Novinka: Merida a její nová řada eTRILOGIE - eONE-SIXTY/eONE-FORTY

Autor: Merida Czech, vydáno: 4.3.2024

Inovované a přepracované modely eONE-SIXTY a eONE-FORTY pro rok 2024 přicházejí s upravenou geometrií a odpružením, inspirací jim byla velmi dobře hodnocená dvojice kol ONE-SIXTY a ONE-FORTY.

 

Vedle těchto změn je pak zásadní samotné rozdělení novinek do tří samostatných skupin - celokarbonové modely  eONE-SIXTY CF se zaměřují především na nízkou hmotnost a vysoký výkon. Modely  eONE-SIXTY LITE sdílí se svým karbonovým sourozencem stejnou geometrii rámu, ale mají vyjímatelnou baterii s vyšší kapacitou. Poslední z trojice eONE-FORTY LITE je postaveno na hliníkovém rámu a jedná se o univerzál pro ty, kdo hledají komfortní svezení při pravidelném dojíždění a zároveň mají v plánu víkendové traily. Více v tiskové zprávě.

Nová řada eTRILOGIE - eONE-SIXTY/eONE-FORTY

Velký dojezd, nízká hmotnost, výkonná podpora. Jezdci dnes chtějí od svých horských elektrokol mnohem více než kdykoli předtím, ale někdy je nejlepším kompromisem nedělat kompromisy vůbec.

Abychom mohli vyrobit kolo, které by uspokojilo všechny typy jezdců, vrátili jsme se k rýsovacímu prknu a vytvořili zcela novou výkonnou řadu eMTB; říkáme jí eTRILOGY. Tato tři kola totiž sdílejí klíčové prvky, ale každé z nich má zásadně odlišný charakter, který pomáhá poskytovat správně dávkovaný výkon stále rostoucí skupině uživatelů horských elektrokol. Vybírat mohou mezi karbonovou verzí eONE-SIXTY CF, hliníkovou eONE-SIXTY LITE nebo hliníkovou eONE-FORTY LITE. 

 

eONE-SIXTY CF

eONE-SIXTY CF je celokarbonové, lehké výkonné elektrokolo (eMTB). Je vybaveno 170 mm zdvihu vpředu a 174 mm vzadu (27,5" kolo), plně integrovanou baterií s kapacitou 600 Wh, kterou lze rozšířit až na 960 Wh. Díky nízké celkové hmotnosti a extrémně nízkému umístění baterie v dolní rámové trubce nabízí maximální jízdní výkon a manévrovatelnost v situacích, kdy záleží na každé vteřině. 

 

eONE-SIXTY LITE

Model eONE-SIXTY LITE nabízí maximální dojezd v kombinaci s plnohodnotnou asistencí a perfektním výkonem na trati. Celohliníkové kolo eONE-SIXTY LITE má stejný zdvih jako eONE-SIXTY CF a je vybaveno odnímatelnou baterií s kapacitou 750 Wh, kterou lze rozšířit na více než 1100 Wh pro bezkonkurenční dojezd. Nejnovější geometrie rámu, odpružení a řada praktických funkcí zlepšují ovladatelnost a výkon na trailech. 

 

eONE-FORTY LITE

Model eONE-FORTY LITE je určen pro jezdce, kteří nepotřebují extra zdvih, ale hledají neuvěřitelnou všestrannost eMTB SUV, aby mohli kombinovat každodenní použití v průběhu týdne s vynikajícím výkonem na trailech o víkendu. eONE-FORTY LITE je vybaveno velkou vyměnitelnou baterií s kapacitou 750 Wh, možností prodloužit dojezd díky navýšení kapacity na více než 1100 Wh, pohonnou jednotkou s plnou asistencí a univerzálnější specifikací.

 

Společné prvky, funkce a technologie

Ačkoli mají kola eTRILOGY velmi odlišné vlastnosti, aby mohla uspokojit odlišné skupiny uživatelů, z velké části jsme se inspirovali u velmi úspěšných kol ONE-SIXTY a ONE-FORTY. Tato dvojice hrála významnou roli při vývoji nových celoodpružených elektrokol, přičemž mnoho z jejich recenzemi oceňovaných funkcí a technologií bylo použito právě u nové řady eONE-SIXTY / eONE-FORTY.

Nová celoodpružená elektrokola využívají specifickou verzi kinematického odpružení FAST, které bylo poprvé představeno u modelů ONE-SIXTY a ONE-FORTY. Odpružení poskytuje pákové poměry specifické pro konkrétní velikost kola a umožňuje tak lehčím jezdcům využívat plný zdvih, zatímco vyšším a těžším jezdcům poskytuje potřebnou podporu.

  

Řada eONE-SIXTY je vybavena také technologií P-FLEX flexstay, která snižuje hmotnost a nároky na údržbu, zatímco u modelu eONE-FORTY zůstává zachován zadní čep, který usnadňuje montáž zadních nosičů a plnohodnotných blatníků. Všechna kola lze provozovat s 27,5" zadním kolem nebo s dvěma 29" koly, aniž by se zhoršily jízdní vlastnosti, a to díky použití FLIP CHIP upevnění, které koriguje geometrii.

Systém určování velikosti AGILOMETER navíc umožňuje vybrat si z více možností velikosti rámu podle jízdních preferencí. Nízká výška horní trubky v kombinaci s dlouhým zdvihem nebo nastavitelnými teleskopickými sedlovkami u všech velikostí znamená, že si můžete vybrat krátký rám pro agilitu nebo delší rám pro stabilitu. Použili jsme geometrii značně ovlivněnou modelem ONE-SIXTY, ale zdokonalili jsme ji pro jedinečné potřeby eMTB. To znamená delší rám, menší hlavový úhel a strmější sedlový úhel než u předchozí generace kola, ale zároveň rám upravený tak, aby jízdní vlastnosti zůstaly dynamické i přes vyšší hmotnost.

Pokud jde o pohonné jednotky, řada eTRILOGY spoléhá na nejnovější motory Shimano EP801, které kombinujeme s různými typy a velikostmi baterií, abychom uspokojili různé skupiny uživatelů. 

A konečně, do nové řady eONE-SIXTY / eONE-FORTY jsme zavedli dlouhý seznam funkcí a technologií, jako je např. integrace kabelů WIRE PORT, TRAIL MOUNT, TEAM TR sedlovka (specifická pro daný model) a další, které nabízejí maximální výkon a uživatelskou přívětivost, ať už se kola eTRILOGY vydají kamkoli. 

Další funkce a technické podrobnosti i podrobné specifikace naleznete na eONE-SIXTY a  eONE-FORTY

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Jerry 4.3.2024 - 12:26

    Vyrábějí se ještě vůbec "normální" kola, nebo už všude serou baterie a elektromotorky? A je k tomu třeba solární nabíječka, když už to má bejt ekologický? Když si to člověk koupí a bude chtít jet třeba na týden na výlet mimo civilizaci, kde si tu baterii má dobít? Nikde nevidim tažný pro vozík z centrálou, nebo se vozí v baťohu?

    • anonymní uživatel daywak (daywak (a) gmail.com) 4.3.2024 - 12:43

      Trapné, tyhle řečí........ Nebo to mělo být vtipné? To snad ne.

    • anonymní uživatel Lukass 4.3.2024 - 18:46

      ty bejku! dej si radci pivo...

    • anonymní uživatel šimpanz (šimpanz (a) bananovarepublika.cz) 5.3.2024 - 9:11

      -11 ... je třeba se smířit s tím, že pro nás posledních pár "neelektrikářů" už zde nebude místo. Dám Ti dobrou radu. Elektriku nekomentuj. Nikdy. Přečti si raději článek o blatníku, ten je fajn! :)

      • anonymní uživatel Lejnožka 5.3.2024 - 15:20

        to není blatník na éčko?

      • anonymní uživatel Ewa Farna (nazdar (a) leto.cz) 5.3.2024 - 20:09

        Az budes ve veku, kdy ti zdravi nedovoli podivat se na kole na tvuj oblibeny kopec, tak si na nej radsi nevyjedes aby ses neponizil na Ecku?

        • anonymní uživatel Honza S. (jmeno (a) prijmeni.cz) 5.3.2024 - 21:06

          Přesně tak. Radši půjdu pěšky.

        • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 6.3.2024 - 10:46

          Nebo si radsi koupim normalni motorku...radsi spacham sepuku nez aby me nekdo videl na ecku tvl
          btw pokud Ti zdravi nedovoli vyjet na kopec, tak ti asi ani nedovoli jet z nej dolu ne?

          • anonymní uživatel Strejda 6.3.2024 - 10:55

            ..no dle fyziky by to myslim dolu jít mělo..

  • anonymní uživatel Ua 4.3.2024 - 19:49

    Ty vole to je ale dělo !! To musí jet samo, né ?

    • anonymní uživatel Karel 4.3.2024 - 20:48

      Nevím kluci řikali že je to větší dřina než na normálu

      • anonymní uživatel Strejda 5.3.2024 - 6:40

        ..když dojde šťáva ,,tak určitěé"...

  • anonymní uživatel Shu Lin (tyvogo (a) lepra.cz) 5.3.2024 - 9:13

    To je neco jako skutr...je to dobry dokud te na tom nevidi kamosi

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí