Biker 06-2012

Autor: Biker Mag Crew, vydáno: 23.9.2012

ikonaŠiesty tohtoročný Biker vonku 25. septembra!

Leto je preč, Biker je tu! Už v utorok 25. septembra môžete v stánkoch, obchodoch Tesco, bikeshopoch aj pumpách Agip a Slovnaft hľadať šieste tohtoročné číslo, v ktorom okrem 96 strán článkov z bikového sveta nájdete aj voľné vstupenky na veľtrh Bike Brno, dve vyberacie rozkladacie mapy bikových trás a veľký nástenný plagát. A čo tých 96 strán článkov? Nájdete v nich aj toto…



Eurobike je najväčšia výstava bikov, bikových komponentov a oblečka na svete a preto sme nemohli chýbať ani na ročníku 2012. V Bikeri preto nájdete niekoľko desiatok noviniek na sezónu 2013, a to nie je všetko. Ide len o prvú časť! Okrem toho môžete desiatky ďalších z nášho foťáka a pera nájsť na stránke Biker.sk.





Aj v tomto čísle pokračujeme v seriáli rád ako si na biku zlepšiť techniku aj kondíciu. Tentoraz sa pozrieme na skákanie dropov a prekonávanie prekážok na traili vzduchom. Efektívne aj efektne.





Vývoj zjazdových bikov prešiel od deväťdesiatych rokov snáď najdlhšiu cestu spomedzi všetkých. Porovnali sme teda zjazďák od GT z roku 1998 s tým terajším a zistili sme aké by to bolo postaviť ho na dnešné sveťákové trate.





Hlavnou témou šiesteho tohtoročného čísla je utrpenie. No dobre, možno skôr vytrvalosť, ak samozrejme máte dostatočne pevnú vôľu. Predstavíme vám päť najťažších 24-hodinových pretekov na svete. Z jedného z nich, svetovo unikátnej zjazdovej 24-hodinovky v rakúskom stredisku Semmering, máme aj report z prvej ruky od našich redaktorov!





Livigno je jednou z najobľúbenejších destinácií slovenského bikera túžiaceho po dobrodružstve za hranicami. My sme si tento rok dopriali týždňový trip do talianskeho raja, a prinášame vám z neho report plný krásnych fotiek. Okrem toho vám predstavíme trasy na Donovaloch a pri Spišskom hrade, ktoré nájdete spolu s tipmi na ubytko a zaujímavosti v oblasti v dvoch vyberacích, rozkladacích mapách!





Časy, kedy si museli dievčatá kupovať chlapčenské bicykle v čo najmenších veľkostiach sú už preč – čoraz viac značiek prichádza na trh s dámskymi bicyklami nielen do mesta, ale aj na takmer všetky disciplíny mountainbikingu. Štyri z nich za rozumnú cenu sme otestovali a pokúsili sa zodpovedať na otázku, či ženy skutočne potrebujú ženskú geometriu a komponenty. Tak či onak, určite si z nich vyberiete!





Či už ich voláte flaty, voľňáky, alebo platformy, a či už na nich jazdíte kvôli bezpečnosti, pocitu voľnosti, či kvôli trikom, otestovali sme pre vás sedem platformových pedálov hodiacich sa na trail, aj zjazd. Okrem toho sme sa presvedčili, že vyhrať test môžu aj tie najlacnejšie…





BMX Crew tentoraz zavítala do skateparkov v Pardubiciach a Úpiciach, a preto sa môžete tešiť na dva spot guidy, ktoré vám pomôžu pri vyberaní destinácie na víkendový tripík. Okrem toho pre vás máme aj report zo street session na viedenských uliciach a námestiach.





Máte vôľu v orechu na zadnom kolese, alebo sa otáča hlasnejšie, ako keď ťažkoodenci pogujú v lodnom kontajneri? Povieme vám ako ho rozobrať, vyčistiť, premazať, zložiť, a najmä nepokaziť, nech si zase rapká tak ako má. Všetko v rubrike servis.





Okrem toho nájdete v Bikeri číslo 6 lomeno 2012 reporty z pretekov, rozhovor s ďalšou legendou slovenského MTB, report z 1711 kilometrov dlhých pretekov Craft 1000 Miles Adventure a mnoho ďalšieho. A ak by vám to nestačilo, určite nezabudnite každý deň klikať na Biker.sk, kde nájdete ďalšie novinky z bikového sveta, a kde si môžete Bikera predplatiť za polovičnú cenu.





Nech sa vám aj tento Biker páči!

Biker mag crew

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí