Report: Finále 3DH cupu na Jedlové pod Jiřetínem

Autor: Jakub Fišer, kategorie: Report, vydáno: 7.10.2014

Minulý týden se konal poslední závod poháru 3DH. Dlouho se řešilo, kde se vlastně pojede a volba nakonec padla na známou a oblíbenou trať na Jedlové pod Jiřetínem. Lokálové toto pojali jako výzvu a vybudovali z velké části novou závodní trať.

Změna byla opravdu k lepšímu, na kopci vyrostla technicky náročná trať, na které najdete v podstatě vše, co by trať měla mít. Škoda jen, že není dvakrát tak delší. Kromě trati měli kluci objednaný taky super počasí. Takže vše vyšlo na jedničku, až na jednu maličkost …





A tou byl počet závodníků. Na závody přijela totiž necelá čtyřicítka jezdců, což je opravdu málo a je to velmi na hraně s tím, jestli závody pořádat nebo ne. Moc mi není jasné, proč dorazilo tak málo lidí a proč vůbec je to letos tak bídné s účastí? Proto jsem si dal i trochu načas se psaním reportu, protože kdybych ho psal ještě ten víkend, tak by měl asi trochu jiné ražení. Možná by nebylo od věci rozvést diskuzi o tom, proč třeba ty už nejezdíš na závody a nebo proč jsi třeba ty závody ještě nezkusil?

Co se týká závodu jako takového, tak kadety jel pouze jeden střelec a to byl Filip Dankanič. S tratí se popral velmi pěkně a kvaldě si střihnul i slušný fróňo v horní části tratě. Juniory nejlépe zajel Dan Liška a čmajznul tak i prvenství v celkovém pořadí Šimonu Mánkovi, který zajel na jedlové třetí čas. Mezi tyhle dva borce se dostal Skalka Tomáš, který na Jedlové předvedl pěkné, vyrovnané jízdy.





Ženská dorazila pouze jedna a tou byla Martina Očadlíková a patří jí respekt za to, že s tratí velmi dobře poprala. Dědkové dorazili pouze tři a to rovnou ti nejrychlejší z celého poháru. Takže se nebojovalo o bednu, ale hlavně o první místo! Nejlépe nakonec zajel Vláďa Picek a porazil druhého Martina Pajmu o pouhých 0,22sec. Třetí místo bral Milan Čižinský, který si ale po závodě spravil chuť prvním místem na dualu, který se jel jako vložený závod.





“Nejpočetnější” kategorií byly samozřejmě Fully. Zde všem ukázal záda Dominik Kvapil, který nadělil druhému Kryštofu Jetmarovi 2,47sec. Pro třetí flek si dojel Martin Müller.

Co se týče vyhlášení celkových výsledků, tak to proběhne zřejmě až na prvním závodě příští sezony, jelikož nebylo moc koho vyhlašovat, když většina z vás nedorazila :) Takže to byl poslední závody letošní sezony v 3DH cupu. Pevně doufám, že vás příští rok na závodech bude víc!





Kompletní výsledky jsou zde

Celkové pořadí zde

Kompletní galerie:
http://www.kubajsz.com/…e-v-jedlove/
http://www.pinkbike.com/…od-Jedlovou/

Text a foto: Jakub Fišer – kubajsz.com

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel ZN (zuzkazdenda (a) gmail.com) 7.10.2014 v 12:59

    Není to spíš Jiřetín pod Jedlovou?

  • anonymní uživatel vondrus (vondrus (a) ionlyridepark.com) 7.10.2014 v 13:41

    I Only Ride Park

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 7.10.2014 v 14:57

    Jasně že je, to byl jen chyták, jestli dáváte pozor při čtení! : )))

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí