Světová enduro série šla do Finale

Autor: Keli, vydáno: 7.10.2014

Poslední finálový závod Světové enduro série se uskutečnil uplynulý víkend v italském Finale Ligure. Zde byl korunován král a královna letošní sezóny, Jared Graves a Tracy Moseley. Jejich celkové vítězství ale zastínil návrat Fabiena Barela.





Finálový závod byl velmi fyzicky náročný, na závodníky čekaly dva dny plné závodění na rozličných tratích. Na jezdce čekali i dost náročné přejezdy, především první transfert druhého dne na pátou RZ byl velmi namáhavý – 20 kilometrů do kopce! Dohromady závodníci za celý víkend najezdili 95 kilometrů a pokořili 2500 metrů převýšení.





Většina závodníků očekávala tradiční kamenné a rychlé traily, ale organizátoři trať postavili jinak – do pomala, utaženou a velmi fyzicky náročnou. Bylo obtížné najít flow a následně ho neztratit. A poslední RZ s téměř 15 minutami, byl bonbónek na závěr.





Jak již bylo zmíněno v anotaci, velkolepý návrat zažil Fabien Barel, ten se rozbil na jaře v prvním kole EWS v Chile, tak že až nyní nastoupil do závodu. A nastoupil v Barelovském stylu, velkolepě – vyhrál s náskokem 8 sekund. Jared Graves, přestože mu stačilo pro zisk celkového titulu dojet nejhůře 23., skončil na druhé pozici před Damienem Otonem.





V ženách byl boj o celkové pořadí vyrovnaný, Anne Caroline Chausson měla šanci na celkové vítězství, pokud by vyhrála a Tracy Moseley dojela hůře než druhá. První bod se Anne-Caro podařil, vyhrála dokonce všechny RZ, ale druhý bod už nevyšel. T-Mo udržela za svými zády Cecile Ravanel a dojela druhá – celkově tedy první.





Na startu byli i dva čeští zástupci. Michal Prokop se na velký závod světové série vydal tři měsíce od operace vyhřezlé ploténky a jeho 35. místo se velkým příslibem do budoucna. Snad se mu zdravotní problémy budou do budoucna vyhýbat. Mimochodem Michal do cíle dorazil s časem 40 minut rovných a od necelou sekundu odsunul na 36. pozici Steve Peata. Druhým Čechem na startu byl Přemek Tejchman, ten trochu podcenil trénink, resp. vývozy – veškeré výjezdy absolvoval po vlastní ose a určitě se to projevilo na jeho umístění. Ale i tak 63. pozice je velmi dobrá.

Kompletní výsledky zde.



Kalendář závodů Enduro World Serie na příští rok je již znám.

28.3. Rotorua, NZ – Crankworx
23.5. – 24.5. County Wicklow, Ireland – Emerald Enduro
30.5. – 31.5. Tweed Valley, Scotland – TweedLove
18.7. – 19.7. Samoens, France – Tribe Events
1.8. – 2.8. Crested Butte, USA – Big Mountain Enduro
8.8. – 9.8. Whistler, Canada – Crankworx
26.9. – 27.9. Zona Zero Ainsa-Sobrarbe, Spain – Enduro Festival Zona Zero
3.10. – 4.10. Finale Ligure, Italy – Superenduro

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí