a něco bručí do integrálky, že to bylo sooo physical. V klidu na Eco mód se přesouváme na dvojku, která byla hodně zábavná a kde jsem párkrat skoro zařval, ale dobrý. Jedemé trošku jinou cestou zase na start jedničky. Tu všichni zajíždíme o mnoho lépe než v prvním průjezdu, i proto že trať celkem vysychá. Marek dává stejný čas i s lehkým pádem a 20vteřinovým vyprošťováním kola z místní bushe. V cíli dáváme high five a jsme rádi, že je to za náma. Mne se během trojky ještě nějak zablokoval krk, ale ještě jsem to splužil. Možná bych měl přes zimu na silničce trénovat v integrálce.

Dojedeme do padoku, kde vidíme hned live výsledky. Petr zatím první, já druhý. Bohužel všechna velká jména jako Nicolas Vouilloz, Nicolas Quere, Adrien Dailly, Nicolas Lau, Fischbach, Wildhaber atd jsou stále na trati… Petr bere nakonec 13. místo, ztráta necelé 2 min. Já jsem 20., ztráta 3 min a něco, Marek spokojeně dojíždí na místě 31. Účast slabší ale konkurence celkem vysoká. Závodu dominují zejména francouzská jména, Nicolasové Quere a Vouilloz na prvních dvou místech. Výsledky zde.

Po závodě máme stále kolem 40% baterie, transfery jsme až na krátke vyjímky přejižděli na Eco mód, RZty samozřejmě v Boostu. Celkem 3 hod venku a 1300 up.

Vrátíme chipy, umyjeme kola a s Márou se přesouváme na apartmán do Nice. Večer je párty v Monaku kam se také později přesouváme. Do Monaka přijíždíme trochu dříve abychom to tady omrkli. Dáváme hambáče přímo pod tribunama F1 za pár éček a pozorujeme místní vozový park. McLaren, Bentley, když Mercedes tak v AMG, když báwo tak v eMku a looseři mají Range Rovery :) Jen nějak nechápem že kolem nás pořád jezdí jedny a ty samý auta, asi je to nějaký místní koníček kroužit skrze Monako a honit si ego tím, kdo má širší a nižší gumy… Ale co, každý má nějakou úchylku. Od 19hod je vyhlášení a pak zmíněná party v nádherném baru s balkónem. Dáváme rizeto a já neřidím a tak dávám 2 rychlá vína. Nicméně po osmé podnik opouštíme jedeme zpět do Nice balit a gruntovat apartement. Večer jsme ještě naladili na youtube Transibiřský express s Woody Harrelsonem, celkem lowcost ale pozornost upoutá. Dáváme rum s kolou a jdeme spát…

Neděle – odjezd

Opouštíme Nice asi kolem 9 hod ranní. Cesta je mnohem lepší, jedeme, žádné záseky. Na větší italské benzínce ještě kupujeme nějaké darčeky pro své nejmilejší…Pár hodin, pár kapučín a jsme doma nějak po 23. hod. Vyložíme nejnutnější a jdeme spát. Krásná práce, krasný výlet.

Foto: Piotr Staron a Rock Machine

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Oncek 21.4.2019 v 22:52

    Chujovina...

  • anonymní uživatel Pačes 22.4.2019 v 7:09

    Mno, ať si jezdí každý na čem chce.Ale závodit na ebajku, když cyklistika je primárně o výkonu jezdce,no nevím.
    Je to chujovina:-)

  • anonymní uživatel Honza 22.4.2019 v 8:22

    do prdele s ebajky

  • anonymní uživatel Ewa Farna (lokajsaje (a) zklady.com) 22.4.2019 v 12:35

    Paces: vykon jezdce v tomhle pripade jakoze roli nehraje? Je to sranda, e-biky vystridaly fotbal... Ac sem nezkusil, tak verim ze je to proste jinej druh zabavy. Enduro na masine je taky chujovina? Ty lemry neslapou vubec!

  • anonymní uživatel Pačes 22.4.2019 v 14:36

    To Ewa Farna: Pokud E-bajky vystřídají fotbal,ak to,rychle sem s nima,:-)) :-))

  • anonymní uživatel Mira 22.4.2019 v 16:29

    Pro nemocné nebo starší lidi dobrý... Ale pro zdravé lidi jen pro lenochy, firmy z toho udělali extra byznys... Možná časem s tim budou problémy protože blazni budou zvyšovat výkon až zakážou kola v lese a nikdo se nebude ptat jestli kolo nebo elektrokolo...

  • anonymní uživatel Gabosh 22.4.2019 v 19:43

    Jo, to je to správné slovo chujovina jak cyp !! :) :) Ale markethííínngg a pokrok nezastavíme... Všeci chcou všechno, mno, nikomu už nic není dobré. A za mě by měli být e-bajky jen pro důchodce a bolavé lidi a to jen ty, kteří kdysi jezdili na normálním kole a mají vztah i k přírodě. Enduro je přeci o tom v potu tváře dřít do gury a pak plný dolekop, ni? ;)

  • anonymní uživatel Technik 23.4.2019 v 0:42

    To je prdel zase kopa hejtru co vubec nevi ktera bije a nikdy ebike nevyzkouseli . Kecy typu to je tak pro duchodce atd. tvl na DK je to banda maratoncu se divim ze nejezdite nejakej to ten top event ,kdyz jste takovy drici. Spousta znamejch velmi dobrejch rideru jezdi e-bajku diky tomu ze ti to da daleko vic moznosti .Ano do kopce nemusim totalne potit krev jako na enduru ,ale uz tim ze to trosku pomuze tak o to te to kolo vic hecuje do toho poradne dupat a ten kopec si klido dam 3x a ne jen jednou unavenej z5 prijedu stejne ne-li vic pac to vsecko porad musis odkroutit nohama. Zatim sem jeste nepotkal manase kterej si koupi poradnej e-bike 100t a vejs jen kuli tomu ze si to chtel vyzkouset a nema zadnej vstah k prirode nebo ke kolum ... Na DHcku se taky vozim lanovkou joo jsem lazy DKids. Trochu soudnosti a rozhledu by neskodilo minimalne aspon zakladni znalost veci ke ktery se vyjadruju. Uznavam ze zavody e-bajku jsou trochu mimo obvzlast ,kdyz ma kazdej jiny zelezo ,ale tak to proste je lidi to delaj a delat budou pac je to kurna super zabava.

  • anonymní uživatel Gabosh 23.4.2019 v 8:32

    TO Technik: Tak ještě jinak. DHčko jedeš lanovkou nebo hold po svých v tom nevidím nic špatného, tak jako na lyžích. Ale připodobním to ke skialpu, to bychom měli mít taky motorek v ř*ti? Nebo na ferratu mít "nafukovací křídla", aby nám to jakože dopomohlo k vrcholu ? :):) Mám sjezdové pláště, bohužel na traily se silnicím někdy nevyhnu, nadřu se, ale těší mě, že jsem já a parťák kolo a ne "kámoš Ferda motorek" se kterým ten kopec dám 3x, proč ? Na to mi přeci stačí lanovka a bikepark. ;)

  • anonymní uživatel Mates2502 (mates2502 (a) gmail.com) 23.4.2019 v 8:58

    Nevím proč chce pořád někdo srovnávat nesrovnatelné... kolo je kolo... rozuměj je to něco co evidentně nemá motor . V čechách chybně zavedený pojem elektro kolo je něco co motor má. Pro přehlednost tedy navrhuji nepřekládat a používat označení pro tyto věci s motorem ebike, protože díky motoru to má blíže k motorbike než ke kolu. Jinak ať si každý jezdí na čem chce.

  • anonymní uživatel bok 23.4.2019 v 10:06

    Teda ten rám je fakt odpornej. To kromě Cube a možná Focus neumí nikdo pořádně udělat e-mtb design? Teď vlastně YT, ale tim to asi končí. Ad elektrický enduro...když to někoho baví, mě na tom jízda trailem připomíná jízdu v pneu od traktoru

  • anonymní uživatel Pačes 23.4.2019 v 11:34

    Těším se,až se potkají v lese borci,jeden na ebajku enduro a druhý na emotorce taky enduro:-))

  • anonymní uživatel Lukx 23.4.2019 v 11:46

    Kutine neeeeeee :(

  • profilová fotka CanaLL 23.4.2019 v 12:16

    aaaa další hromada elektroodpadu...

  • anonymní uživatel Tomas Kutin (tomas.kutin (a) gmail.com) 23.4.2019 v 12:32

    Cekal jsem hate, alespon ze se nasel jeden clovek co ma rozum.. Proste elektrokola sou a budou a bude jich porad vic a vic. Pro me je zakladni pointa to, ze proste se stejnym usilim za stejny cas si sjedu trail vicekrat. Nevim proc proti tomu tak vsichni zbrojite. V terenu se s tim da jet uplne stejne jako na klasickym enduru... Budu se na Vas tesit pri dalsim reportu :)

  • anonymní uživatel Tomáš 23.4.2019 v 13:07

    V RockMachinu by měli už leta vyměnit grafika, kdo se má na ty hnusný polepy a barvy dívat, to už není o vkusu....Přitom kola ujdou.

  • anonymní uživatel Jerry 23.4.2019 v 13:09

    Tykrávo v tý megatrubce je atomovej reaktor? Jinak je to HNUS velebnosti za 5 a BAN!!!:-D

  • anonymní uživatel Jerry 23.4.2019 v 13:11

    Tomas Kutin: Můžeš mi prosím vysvětlit co se stane s takovou baterií, která tvému superE-kolu doslouží? Zasadíš jí do země a vyroste z ní strom, nebo copak s ní bude?

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 23.4.2019 v 13:17

    2 technik

    mě zase dojímají řeči z druhé strany barikády - že prej ti co hejtí e-biky jsou socky, které na to nemají a dokonce na tom ani jaktěživ
    neseděli. Tenhle argument je Techniku děravej ze všech stran a ještě kulhá na obě nožičky.

  • anonymní uživatel Mates2502 (mates2502 (a) gmail.com) 23.4.2019 v 13:24

    Jen by mě zajímalo co pořád lidi vede k pokusům míchat vodu a olej. V GMBN přišli na to, že bikery ( ti co jezdí bez výpomoci www.gmbn.com/... nezajímá co si dělají tzv. bikeři ( ti co nejezdí bez výpomoci www.embn.com/... ) a proto založili stránku a kanál EMBN. Podobné logo podobná grafika... nedochází k hejtům a zbytečným konfrontacím... Možná mě jeden důvod napadá , že by obyčejná česká vychcanost.

  • anonymní uživatel krabica 23.4.2019 v 13:25

    Osobně toto použití moc nechápu, buď si chci zašlapat, tak jedu na traily, nebo se mi šlapat nechce a pak jedu do bikeparku, šlapat tak nějak na půl se mi nikdy nechtělo. :-)

  • profilová fotka Joei 23.4.2019 v 14:48

    to Jerry: Baterie se odevzdávají na recyklaci. Nemusíš mít strach, že bys ji musel zakopávat do země vedle svýho pejsánka.

  • anonymní uživatel Tomas Kutin (tomas.kutin (a) gmail.com) 23.4.2019 v 17:13

    Jerry je asi nejaky slunickar, co nikdy nemel walkmana, mobil, auto nakupuje pouze v plastic free obchodech a na prispevek si zasel do internetovy kavarny...ja ty ebiky nikomu netlacim, jen fakt nechapu proc hledate pseudo argumenty ze to je spatna vec...

  • anonymní uživatel Pačes 23.4.2019 v 17:28

    Mně E-bajky nevadí, brácha má celopéro Haibike, měl jsem ho půjčený 14dní,po těch 14dnech,se mi na klasické moc nechtělo:-))Ale závodit na ebike.Tož to je chujovina,:-));-))

  • anonymní uživatel Technik 23.4.2019 v 17:47

    Ados: Ve vetsine pripadu to tak skutecne je minimalne to ze se na tom ta vetsina co hejtuje nikdy nesvezla .To jestli na to nekdo ma nebo ne je vec druha to uz nesoudim.

  • anonymní uživatel PTBack 23.4.2019 v 18:47

    Mně se líbí, že si Kutin za svojí zábavou stojí, jak by taky ne. Je to článek o tom, že si zajel nějaký závody a komenty typu, že je to hrůza, jsou uplně směšný :D Právě naopak, jsou to závody a kdo nějakej jel, tak to pocejtil, jaký to je stát v rampě. ..A nehodit tlamu hned na rozjezdu. Je to zábava. Zkritizovat celej ten koncept ebiku je už něco jinyho. Já když spatřím borce na ebiku, tak jim automaticky pohrdnu a dál ho neřeším. Tuhle jsem strávil tři hodiny v blízkosti novyho, navoněnýho ebiku, pevňák v úrovni výbavy běžnýho horáka za 20 tis. Bylo tak hezký, že mi to nedalo a šel jsem se pomazlit. Když jsem si ho chtěl naučeným chmatem bývalého prodavače kol obtěžkat, přepadnul jsem s nim dopředu :D :D. Tim pro mne ebike skončil. Sám mám kolo postaveny tak aby fungovalo a především něco vydrželo a když se mi ke konci sezony podaří konečně dopnout kraťasy, tak si libuju, jak jsem s tím svým kolem lehkej a mrštnej. A svobodnej. Do kopce z kopce. Fakt si to neumím představit, vozit se na tý těžký krávě. Možná, že kdybych k tomu přistoupil jako k motorce, viděl bych to jinak. Ale to už radši pitbika. Sory za tak dlouhej koment, kratší nějak neumím. :)

  • anonymní uživatel Opi 23.4.2019 v 20:28

    Ebiky OK. Ale zavody na ebajcich? :D To je jak z parodie kdyz se to nekdo snazi spojit s cyklsitikou. Cyklistika je o kondici. To je jako kdyby na F1 dali slapaci pedali a sledovalo se kdo jak slape v pitstop lajne do boxu bez pouziti motoru :D Proste to sou dva svety, a michat do dokopy je totalni p***a. @jerry, ten reaktor si zabil :D

  • anonymní uživatel Opi 23.4.2019 v 20:31

    Jinak je to zavod pro luzry. Podivejte se na startovni lajnu. 15 chlapiku, nikto nikde, zadne publikum,.. fakt jak z parodie

  • anonymní uživatel Technik 23.4.2019 v 21:25

    PTBack : Tak se podivej treba na Lapierra ezestyho s fazua motorem je spoustu moznosti jak to vyrobit a ne vzdycky to musi bejt tezka krava z velikou baterkou a megawatt motorem .Ezesty je modularni diky fazue tzn. motor z baterkou proste jednoduse vyndas a mas klasicky mtb baterka i vykon jsou mensi ,ale kolo je hravejsi a dojezd vice ci mene stejnej.

  • anonymní uživatel PTBack 23.4.2019 v 21:46

    Technik : Zrovna na Zesty jsem se před asi třemi čtyřmi lety svezl, i na pár jinejch e-celopérech a přišlo mi to neohrabaný. Osobně si myslím, že na některý tratě muže bejt ebike prasácká prdel ale můj respekt si to nezíská. U svýho bydliště mám postavenou trať která z nedostatku skalek apod. stojí spíš na skocích, dvojáky atp. , a na to mi nějak pocitově sedí spíš lehký, agilní kolo. Neumím si představit, jak bych to kolo musel tahat, abych to dolítnul. Asi jedině ve strašný rychlosti, abych kompenzoval vyšší váhu a to pak ale upřímně klobouk dolů, jestli se do toho někdo takhle rozjíždí. Plus co na to řekne ta trať. Umím si představit motokros prasárnu směrem dolů ale nějaký hrátky ve vzduchu moc ne. Třeba se mýlím! Jestli to někdo dává aniž by se mu za čas ohlásila záda, sem s tím :) Osobně mi obyčejný kolo přijde víc všestranný a když se rozseká, netlačím domů takovou mrchu.

  • anonymní uživatel Jerry 24.4.2019 v 9:29

    Tomas Kutin: chtěl jsi vědět proč proti tomu lidi tak brojí, tak jsem ti dal za sebe jeden příklad, nic víc v tom nehledej. Mě osobně jsou E-bajky u zadku, serou mě spíš ty keci vokolo, jak je to ekologický,atd...
    Joei: No, s tou recyklací nevim nevim...Lithium z baterií je spíš na vyhození,a pochybuju, že z vyjetý starý baterie někdo něco recykluje na výrobu čehokoliv jinýho... Ale třeba to maj podchycený a můžu se mýlit...

  • anonymní uživatel Sunshine 29 24.4.2019 v 10:23

    Technik: jako klasickej éčkař to urputně bráníš, místo aby ti ty kecy byly úplně volný...argumentuješ (klasicky) stylem "kolikrát jsi na tom jel vole", kterej je stejně směšnej. Zkoušel jsem několik e-biků, (fully v cenách cca 150k +), až mi zdraví / věk jednou nedovolí, tak si to asi pořídím, ale zatím mě to fakt nechytlo. Závodit na tom mi přijde jako úplná parodie (respektive pokud to bude v rámci cyklistiky).

  • anonymní uživatel Mirra (m.krizek (a) email.cz) 25.4.2019 v 19:50

    Závody na eBajku asi nic moc - na to bych neměl fyzičku, ale pořídit si eBajk jako zimáka vřele doporučuji.

  • anonymní uživatel Technik 26.4.2019 v 3:48

    Sunshine 29... Jako klasickej eckar ...wtf miluju dostavani nalepek ty koko.Porad vetram i analogovyho sjezdaka a xcecko jak to k trailum v Kanade patri a, kdyz cas dovoli. Neprud sam si uznal ze si to mozna jednou taky poridis cas si o to rekne sam.

  • anonymní uživatel Sunshine 29 26.4.2019 v 13:19

    Technik: dobře, že jsi nám mimoděk sdělil, že jezdíš v Kanadě. To je hned situace jiná....Hned tě beru jinak :)

  • anonymní uživatel Ádoš 27.4.2019 v 17:31

    2 Techik

    ale prdlačku Techniku, vždyť "fenomén" e-bike hejtí spousty lidí, (kteří jezdí nebo dlouhou dobu aktivně jezdili na hobby- profi úrovni)
    kteří e-bike vyzkoušeli nesčetněkrát, různé modely v "high end" cenových relacích - od kamarádů a známých, v rámci testovacích víkendů
    atd. na různých typech trailů a přesto si raději za 180 000kč koupí "klasické" kolo než tuhle "krásku" a když už, tak jen jako další přírlstek do stáje, určitě ne jako primární zdroj zábavy. Proč?.....protože jsou to pořád srdcem bajkeři voe.

    Tahle "new wave" je fakt dobrá jen pro rekreační a hobby jízdu, pro lidi se zdravotníma indispozicema, pro starší ročníky,
    nebo jako druhej,třetí, čtvrtej kousek v garáži.....rozhodně by v tý garáži ale neměl bejt na prvnim místě. To je to, co
    spoustu lidí štve.

    Hromada lidí, kteří nemají k cyklistice a přírodě pražádný vztah, ale chtějí bejt cool a in (protože videa z red bull a z freeride videi na YT jsou přece strašně krutý žejo) , tak si koupí e-bike mašinu........fyzickou námahu v porovnání s klasickym bikem asi nebudeme rozebírat ne?

    No a pak zbytečně potkáš na kopci party lidí, který by si, slušně řečeno, .........viděl raději v městě než na kopci, k tomu "mistrovství světa".
    O tom to celé je.

    To že si někdo koupí e-bike na vyblbnutí v rámci rozšíření stávající stáje, nikomu neberu a nikdy jsem nebral

  • anonymní uživatel Tomas Kutin (tomas.kutin (a) gmail.com) 27.4.2019 v 19:23

    No vidíte a já jsem si éčko pořídil jako první kolo do garáže : ) A nemyslím si, že to mám jen na rekreační ježdění. Jsem plně zdravý, nemám žádný handicap, oči ruce hlava vše v pořádku : ) Mám to proto, že mne na tom teď baví jezdit více jak na klasickým enduru. Tečka hotovo. A co to je za řeči, že kdo má ebike tak už není srdcař biker? A proč jako ne?? Pane bože... Prostě ať si každej jezdí na čem chce, na enduru, na ebiku na tříkolce mne to je uplně jedno, hlavně ať Vám to dělá radost a neplýtváte energií tady těma nekončícíma diskuzema o tom co je správný kolo a kdo je ryzý bajker... Čau a až mne někde potkáte na fialce tak po mne prosím neházejte kameny, nechci jezdit pořád v integrálce. Ahoj
    Tom

  • anonymní uživatel Ádoš 27.4.2019 v 19:44

    přečti si pozorně, co jsem napsal.....já jsem nenapsal, že kdo má e-bike není "biker srdcař".

    Nepřekrucuj moje slova, alespoň ne v mé přitomnosti ;)

  • anonymní uživatel Sunshine 29 28.4.2019 v 23:08

    Tomas Kutin : a co jsi tady pod tím článkem vlastně čekal?

  • anonymní uživatel Tomas Kutin (tomas.kutin (a) gmail.com) 30.4.2019 v 22:13

    Lásku a pochopení ;)

  • anonymní uživatel Oncek 1.5.2019 v 19:01

    Tomas Kutin: Promiň ale tvoje argumenty proč jsou "éčka" víc cool než klasický kola mě fakt nepřesvědčili... Ať si každej jezdí na čem chce, ale ty si fakt myslíš vážně že "závodění" na elektrice je v pořádku? A řeči typu že tohle bylo první kolo co sis pořídil do garáže? To jako fakt? Šikovnej člověk tvýho kalibru kterej vyrábí tak nádherný kola jako je SingleBe dopustí aby vedle nádhernýho oceláka stála v garáži tahle elektrická zhovadilost? Fakt je smutný kam se ten svět řítí...

  • anonymní uživatel mates (mates2502 (a) gmail.com) 9.5.2019 v 8:08

    Tak to byla jen otázka času....www.idnes.cz/...

  • anonymní uživatel bok 9.5.2019 v 14:02

    mates: zcela logicky, najednou se tam totiž objevujou lidi co na to dřív fyzicky neměli..

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí