Test: Canyon Strive

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 4.2.2014

ikonaCo je to Enduro? Enduro je závod v trailování. Co je to enduro kolo? Enduro kolo je kolo vhodné na Enduro, což jak bylo vymezeno výše je závod v trailování, kdy se čas měří z kopce dolů. Enduro nemá být univerzální kolo na všechno. Enduro je kolo na Enduro. Teď když jsem splnil minimální limit na článek a řekl slovo Enduro skoro desetkrát, mohu pokračovat… ovšem vzhledem k tomu, jaké kolo si našlo cestu do prvního letošního testu, použití tohoto slova tolikrát úplně nadsazené není.





Canyon Strive AL 8.0 Race je, jak už jeho název napovídá, prostě kolo na závodění. Po prvních pár kilometrech jsem pochopil, jak velký význam má pro značku vlastní tovární závodní tým, který obsahuje takové jména jako je Fabien Barel nebo Joe Barnes. Na první pohled Strive 8.0 definuje, jak by mělo vypadat osazení závodního kola. RockShox Pike RCT3 a Monarch RC3 plus, podle mého názoru ty nejlepší tlumící jednotky na EN které si lze za peníze koupit. Když pohon, tak jedenáctkovej, takže o převody se stará Sram se svojí X01. Stejně tak je v režii Sramu (Rock Shoxu pozn. red.) sedlovka Reverb i brždění prostřednictvím Avid Trail X7. No a jak jinak obout lehoučké DT Swiss kola na Enduro závod než Maxxis Minion 2.52.4 DHF SuperTacky Exo Protection dopředu a Ardent 2.4 Exo Protection dozadu. A kompletní závodní vzhled dotváří kokpit od Renthalu. K závodnímu potenciálu kola se váže i použití horního vodítka v kombinaci s „nepadacím“ převodníkem. Ačkoli převodníky Sram jsou hodně nepadací, mechanici v EWS si tím, že jsou úplně evidentně jistí zrovna nejsou. Co se týče endurovosti, samozřejmě ani rám nestojí pozadu, 160mm zadního zdvihu, 142×12 pevná osa, tapered hlavová trubka položená do 66 stupňů, vnitřní vedení kabeláže a závodně naladěný přepákovaný jednočep s uložením tlumiče co nejblíž šlapacímu středu kola pro snížení těžiště co nejníž. A když už tam mluvím o těžišti, váha 13,2 kg bez pedálů, není na hliníkové kolo zrovna hodně.



 


Ačkoli bych měl zůstávat coby tester nestranný, když vám přijde do ruky kolo, které je takhle špičkově osazené, na test se prostě těšíte, o to víc mě dostalo od prvního nasednutí. Ono se na tom kole totiž hrozně pohodlně sedí! Nikdy bych nečekal, že kolo, které je v podstatě šlapavější závodní sjezďák budě mít sportovně vzpřímený posed. Díky umístění šlapacího středu hodně dozadu a krátké horní rámové trubce není člověk natažený a šlape příjemně pod sebe. Jasně, jakákoli závodní efektivita šlapání v sedě jde mírně do kopru, nicméně už dlouho se mi nestalo, že bych si na kole při šlapání v sedě takhle odpočinul. A tento prvek je jeden z mnoha dílků, které ze Strive dělají fantastické enduro kolo. Když zvednete teleskop, zamknete tlumení, jediné co vás může omezit do kopce, jsou vaše plíce. A když dojede na start RZty, všechno odemčít, sedlo dolů, zadupat při startu a užívat.



 


Poměrně neobvyklá konstrukce zadní stavby je v kombinaci příjemně citlivá ovšem zachovává vlastnosti jednočepu, tzn. se při šlapání mírně zamyká a díky tomu je Strive doopravdy tůůze rychlý. Položená hlava, delší zadní stavba umožňují kolu vést stopu vynikajícím způsobem (i když má kolo „menší“ kola) na šlapání reaguje relativně hbitě. Pláště jedou a drží a je překvapivé, jaký rozdíl je mezi Ardentem v rozměru 2.25 a 2.4. Širší verze nejenom že drží úplně jinak (takže drží) a dokonce brzdí! No bohužel, když už jsem u brždění, tady leží jedna z velkých slabin kola. Je pravda, že závodní kolo brzdy nepotřebuje, kdo brzdí, prohrává ale výkony Avidů jsou po funkční stránce „střídavě oblačno“ a jakmile se zahřejí, všechny srnky v celém polesí o vás ví. Nevím, jestli potřebuju, aby mi nové brzdy na novém kole vibrovaly, pískaly a vůbec rachotily, jak když se mačká plechovka. Jedinou výhodou je to, že když jedete, fotografové na trati ví, že mají čekat a nažhavit blesk. Brzdy by teoreticky mohly být nejslabším místem kola. Teoreticky proto, že se i během testování podařilo strhnout zuby na speciální volnoběžce v kolech DT Swiss, a jestli je něco doopravdy opruz, tak to, když se vám kazeta protáčí dozadu i dopředu. Nicméně s reklamací tohoto problému nebyl problém, cca do týdne od odeslání jsem už seděl na kole znovu a na druhém zadním kole se mi nic takového nestalo. Je možné, že se na testbiku objevil „páteční“ kus, ale moc dobré světlo to na švýcarské kolaře nehází. A nějak si nechci představovat, co by se stalo v případě, že bych na kole prošlápnul v závodním nasazení.



 


Brzdy a zadní kolo, to jsou věci, na které je potřeba dát si na Canyonu pozor, nicméně tím veškeré starosti končí. To, jak fantastická je jedenáctka vzadu se dá dost těžko dostatečně popsat, ale zkrátka řadí naprosto přesně a okamžitě a 42 zubů vzadu v kombinaci s 34 vepředu je dostatečný „kašpar“ na většinu českých kopců a naopak 10×34 9×34 je dostatečný převod na zrychlování i z kopce dolů.





A celé tohle kolo prostě baví, baví tím, jak jede z kopce, baví tím jak dobře a nezávodně se na něm sedí do kopce, baví tím, jak s přehledem zvládá vysoké rychlosti, baví tím, jak fantasticky funguje tlumení, baví tím, jak dokáže udělat ze závodění ještě větší zábavu. A taky baví velikostí kol. Ano, u Strive se nedá nenarazit na problém, že má prostě „mrtvý rozměr“ 26". Všechny ostatní kola do 160mm zdvihu mají kola o palec a půl větší a jsou o palec a půl rychlejší. Jenže v případě Strive jsou taky všechny o palec a půl nudnější, obratnost Canyonu ve vzduchu i na zemi je prostě příjemná, hodně moc příjemná. Nicméně člověk by měl být realista. A když se vrátím nohama na zem, je otázka, jestli bude tento model v nabídce Canyonu i příští rok anebo bude nahrazen modelem Spectral na větších kolech. Ale i kdyby, za cenu necelých 78 tis. Kč je tahle labutí píseň šestadvacítek něco, co by si měl minimálně vyzkoušet každý, kdo si rád užije super sjezd po tom, co si nahoru vyjel po vlastní ose a nebo to myslí s enduro závoděním trochu vážně.



 


Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Boss (moabbomb (a) seznam.cz) 4.2.2014 v 9:41

    paráda :)

  • anonymní uživatel Kome 4.2.2014 v 9:45

    Nerikej ze to melo vzadu 9 zubu :)

  • anonymní uživatel krtek 4.2.2014 v 9:56

    super bike.... když jsem došel k obrázku přední brzdy tak jsem si pro sebe řekl že avidy by šly hned do p*dele a o pár vět níže mi dal čert za pravdu :D
    ....a ty převody... no to je absolutní luxus.

  • anonymní uživatel vondrus (vondrus (a) centrum.cz) 4.2.2014 v 10:01

    Na kasparka by to chtelo 32z prevodnik. Brzdy a gripy to chce hned zahodit. A je dobry soupnout jednu vlozku do vzduchovy komory u Pike

  • anonymní uživatel O´Neill 4.2.2014 v 10:01

    Ty avidy bych vyměnil za XT Shimano. Jinak Luxusní záležitost. :)

  • anonymní uživatel vondrus (vondrus (a) centrum.cz) 4.2.2014 v 10:04

    O´Neill : To jsem presne udelal.
    Jinak k vaze, s pedalama HT AE-01, bezdusema a brzdama shimano XT je vaha na 13,4. To se celkem na hlinu da;-)

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 4.2.2014 v 10:04

    2Kome: Opraveno, zubů je deset. Bohu trvalo 7 dní než stvořil svět, Čertovi 22 let než se naučil počítat do devíti, ale pracuju na tom!

  • anonymní uživatel krtek 4.2.2014 v 10:06

    aha... tak v tom případě beru svoje tvrzení o luxusních převodech zpět :D

  • anonymní uživatel RomanK (romalisko96 (a) gmail.com) 4.2.2014 v 10:44

    Krásný kolo, jen nechápu ten menší rozměr pláště vepředu a proč tam nedali xtr/xt/slx které budou fachat furt...

  • anonymní uživatel krtek 4.2.2014 v 10:46

    RomanK: asi protože sram shimaňácký brzdy nedealuje :D

  • anonymní uživatel vondrus (vondrus (a) centrum.cz) 4.2.2014 v 10:49

    RomanK: Vepredu je 2.5, Cert to ma blbe :-)

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 4.2.2014 v 11:41

    Proboha kdo tam takhle nasadil to vodítko? :(

  • anonymní uživatel O´Neill 4.2.2014 v 12:15

    KUbajsz: Nebude to kvůli kazetě? Ta rozteč je hodně veliká, tak aby řetěz nedřel o horní část vodítka při nejlehčím kvaltu... Ale taky mě to hned praštilo do očí, je to zvláštní... :)

  • anonymní uživatel Michal 4.2.2014 v 12:58

    Tak Canyona mám taky akorát Torque z minulého roku, taktéž s kombinací brzd elixir 7 páky a třmeny X0 trail. S tím jak Čert psal že strašně řvou tak do teď jsem s tím neměl problém akorát teď v zimě, když je pod nulou a sníh jinak bez problému. A s výkonem jsem prozatím spokojen.

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 4.2.2014 v 13:08

    O'neill: no jo, ale na fotkách má zařazenej cca střed a už mu to skoro škrtá, co až dá těžší převod? Nemluvě o tý díře mezi převodníkem a vodítkem. Krom toho E*13 má velkej rozsah toho vodítka. Ale vaříme z vody, chtělo by to vidět :)

  • anonymní uživatel Čert (cert (a) dolekop.com) 4.2.2014 v 13:29

    KUbajsz: Taky sem pohled na to vodítko nezvládal ale fakt to tak musí být, jakkoli s tím jinak pohneš, škrtáš. Němci ví.

  • anonymní uživatel Sandokan (sandi568 (a) gmail.com) 4.2.2014 v 13:53

    a jak se chová zadní stavba při brždění, tuhne to?

  • anonymní uživatel DD 4.2.2014 v 13:53

    starsi model tady mivam na servis a jen po projeti pred kramem se musim ztotoznit...ram se tvari velmi zabavne :)

  • anonymní uživatel vondrus (vondrus (a) centrum.cz) 4.2.2014 v 14:41

    Čert: Takhle to urcite byt nemusi. Mam to tam normalne a bez problemu. Takhle je to fakt hrozny:-)

  • anonymní uživatel RB 4.2.2014 v 14:49

    Pěkný článek. Hlavně je hezky zmíněno, že je to speciál na enduro, páč spousta lidí má v poslední době pocit, že Alu EN rám co má pod 3kg s tlumičem můžeš v klidu prasit na 4m dropech.

  • anonymní uživatel Yeaah 4.2.2014 v 15:18

    Jen je skoda, ze se tu dela test na kolo, ktery uz se neda sehnat no :/

  • anonymní uživatel agrrr 4.2.2014 v 15:53

    S tymi brzdami je to fakt "hruza". Vzdy som mal Avid, prakticky jednu sezonu som jazdil Shimano SAINT. No a pointa je v tom, ze tie sra*ky Avidy ma nikdy nesrali, nesklamali asi az do dnesnej zimy. Uplne presne jak pise Michal, zacali z nicoho nic vrzgat a strasne hulakat. O tom, ze umyjem bajk a brzdy proste z nicoho nic prestanu brzdit na plne gule ani nehovorim, pritom kotuce nie su mastne. Mam tiez X0 Trail a uz bych ich asi nekupil, jedina vyhoda je vaha a asi jedine normal brzdy od Avidu su CODE (bez R). Sorry za off topic, kolecko na EN proste krasne, ale tie XT / XTR brzdy by vazn stali za zvazenie... :)

  • anonymní uživatel O´Neill 4.2.2014 v 16:29

    A co povolit šrouby u ISCGčka a trošku tu základnu napínáků narovnat do svislý polohy.A pak natočit samotný vodítko... To by pomohlo, ne?

  • anonymní uživatel vykrs 4.2.2014 v 17:44

    Yeaah:
    jaktoze nejde koupit?
    www.canyon.com/...

  • anonymní uživatel stofan 4.2.2014 v 17:53

    "Sorry, this model is completely sold out and will no longer be produced this season. In the Expressbikes» listing you'll find all the models that are available immediately and can be delivered to you in 2-5 working days." ;)

  • anonymní uživatel slucky 4.2.2014 v 17:56

    vykrs: SOLD OUT, sorry this model is completely sold out and will no longer.... píší na tom odkazu co jsi poslal, takže koupit nejde

  • anonymní uživatel slucky 4.2.2014 v 17:56

    :D

  • anonymní uživatel hoffman 4.2.2014 v 18:19

    chce to vývoj nového 10sp vodítka, tá E13tka to očividne nepobere

  • anonymní uživatel vykrs 4.2.2014 v 18:31

    aha, sorac, toho stitku jsem si nevsim :)

  • anonymní uživatel trauty 4.2.2014 v 18:43

    jaka je velikost ramu u testovaneho kola ? dale pakme zajima jak se chova zadni stavba co se progrese tyce. je monarch pekne progresivni - respektive chova se tak jako Pike ??
    ptam se nebot prepakovany jednocep ma velmi linearni charakteristiku ( mluvim z vlastni zkusenosti. vlastnim strive 8.0 2012 )

  • anonymní uživatel bok (bok (a) kongrez.cz) 4.2.2014 v 19:00

    vypadá to slušně, jak je na tom zadní stavba s tuhostí do krutu?

  • anonymní uživatel trauty 4.2.2014 v 19:22

    tuhost je vice nez dostatecna.

  • anonymní uživatel Yeaah 4.2.2014 v 19:37

    trauty: Je to lepsi nez s tlumiceme na predchozich modelech. Pike bez vyvlozkovani komory je linearni, staci jedna a je to OK

  • anonymní uživatel Tony Stark (toneystark.ironman (a) gmail.com) 5.2.2014 v 10:00

    musim pochvalit, prepakovany jednocap, rozmer kolies a plastov toto je enduro

  • anonymní uživatel Angy (sam.anger74 (a) gmail.com) 13.2.2014 v 19:53

    Tak musím sem přispět, když už sem to kolo taky měl (Strive 8.0 2013). Musím přiznat vše co bylo v článku , je to skvělý kolo, jen ... po třech měsících co sem na něm jezdil , mám 63 kg, se objevily prasklinky na rámu okolo přepákování , všiml si jich až nový majitel. Ale canyon má skvělý reklamace, pošle pro to a reklamaci vyřídí velmi rychle, jak už bylo v článku. Reklamoval sem 2x, jednou zadní kolo - dostal sem nové , podruhé ten rám - nový majitel dostal nový.
    Ale kolo skvělý :)

  • anonymní uživatel Arturs (arturs (a) centrum.cz) 14.2.2014 v 11:10

    Dneska se tam objevil jeden tenhle mazlík k objednání v Mku, tak jestli někdo chcete tak máte šanci.....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí