Report: MSDH Elitebikes cup Bílá

Autor: Zdeněk Florián, kategorie: Report, vydáno: 9.10.2014

Již páté kolo Moravsko-Slovenského DH Elitebikes cupu proběhlo v krásném prostředí Ski areálu Bílá. Slibovaného babího léta jsme se ale nedočkali. Naopak po vydatném dešti byla trať extrémně náročná a i když v den závodu už nepršelo, tak každý kdo chtěl uspět musel sáhnout pro mokré pláště.
Kdo je neměl, tak se trápil a my jsme všichni litovali účastníky, kteří si tento závod zvolili jako svoji závodní premiéru .
Většinu to ale neodradilo a tak se zaregistrovalo 136 jezdců z ČR, Slovenska a Polska.





Pro deset nejlepších jezdců byly připraveny finanční prémie a protože v elitní kategorii se sešla hodně slabá sestava, tak si na prémie sáhli i jezdci z kategorií Master, Junior a Hobby.

Nejrychlejší časy v obou jízdách zajel Lukáš Šplíchal a tím si zajistil šestitisícovou prémii.
Za ním se v semifinále umístnil Rasťo Baránek, který ale ve finále chyboval a tak se z druhé nejtučnější prémie radoval Honza Uruba a třetí byl Martin Mikulenka.
Až na páté místo v absolutním pořadí se probojoval Vlastik Hynčica, který součastně vyhrál kategorii Master, kde se po asi deseti letech postavil na bednu společně se starším bráchou Petrem Hynčicou, který byl třetí.





Prémii za sedmé místo získal vítěz juniorů Denis Kohút , který porazil reprezentanty Tomáše Urubu a Jožu Ondiče.

A devátý absolutně byl Martin Kulhánek, který se tím pomalu loučí s hobby kategorií a chystá se na liťáky, které bude od příští sezony prohánět .

Spousta kořenů a velk





ých výmolů potrápila jezdce na pevných rámech, kde ukázal své kvality Lubo Grega, který svým soupeřům ujel o sedm sekund.

To ale nebylo nic proti výkonu nejmladší slečny Simony Porubanové , které oslavila v sobotu teprve své šestnácté narozeniny. Ta dokázala v semifinále vyhrát téměř o minutu a i když ve finále hodně zvolnila, tak to stačilo na prvenství o 16 sekund před Janou Krajčovičovou.





Stejným rozdílem vyhrál naděje Kristian Poruban, který v obou jízdách nechal za sebou Tomáše Škarka a Olivera Gombalu.

Potěšující bylo, že v nadějích startovalo patnáct jezdců, což bylo víc než v elitě.





Doufám, že to nikoho neodradilo a uvidíme se i na dalších akcích za lepšího počasí . Třeba už 18–19.10. při finálovém závodě na trati Ráztoka v Horní Marikové.

Výsledky 5.kolo Bílá zde, průběžné pořadí po 5.kole MSDH Cupu 2014 zde.





Závěrem děkuji všem pořadatelům, kteří se podíleli na zajištění závodu a reklamním partnerům Elitebikes, Vans. Muc Off, Meatfly. Monster energy

Foto: Lukáš Navrátil – celá galerie zde

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí