Test: VPACE FRED 265 - dětský endurový a sjezdový bike

Autor: Petr Maizner, kategorie: Test, vydáno: 21.8.2023

Kdo si už někdy prošel výběrem dětského "celopéra" ví, že vybrat to správné a vyhovující kolo je pořádný oříšek, u kterého se leckterý rodič zapotil. Proč jsme při výběru nového enduro kola pro 9letého Tomáše nakonec zvolili pro nás dosud neznámou značku kol a jak jsme s výběrem po půlce sezóny spokojeni?

Tak jak děti bohužel rostou, tak i kola na kterých jezdí, časem ukáží své limity. Byl podzim 2022 a já už dávno věděl, že náš stávající celoodpružený Rocky Mountain Reaper 24, na kterém Tomáš jezdil, už na další sezónu stačit nebude a to ani, kdybych využil možnosti vyměnit 24" kola za 26". Marketingově to sice vypadá jako dobrý nápad, většinou ale v praxi dítě roste tak, že v době kdy už by využilo větší kola, je mu malý rám. Rocky Mountain nám tedy vydržel v souladu s očekáváním necelé dvě sezóny a byl čas se poohlédnout po něčem jiném. Ale čím nahradit tenhle bike a jaké si zvolit alespoň základní požadavky na komponenty, které by splnily jízdu v těžším terénu, větší skoky, stabilitu při jízdě apod.?

Každý má určitě požadavky na kolo trochu jiné podle svého stylu ježdění. Pro nás ale byla největší výzva sehnat kolo bez kompromisů. Kolo, které bude fungovat hned a nebude třeba na něm měnit několik komponent za ty "méně kvalitní" z výroby. Tím jsme si totiž už jednou prošli a znovu jsme stejný proces opakovat nechtěli.

Ne že by Rocky Mountain byl špatným kolem, to určitě ne. Ale pokud už rodič hledá pro svého malého bajkera něco kvalitního co vydrží, tak v této kategorii už tolik rozdílů mezi dětským a dospěláckým kolem není, co se výbavy týká a to se odráží na ceně. Většina výrobců dětských celoodpružených kol se tedy snaží vejít do nějaké rozumné cenové hladiny, protože nikdo přeci nechce kupovat kolo za 150t. Kč na dvě sezóny. A to v tom lepším případě. A tomu odpovídají i použité komponenty. My jsme na zmíněném Rocky Mountain nakonec vyměnili komponent tolik, že výsledná cena kola předčila veškerá má očekávání.

Začalo to plášti, které od výroby na tehdejším ročníku byly dobré tak leda na pumptrack, ale ne na enduro terén kam kolo patřilo, brzy jsme narazili na limity brzd, kotoučů, chybějící teleskopické sedlovky a v neposlední řadě se po pár jízdách odporoučela i vidlice Suntour, kterou jsem po čtvrtém repasu odmítl dál testovat a cenu kola navýšil o dalších cca 20t. Kč za vidlici Marzocchi.
A tomu všemu jsem se chtěl s novým kolem vyhnout. Zároveň padla možnost koukat po ojetých kolech, protože výběr na bazarech je v této kategorii opravdu žalostný a většina takových kol se na bazary ani nedostane. Opět jsme tedy skončili u výběru kola nového. Přes všechna má očekávání, se ale záhy potvrdily mé obavy, že většina výrobců dětských kol prodávaných v ČR má podobnou cenovou politiku a používají téměř identické tomu odpovídající komponenty.

Začalo tedy hledání alternativ na internetu, ale k rozumnému závěru jsem nedošel. Až při jedné z našich návštěv nejmenovaného německého bikeparku jsem si všiml, že tam nemálo dětí jezdí na kolech pro mě do té doby neznámé značky VPACE. Kola už od pohledu nevypadala vůbec špatně a návrat domů byl ve znamení hledání na internetu, o co že to vlastně jde.

VPACE je malý výrobce kol z Německa zaměřující se již několik let výhradně na vlastní návrh a výrobu dětských bajků a to pro všechny kategorie ježdění i věku jezdce. Na západ od nás již dlouho známá a dětmi běžně používaná kola, v ČR a na Slovensku značka, o které v podstatě nikdo neví, že existuje. 

Vyrábějí vše od kol pro XC ježdění přes endura, trailové bajky, trialová kola i gravely a to ve všech dětských velikostech. Dokonce k mému velkému překvapení tato firma vyrábí i dětské dirťáky, což je kategorie kol dětem v podstatě zapovězená (ostatně jednoho už máme taky doma, ale o tom třeba jindy). Co jsem ale opravdu hledal, bylo kolo s názvem FRED. Tehdy nový koncept kola, dostupný pouze na předobjednávky, určený primárně do drsného terénu tam, kde si jejich endurový MORITZ netroufal. Sám VPACE toto kolo označuje jako Kids Downhill Bike a při pohledu na chystané parametry jsem věděl, že to je přesně to kolo, které pro Tomáše hledám.

Jediná překážka byla, že VPACE prodává kola pouze napřímo přes internet jako mnoho jiných německých značek a nedají se nikde v ČR vyzkoušet. Od tohoto roku je sice možné kola již vyzkoušet v mnoha zahraničních bikeparcích po celé Evropě, u nás tato možnost zatím ale stále chybí. Kdo se ale v kolech už trochu vyzná, ví, že stačí pohled do tabulek a zkoušet není co. Ostatně, děti rostou tak rychle, že řešit do důsledku nějakou geometrii a měřit milimetry na reach, stack apod. nemá smysl, protože ta geometrie bude jiná teď, když Tomáš měří 140 cm a bude jiná další sezónu, až bude měřit 155 cm. 

Hliníkový celoodpružený bajk vážící 13,6 kg dostupný ve stříbrné, nebo červené barvě postavený jako mullet s 27,5" kolem vpředu a 26" vzadu, na pláštích Maxxis, s odpružením na zdvihu 160 mm postaveném na vidlici Fox 36 Performance Series a tlumičem Fox Float X Performance Elite, brzdami Magura MT5 s 180 mm kotouči, řazením SRAM GX11 s rozsahem 10-42 zubů a doplňkovými komponenty značky Reverse. Mile překvapily i v ceně dodávané vodítko řetězu s napínákem a ochranou převodníku od E-Thirteen a kompletní vnitřní vedení bovdenů. Jediné co v základní výbavě chybí je teleskopická sedlovka, tu ale výrobce nabízí volitelně ke koupi. A to vše za cenu, která sice nebyla úplně nízká, nicméně stále byla mnohem nižší, než kolik mě stál po zmíněných úpravách předchozí Rocky Mountain a v podstatě srovnatelná s jinými novými dětskými koly na trhu. Detailní geometrii zde popisovat nebudu, ta je k dohledání na stránkách výrobce a liší se podle velikosti kola. To se vyrábí i v dalších dvou velikostech, pro menší děti na 26" kolech a pro větší na 27,5". FRED tedy svými modely pokryje děti o výšce cca 135-170cm.
Jak říká sám majitel značky VPACE. "Chceme dělat taková kola, za která se nemusíme stydět".

Kolo nakonec dorazilo jako dárek ještě do vánoc za což má VPACE palec nahoru a díky letošní slabé zimě jsme ho měli možnost hned 1. ledna dojet otestovat do tehdy otevřeného bikeparku Geisskopf.

Očekávání byla veliká, kolo vypadalo dobře na pohled i výbavou, ale jak se na něm bude jezdit? Jaký bude přechod z menšího 24" kola? Nerozpadne se nám to celé pod rukama? Nerozpadlo, je začátek srpna a po půl roce ježdění ve všech možných bikeparcích v ČR i v Evropě, účasti na různých závodech atd. mohu konstatovat, že lepší výběr jsme udělat nemohli. Tomáš si ho chválí ve všech ohledech, jízdně mu sedí výborně i přesto že výškou své postavy je ještě stále lehce pod doporučovanou tabulkovou velikostí. Kolo ho neuvěřitelně posunulo dál, dovolí mu posouvat se tam, kam by si na 24" kole s předchozí výbavou netroufl. I přes svou téměř sjezdovou geometrii je kolo hravé a obratné zároveň, zvládá s námi zatím všechny sjezdy, skoky, terény i triky. Zatím jsme nenarazili na jeho limit a to ani co se výbavy a zpracování týká. Původní obavy, zda zmíněné tlumení bude pod Tomášem, který váží 35 kg fungovat, byly také rychle rozptýlené. Funguje to výborně!

 

Kromě pár komponent, které jsme vyměnili pouze z důvodu barevného vyladění a předělání kol na bezduše je kolo bez jakékoliv úpravy, což bylo přesně to, co jsem od kola této kategorie očekával. Vlastně ano, vyměnili jsme brzdové páčky Magura MT5 za Shimano XT, ale to spíš ze zvyku a pro jejich příjemný chod, než pro funkčnost samotnou. Brzdové třmeny jsme ale nechali původní Magura.

Samozřejmě se tu nabízí otázka, zda na dětském kole nutně potřebujete takovou výbavu, vidlici Fox 36 Performance, tlumič Float X Performance apod. Ale odpověď je jednoduchá, možná nepotřebuji a možná to je trochu overkill, ale funguje to bez problémů, je na to spolehnutí, jezdí se s tím výborně a pokud to mám ve výbavě za stejnou cenu, za kterou ostatní výrobci nabízejí základní komponenty, tak proč to nemít? A pokud by to kolo bylo přeci jen na někoho moc, pak má VPACE v nabídce i endurovo/trailový celoodpružený MORITZ, který je dostupný ve velikostech od 20" do 27,5" s o něco méně nadupanou výbavou a méně sjezdovou geometrií. 

Takže pokud hledáte pro svého malého bajkera celoodpružený bike s kvalitním osazením a moderní geometrií na pořádné ježdění v terénu, tak FRED je to pravé pro vás a značku VPACE mohu určitě doporučit. Co se mě také líbí nad rámec kola samotného je i přístup firmy a budování VPACE komunity mezi rodiči, jejich malými bajkery a značkou samotnou např. na sociálních sítích apod. Děti se pak cítí součástí určité rodiny a napomáhá tomu například i fakt, že jsme ke každému zakoupenému kolu dostali i dresy a mikiny z VPACE edice. Děti se pak v bikeparcích hned poznají, což je fajn, U jiných značek jsem podobný přístup nezažil. Většinou to spíše bývá styl "prodali jsme Ti kolo a víc už nepotřebujeme".

Takže "SHRED WITH FRED" a budeme se s Tomášem těšit, že potkáme v našich bikeparcích do budoucna víc FREDů.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Gabosh 21.8.2023 - 8:25

    Tomíku držím palce jsi borec, kam ses za dva roky dokázal posunout ! Jen tak dál! Kolo bude parádní. Petře a ty se ozvi, malý by si mohl zaskákat na nově vyshapovaném spotu toho kámoše;). Můžete , ale bez YouTube a kamer prosím! Chápeme ;)

  • anonymní uživatel Radek 21.8.2023 - 12:44

    Přesně jsem přemýšlel, jak dobře ta vidle funguje. Já i s 65 kg mám s vidlicemi problémy. Možná je nějak speciálně naladěná na děti.

    • profilová fotka Petr M. 21.8.2023 - 14:01

      Ahoj Radku,
      také jsem z toho měl obavy, ale nakonec je to bez problémů.
      Byl jsem připravený tam v případě potřeby nahradit olej nějakým s jinou viskozitou, ale prozatím jsme si vystačili jen s tlakem nižším, než na které jsou stavěné tabulky Foxu, protože ty tabulky nepočítají s tak malou váhou. Minimální možný tlak je dle Foxu 40PSI, Tomáš má nafoukáno na 50PSI a ani na velkých skocích a dropech na doraz zatím nešel. V terénu se to chová taky bez problémů .... tedy říká on :-) Je to jen o nastavení a naštěstí ta Performance Elite je v těch nastaveních komfortnější a chová se lépe, než ty obyčejnější typy.

  • anonymní uživatel Karel (Xxx) 23.8.2023 - 12:46

    Kolo vypada libově a mladý se toho očividně neboji...
    Tak at to lítá!!!

  • profilová fotka Petr M. 23.8.2023 - 13:56

    Díky, Karle

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí