Cannondale rozšiřuje nabídku ebiků - zcela přepracovaná Moterra a nový Habit NEO

Autor: Keli, vydáno: 20.7.2019

Cannondale dnes na světlo světa uvedl dvojici nových kol. Elektrokol. Obě míří do terénu, ale každé trochu jiným směrem. Zcela přepracovaná Moterra nabídne více zdvihu a masivnější komponenty, naopak Habit NEO míří na traily. Co však mají obě kola společné jsou 29palců velká kola.

Nová Moterra je postavena tak, aby excelovala jak na drsných sjezdech a technických stoupáních. Habit NEO je šikovný, agilní, všestranný trailový stroj, který se cítí nejlépe na rychlých flow singletracích.

Moterra

Moterra je tradiční jméno ve flotile elektrokol značky Cannondale, vždy byla určena do ostřejšího terénu a ani nejnovější počin není jiný. Moterra nabídne 160mm zdvihu na obou kolech, většina velikostí veze kola průměru 29", výjimkou je velikost S, která veze menší 650b kola – důvod je jasný, menší kola jsou výhodnější pro jezdce menšího vzrůstu. Moterra nabídne více zdvihu než většina konkurence a kromě obří prostupnosti terénem nabídne i excelentní ovladatelnost a zábavnost.

A komu by bylo 160mm zdvihu málo, je v nabídce i speciální model s označením SE. Ta se odlišuje od zbytku světa především vidlicí, kolik elektrokol má namontovánu dvojkorunkovou vidlici. Moterra SE je osazena 180mm RockShox Boxxer, tlumičem Super Deluxe Select s expanzkou a plášti Maxxis Assegai v měkké směsi.



Habit NEO

Habit NEO je určen na rychlé a plynulé traily, stejně jako jeho neelektrický brácha má Habit u všech modelů obdobný zdvih 140mm vepředu a 130mm vzadu, devětadvaceti palcová kola a masivní pláště. I jízdní projev má být obdobný – agilní a zábavné kolo pro všech typy tratí a pro všechny druhy jezdců.

Obě kola mají namontovánu novou pohonnou jednotku od firmy Bosch. Zcela nový a velmi kompaktní motor Performance CX slibuje dostatek výkonu i v nejprudších kopcích a přirozený pocit při dopomoci. Motor je uchycen do proprietárního SI (System Integration) úchytu, díky němuž je celkové těžiště kola hodně nízko a vepředu – v pozici, kde je ideální předozadní rozložení váhy. Elektřinu motoru dodávají plně integrované (ale snadno demontovatelné) baterie Powertube s kapacitou 500wh a 625wh.

 

Rámy, jak Habit NEO, tak Moterra, jsou karbonové, vyrobené z cannondalovského lehkého a extrémně odolného BallisTec karbonu. Taktéž nechybí ani tzv. Proportional Response Suspension Technology, úprava geometrie dle velikosti kola – různé velikosti mají drobné změny v geometrii, tak aby pocit kola byl u všech kol stejný. Kromě moderní „long, low a slack“ geometrie jsou kola osazena i odpovídajícími širokými řídítky a krátkými představci – pro snadnou ovladatelnost i v náročném terénu. Všechna kola jsou již v továrním osazením s teleskopickou sedlovkou a také velkými kotouči s průměry 220 nebo 200 milimetrů.

Nová Moterra bude k dispozici ve třech modelech plus model Moterra SE. Habit NEO bude k dispozici ve 4 modelech. Pro více informací o nové Moterra a Habit NEO navštivte www.cannondale.com.

Ceny Habit Neo

Habit Neo 1 7,999 Euro
Habit Neo 2 5,999 Euro
Habit Neo 3 4,999 Euro
Habit Neo 4 4,499 Euro

Ceny Moterra

Moterra 1 7,999 Euro
Moterra SE 6,999 Euro
Moterra 2 5,999 Euro
Moterra 3 4,999 Euro

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí