Michal Prokop mění barvy, nově pojede za Rock Machine

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 14.1.2020

Po letech na německém Ghostu náš nejlepší enduro jezdec a také organizátor největších enduro závodů Michal Prokop mění barvy. Nově bude sedlat kola značky Rock Machine. Na začátku jeho dlouhodobé spolupráce s českým výrobcem jsem ho vyzpovídal, zde jsou jeho odpovědi. A nejen ty, i super welcome video.

d:key: Po několika letech se vracíš pod křídla české značky. Tentokrát je to Rock Machine. Těšíš se?
MP: Na spolupráci se těším moc. Nová motivace, nové plány a vize značky se mi fakt zamlouvá.

d:key: Ghost, tvůj předchozí chlebodárce měl na tvé osobě dost založenou propagaci pro enduro a podobné disciplíny. Jak to bude u Rockmachine?
MP: Myslím si, že by to mělo být hodně podobné. Nebudu v Rock Machine jen závodník, ale také ambasador, takže budu vytvářet obsah a promovat kola/disciplíny, které jsou mi blízké.

d:key: Jaká kola jsi nafasoval?
MP: Portofilo kol při zvažování přestupu bylo pro mě stěžejní. Kdo mě chvíli sleduje ví, že jezdím převážně na enduru, eBike enduru a gravel biku. Tyto kola Rock Machine v nabídce má hned v několika variantách, což bylo pro mě výhodou. V garáži teď mám na vyzkoušení velikostí Blizzard RZ, Blizzard TRL, Blizzard eBike a Gravelride CRB.

d:key: Rockmachine se vyvíjí v Kopřivnici. Budeš se také nějak podílet i na vývoji?
MP: To je jedna z podmínek spolupráce. Rád testuju nové věci, zkouším nové nastavení a ladím kolo tak, aby se co nejlépe chovalo na trailu. Bike bussines je hodně napřed, tak doufám, ze se mi podaří už nějaké poznatky protlačit do kolekce 2021.

d:key: Prozraď nám tvé plány na letošek. Pořádání Blindura je jasné. Ale co závodění. Přijde mi, že poslední dobou jsi trochu ustoupil do pozadí. Přitom ti to furt dost jede, ne?
MP: Jo, ředitelování Blindura je jasné, letos to bude pecka! V Ghostu, když zatáhli enduro tým, tak závodění nebylo na prvním místě. Chtěli spíše „content“ než výsledky za závodů. Letos toho závodění bude trochu víc, za což jsem rád. Kalendář závodů v těchto dnech finišujeme, ale určitě pojedu domácí Enduroserii, vybrané závody EWS a nově přidám i některé endurové závody na eBiku.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka David 14.1.2020 v 22:48

    pecka, podpora a propagace CZ - ne jenom kol atd. Tobě bych přispěl na závody hned, kdybys potřeboval :-) palec pro Michala :-)

  • anonymní uživatel Venca 15.1.2020 v 12:06

    to d:key - nezmiňoval se Michal jestli zase pojede mullet bike?

  • profilová fotka Keli 15.1.2020 v 12:15

    Venca: na toto téma jsme se nebavili.

  • anonymní uživatel Janek 15.1.2020 v 13:20

    Dobrý, Rock Machinu fandim a Prokop pro ně bude velký plus,takže dobře hoši! Zajímalo by mě, jestli bude jezdit i nějakýho gravela od RockMachinu, docela mu to na něm jde a vydeo z Jarova kde to brousí na "cyklokrosový" trati je hodně pěkný

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 15.1.2020 v 18:42

    Jeď dědkufoto ke komentáři

  • anonymní uživatel Tomek 18.1.2020 v 8:29

    Pěknej počin, taky si myslim že Michalovi ted hodně sedne nějakej ten gravel, či cyklokrosovej bajk, nevim jak to popsat.. ale on umí na všem, to je fajn. Takže držim palce, konečně nějakej sympatickej obličej u RockMachinu:)

  • anonymní uživatel pps 18.1.2020 v 15:44

    Od RM dobrej tah,Michal je opět posune dál, což je jen dobře.

  • anonymní uživatel Mára 20.1.2020 v 14:41

    Hlavně aby RM Michala využil i u vývoje kol, myslím, že RM trošku zaspal tím, že nemá na 2020 v nabídce 29" ostrej Enduro bike. Mají sice 29" Blizzard, ale obávám se že 140 mm zdvihu je málo.

  • profilová fotka Keli 20.1.2020 v 15:00

    Aktuální systém odpružení, který RM používá neumožňuje větší zdvih zadní stavby než 140mm. Osobně by mi míň zdvihu nevadilo, pokud by byl ostřejší hlavový úhel. Aktuálně tuhle 29 testuji...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí