MojeKolo

Biker 05-2012

Autor: Biker Mag Crew, vydáno: 1.8.2012

ikonaS prvým augustovým dňom je tu aj prvý skutočne letný Biker, s ktorým si dokonale vychutnáte dovolenku na dvoch kolesách. Nájdete ho vo všetkých dobrých predajniach tlače, bikeshopoch, obchodoch Tesco, benzínových pumpách Agip a Slovnaft, alebo si ho môžete za polovičnú cenu predplatiť na www.biker.sk. A čo vás čaká vnútri? Čítajte!

Pedále si na biku veľa lásky neužijú. Len zriedkakedy im venujeme aspoň nejakú pozornosť, a pritom sa od nich očakáva, že budú vždy dokonale fungovať. Preto sme pre vás otestovali deväť nášlapných, z ktorých mnohým nevadí ani prístup ako keby boli od macochy, a vždy sa do nich spoľahlivo našliapnete.





Ako sa posunúť na vyšší level nielen čo sa týka skillu, ale aj kondičky? Od tohto čísla vám budeme v každom ďalšom prinášať rady ako sa zlepšiť na biku do kopca, z kopca, po rovine aj vo vzduchu. V prvej časti sa pozrieme na pracovanie s ťažiskom a tipy na silový aj kondičný tréning.





Whistler, Utah, Lago di Garda, či Wales. Na svete existuje viacero miest, ktoré sú univerzálnymi dream spotmi pre väčšinu bikerov. Nám sa podarilo dostať sa do Utahu a na najznámejší trail v štáte – The Whole Enchilada. V Bikeri nájdete masívny report zo sedemhodinového zjazdu troma klimatickými pásmami z vysokohorských skál až na púštny piesok.





Vývoj ide raketovo dopredu a preto je ľahké zabudnúť na to, ako málo nám kedysi stačilo na to, aby sme po práci vybehli do lesa na dvoch kolesách. Preto vám opäť prinášame príbeh o tom, ako to všetko na horských bicykloch začalo – tentoraz zo Stredného Slovenska.





Dovolenky sú v plnom prúde, počasie nám praje, a preto nie je zlý nápad vybrať sa hľadať výjazd snov aj za hranice okresu. V Bikeri nájdete hneď tri tipy na trasy po celom Slovensku, ktoré ulahodia oku aj kolesám. Výslnie tlačiarenskej černe si tentoraz užijú Belianske Tatry so Spišskou Magurou, Martinské Hole a Počúvadlo pri Banskej Štiavnici.





Radi si na vrchu kopca vyberáte mozog z hlavy, nasadzujete helmu a všetkými desiatimi zvierate gripy počas strmhlavej jazdy dole kopcom? Presne pre vás máme skupinový test šiestich zjazdových bikov, medzi ktorými nájdete aj niektoré za skutočne nízku cenu.





V spotchecku spotov pre freestylerov na BMX aj MTB tentoraz nájdete ďalšie dve lokalitky z Čiech. Okrem Strašnického skate parku v Prahe máme aj jednu exkluzivitku – najväčšie dirty v Čechách v Ráholci.





To všetko nájdete v augustovom vydaní Bikera. Okrem toho vás neminie ani detailný postup ako servisovať kľuky, stred a napinák, report z predstavovania bikov Specialized 2013, report z prvého európskeho Crankworx a ešte oveľa viac. A ak by ste mali aj po dočítaní stále málo mountainbikingu, nezabudnite si kliknúť aj na www.biker.sk, kde nájdete aktuálne správy z bikového sveta.



Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí