MojeKolo

Biker 04-2012

Autor: Biker Mag Crew, vydáno: 30.6.2012

ikonaUž štvrtý tohtoročný Biker pristane na pultoch predajní tlače, obchodov Tesco, bikeshopov a benzínových púmp Agip a Slovnaft v utorok 26. Júna.

Tradičných 96 strán plných tradične toho najlepšieho zo sveta mountainbikingu netradične doplní plechovka osviežujúceho nealkoholického piva Birell, ktoré vám aspoň trochu pomôže naplno si vychutnať čítanie aj v týchto horúčavách. A keďže plechovky sa do schránok nezmestia a pani poštárky tiež nemusia zaháňať smäd s vaším darčekom, predplatitelia budú mať v časopise vloženú veľkú nálepku Adidas Evil Eye. Ak predplatiteľom ešte nie ste, môžete tak urobiť za zvýhodnenú cenu na stránke www.biker.sk. Späť k časopisu – tu je malá ochutnávka toho, na čo sa môžete tešiť…





Okolie Nového Mesta nad Váhom je jednoducho ideálna letná destinácia. V okolitých kopcoch Bielych Karpát a Považského Inovca sa nájdu jednoduché trasy pre začiatočníkov, ale aj trasy namáhavé a technické – rovnako ako tá naša. Máme pre vás typy, kde si v tejto časti západného Slovenska pojazdiť, a kde si po jazdení oddýchnuť.





Chris Kovarik je jednoznačne najtvrdším jazdcom histórie downhillu, a keďže sa už stiahol z pretekov svetového pohára, našiel si čas na to, aby vám odovzdal niečo zo svojho know-how. Chris vás naučí vyberať si stopy cez rockgardeny, cez koreňové pasáže, ale napáliť to do zákrut plnou rýchlosťou a prejsť ich svojím povestným štýlom tak, aby odlietavajúce kamene zabili srnku pasúcu sa o sto metrov ďalej.





Dvojprevodníkové alebo dvojpílové kľuky sú jednoznačne komponentom, ktorý sa objavuje na čoraz viac bikoch, na ktoré by len pred pár rokmi nikomu ani len nenapadlo dať dopredu niečo iné, než tri prevody. S desaťrýchlostnými kazetami a evolúciou v štýloch jazdenia je však všetko inak a preto sme pre vás otestovali osem z tých najlepších na trhu, z ktorých si určite vyberiete nech už máte vrecká akokoľvek hlboké.





V máji sa konal druhý ročník jedinečného bikového festivalu Bike Fest nabitého pretekmi, jazdením, hudbou a nikdy nekončiacou párty. Ak ste ho zmeškali, pozrite si fotoreport. Ak ste tam boli, pozrite si ho o to pozornejšie – možno sa nájdete na fotke.





Jedna brzda, kokoska, tailwhip a turndown? Ak vám aspoň niečo z toho niečo hovorí, máme tu pre vás spotchecky dirtov v Holíči a haly v Stráži pod Ralskem. Dozviete sa, či sa oplatí naložiť skákača, alebo BMX-ku do auta a vyraziť si zaskákať na západ Slovenska, alebo sever Čiech.





Mnohí označujú teleskopické sedlovky za novodobý vynález kolesa, a preto sa ich čoraz viac objavuje aj na bikoch slovenských jazdcov. V servise vás preto naučíme servisovať jednu z najbežnejších z nich – Kind Shock.





Okrem toho v najnovšom Bikeri nájdete aj reportáže z pretekov, testy bikov na rôzne disciplíny a v rôznych cenových hladinách, rady ako zdravo žiť a bezpečne jazdiť, a už tradične aj malý bonus v podobe najlepšej kombinácie na svete – krásneho dievčaťa na biku.





Ak vás toto číslo Bikera zaujalo, zbehnite si preňho do obchodu, alebo do poštovej schránky. A ak budete mať čítania o bikoch stále málo, určite si nezabudnite kliknúť na web www.biker.sk, kde nájdete všetko, čo sa do časopisu jednoducho nezmestí.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí